Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bi savršen pekmez...ali samo 4 teglice.
Mašem repom, ne znam da li da ipak napravim još, nisam takav još jela, lep bordo crven, kada se ohladio gust, gotovo zrnast, mirisan i ukusan, nemam sa čim da uporedim.
Po kvalitetu u ravni sa Grčkom merendom.
Значи вредело је труда, колегиница није преувеличала. :)

Шипак је најзахтевније правити, ако се крене од почетка, ако се не купи процеђен само да се укува. А ја га не волим иако је најцењенији.
Мени је кајсија број један.
Isto.Kajsija broj jedan,sljiva broj dva i to je to.
Ostali ne moraju ni da postoje.🙂

Isto.Kajsija broj jedan,sljiva broj dva i to je to.
Ostali ne moraju ni da postoje.🙂
Мени је последњих година много лепше од сладоледа да густирам млеко и мед или џем од јагода. Оно врх кашикице џема и гутљај хладног млека, уживанција. Тако да волим и од јагода али и од смокве.
А од домаћих сирупа вишња, зова и кајсија. Мада је супер и коприва са наном, освежава разређено киселом водом.

Мени је последњих година много лепше од сладоледа да густирам млеко и мед или џем од јагода. Оно врх кашикице џема и гутљај хладног млека, уживанција. Тако да волим и од јагода али и од смокве.
А од домаћих сирупа вишња, зова и кајсија. Мада је супер и коприва са наном, освежава разређено киселом водом.
Ja,inace,nisam neki ljubitelj pekmeza.Jedem ih samo u palacinkama.Eventualno,nekad namazem krisku hljeba sa maslacem i pekmezom.
Marmelade ne volim nikako.

Uh, džem od malina je mesto br 2.
Br 1 kajsija, i to mamin, zlatan a ne braon.
Ni od ribizli nije loš, samo nikako da skontamo razmere i dužinu kuvanja, puna je pektina, jako brzo se zgusne, bude ko kitnikez.
I moj je bio tako zlatan, to mora da se kuva kilo po kilo i da se meša sve vreme pa bude takav lep bas. Inače potamni ako se kuva velika količina onda to traje i valjda oksidira ta kiselina u njemu, pojma nemam ovo sam ludila ali i mamin i babin je bio tako tamno braon, kuva se u onim serpama od ko zna koliko kg satima.

Moja torta je gotova
Prošle smo kroz pakao i ponore zajedno ali i made it

Prilozi

• IMG-811a040add7f74cd1a652e47d0aff91f-V.jpg
    IMG-811a040add7f74cd1a652e47d0aff91f-V.jpg
    127 KB · Pregleda: 12
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back