Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја сам га купила можда 3 пута, за кувана јела сунем одмах, за питу сам одмрзнула да исцедим вишак воде.
Није да је баш неко искуство, али ето...

Molim savet
Kupila sam jos pre mesec dana frikomov zamrznut spanac koji nikada do sada nisam spremala
pa me interesuje..kako sa zamrznutim spanacem..da li se prvo odmrzne što mi se cini logicnim
Ja odmrznem do pola, onda ga ubacim u besamel smanjim ringlu, ubacim jedno jaje i mešam dok se ne zgusne, meni bude baš kao i sveži kad sam kuvala...odličan.

Molim savet
Kupila sam jos pre mesec dana frikomov zamrznut spanac koji nikada do sada nisam spremala
pa me interesuje..kako sa zamrznutim spanacem..da li se prvo odmrzne što mi se cini logicnim
Ostavim ga preko noći da se odmrzne. Pre spremanja ga ocedim, eventualno prođem nožem još jednom i dalje sve kao sa svežim.
Češće kupujem blitvu.
Ali nije mi za poređenje sa svežim.
E sad, šta je tu je, zimi je svakako ne bi bilo na pijaci ili bašti u svežem obliku.

Molim savet
Tako zamrznut stavi u ključalu posoljenu vodu.
Malo prokuvati, doobro ocediti.
Brašno pržiti na masnoći, lagano više da peni, da se prži a ostane belo, dodati iseckalni beli luk, spanać.
Dobro izmešati, nalti mlekom, ukuvati, posoliti.
Izmutiti jaje i dodati pred sam kraj kuvanja da zgusne spanać.

Tako zamrznut stavi u ključalu posoljenu vodu.
Malo prokuvati, doobro ocediti.
Brašno pržiti na masnoći, lagano više da peni, da se prži a ostane belo, dodati iseckalni beli luk, spanać.
Dobro izmešati, nalti mlekom, ukuvati, posoliti.
Izmutiti jaje i dodati pred sam kraj kuvanja da zgusne spanać.
Нема никакве потребе за јајетом.

Нема никакве потребе за јајетом.
Jaje uvek umutim da sve poveže, ne volim kada se mleko odvaja
Meni je smrznut spanać odvratan. :bljuc:
Za nijansu mi je bolji onaj koji sama zamrznem, ali je i on daleko od svežeg.
Kada se dobro ocedi posle kuvanja, bude dobar i zaleđen.
Cedim ga kroz cediljjku za supu i na kraju dobro pritisksam kašikom da se ocedi sva voda iz spanaća, ako je nedovoljno oceđen, bude bljutav.

Пита са спанаћем.
@Nina судећи по одговорима, можеш како хоћеш :rotf:
hvala svima na savetima..kada spremim zamrznuti spanac ovih dana kao Duki Lu sto sprema .. javim.
btw..ne znam ni sto sam ga kupovala kada je bilo svežeg, ali jednom sam morala da probam
ustvari gledala sam Džejmija :lol: i svaki put valjda se tako potrefilo, kada je spremao jelo sa
spanacem vadio je zamrztnut ..pa rekoh aj da izigravam Džejmi Olivera :)

hvala svima na savetima..kada spremim zamrznuti spanac ovih dana kao Duki Lu sto sprema .. javim.
btw..ne znam ni sto sam ga kupovala kada je bilo svežeg, ali jednom sam morala da probam
ustvari gledala sam Džejmija :lol: i svaki put valjda se tako potrefilo, kada je spremao jelo sa
spanacem vadio je zamrztnut ..pa rekoh aj da izigravam Džejmi Olivera :)
Ja kupuje onaj u briketima i dobar mi je. Ne pravim ga kao prilog nego stavljam u pitu i u projice. Nista mu ne fali.

IMG_20240319_152804.jpg

Ја данас хтела питу са спанаћем, али млада дама жели са јајима и сиром.
А пошто је спанаћ већ купљен и очишћен, сутра спанаћ пире и фаширанци.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back