Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Znaci obe smo imale danas zezanje sa sarmom.ja sam ipak stavila u dve velike serpe,jednu sam pokrila tanjirom,preko nje solja puna vode da drzi.zavila sam 53 sarme,neke mini,neke ko macija glava.nema kod mene ni istih kolaca ni istih sarmi :lol:
A secam se koje otkrovenje mi je bilo kad sam otkrila da ne moram kao moja mama i nana da sarme zavijam "u ruci".lepo na tacnu list,pa tako za cas zavijem.kad je mama prvi put videla,pocela,pa ne zavija se tako,stavis na dlan pa...
Aha,kako da ne

Ovako i moja mama, u šaku pa se pati, kiflice kad pravi uvije pa stiska krajeve, fil ispada, užas. Tako i svekrva, iste su joj spljošteni i zašiljeni krajevi
Počnem ja prvi put u braku da pravim kiflice i pravim kako znam, logično, gleda žmu gleda i kaže a što prvo ne preklopiš strane pa onda ne uviješ i tako me naučio da ne odsecam vrhove viršli :lol:
I moj jedan kolega sa posla (ne ovaj zadnji) me naučio kako da radim stvari na lakši i brži način a ne na onaj koji mi je pokazan i koji sam ja automatski usvojila.

Ovako i moja mama, u šaku pa se pati, kiflice kad pravi uvije pa stiska krajeve, fil ispada, užas. Tako i svekrva, iste su joj spljošteni i zašiljeni krajevi
Počnem ja prvi put u braku da pravim kiflice i pravim kako znam, logično, gleda žmu gleda i kaže a što prvo ne preklopiš strane pa onda ne uviješ i tako me naučio da ne odsecam vrhove viršli :lol:
I moj jedan kolega sa posla (ne ovaj zadnji) me naučio kako da radim stvari na lakši i brži način a ne na onaj koji mi je pokazan i koji sam ja automatski usvojila.

solarna imas svekrvu :eek:

i kuvas !? .... alal vera lepa 😉

A ja сам ретко када слушала савете, и око бебе и око кувања,... Све нешто компликују. Те јаја мутиш само у једном смеру, те ово, те оно,... Радим по свом и баш ми се тако свиђа :lol:

Бивша свекрва правила хоботницу. И оставила, отишла нешто друго да ради. Улази јој муж у кухињу, виче- ово је почело да загорева. Долази она мртва хладна- то тако треба!

Мени је лакше на длану.
А кифлице развучем круг, па сваки поделим на 8 делова. Шири део троугла нафилујем, и те крајеве само мало савијем да фил не испада и уролам. Тако ми је најбрже. А бака, рецимо, сваку кифлицу посебно. Подели тесто на нпр. 24 куглице и сваку куглицу развија. То траје и траје...

Мени је лакше на длану.
А кифлице развучем круг, па сваки поделим на 8 делова. Шири део троугла нафилујем, и те крајеве само мало савијем да фил не испада и уролам. Тако ми је најбрже. А бака, рецимо, сваку кифлицу посебно. Подели тесто на нпр. 24 куглице и сваку куглицу развија. То траје и траје...

Tsko i ja radim kiflice, nafilujem, savijem krajeve i urolam. 64 kom ugl pravim, takva mi mera, zato ih i pravim za NG, detetov rođ i možda još jednom u toku god :lol:

Ja zvanično ne kuvam do ponedeljka.
Sarma, zavijana na stolu, kiflice sa savijenim ćoškovima i sitni kolači za slavski ručak moje mame.

Prilozi

• IMG_20201218_145123_copy_600x800.jpg
    IMG_20201218_145123_copy_600x800.jpg
    212,5 KB · Pregleda: 36
  • IMG_20201218_163626_copy_600x800.jpg
    IMG_20201218_163626_copy_600x800.jpg
    234,2 KB · Pregleda: 43
  • IMG_20201218_150941_copy_600x800.jpg
    IMG_20201218_150941_copy_600x800.jpg
    167,6 KB · Pregleda: 42

ja uvek presavijem sa strane pa uvijem. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back