Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Јутрос сам купила дивне роге, зелене прошаране црвеним. Не волим потпуно црвене, слаткасте су ми сувише. Ове су меснате и тврде. Тачно осетим како пуцају под зубима. Јешћу их свеже уз нешто сирасто.

Ja ne pravim klasične punjene paprike već nekakav bućkuriš.

Koji se sastoji od:
1) 3-4 paprike
2) 1-2 tikvice
3) 200-300 grama mlevenog mesa
4) pirinča
5) špageta ili makarona
6) pasiranog paradajza i brašna
7) eventualno stavim i nekoliko krompira ako je za 1 dan
8) Može i malo graška ili kukuruza šećerca ili paradajza

Pitanje za vas je kako biste nazvali ovaj moj bućkuriš? Lakše i brže se sprema nego punjene paprike ili sarma, a istog je ukusa.
A ima i testenine i brašna.

Dakle koji naziv biste dali ovom jelu?

Koji se sastoji od:
1) 3-4 paprike
2) 1-2 tikvice
4) pirinča
5) špageta ili makarona

Pitanje za vas je kako biste nazvali ovaj moj bućkuriš? Lakše i brže se sprema nego punjene paprike ili sarma, a istog je ukusa.

Cudnovati bolonjez...ja bih ga tako nazvala.

Ne znam, sama cesto pravim takva jela, kao kuvana a bez imena.

Moje dete voli pa gledam da mu umuvam sto vise povrca.
Danas sam pravila od pola kilograma mlevene curetine, 300gr seckanog ceri paradajza, dve tikvice, belog i crnog luka, sargarepice, sveze paprike a od zacina sam stavila alepo papriku, grcku mesavinu, svezi origano i malo lovora.
Kada je bilo gotovo narendala sam tvrdi mesani kackavalj i sluzila uz perecu sa onom belom soli.

Dete se najelo kao prasence.

Koji se sastoji od:
1) 3-4 paprike
2) 1-2 tikvice
4) pirinča
5) špageta ili makarona

Не разумем комбинацију пиринча и теста. Или једно или друго. И кромпир је онда вишак.
Све остало ми је ОК.

Неко је питао шта је касапски ђувеч.
IMG_20230830_182943.jpg

Овако у Србији нико не припрема ђувеч.
Превише парадајза, тиквице и плави патлиџан...
Више личи на турску кухињу или на онај део Бугарске према Турској.

Sve zavisi šta podrazumevas pod Srbijom.
Moja Srbija se izvrne na đuveč u kom ima krompira. Taj recept je prilicno slican onom koji moja porodica pravi vec ko zna koliko.
Jedino je kod nas ugl pileće meso.
Ја о кромпиру ништа нисам рекла.
И сама често правим са кромпиром, или измешам кромпир и пиринач.

Ја о кромпиру ништа нисам рекла.
И сама често правим са кромпиром, или измешам кромпир и пиринач.

Moja baka mesa krompir i pirinac sa alevom paprikom (buduci da je sve crveno, valjda je aleva).
Krompir je na krupno isecen, paprika, paradajz, luk i ponekad meso, pile ili prase.
Ali malo mesa. I malo pirinca. Dominira krompir.
Sve zapece do skrame odozgo i malkice gustog safta na dnu.

Bude vrlo ukusno i pomalo ljutkasto. Ja sam ga jela sa hlebom, volim i fokacu sa krompirom posutu biberom i pitu krompirusu, volim restovani krompir (sa njenim domacim pljeskavicama koje jedino jedem) i pekarski krompir, ajd' sto uz sve jedem hleb nego ga umacem u ulje, u saft. Ona je za ta zapecena jela majstor.

Sama ne znam da pravim, nisu me naucili:lol:.

Pored hleba gde mu mesto nije imam jos jednu manu, dok kuvam ogladnim redovno i onda uzmem par dvopeka, poprskam maslinovim uljem izdasno i pospem grckom mesavinom zacina. Ponekad i malo posolim.
Mogla bih pojesti deset takvih!

Ја ту комбинацију никада нисам јела- кромпир и пиринач. Мени буде чудно и када неко уз пуњене паприке служи пире.
Ми јесмо навикли на тесто и кромпир, од ваљушака са кромпиром, преко кромпираче до погачица са кромпиром и кнедли са воћем где кромпира има у тесту. Али ми је то све некако зимска верзија оброка који се баш ретко једе. Код нас бар.
Ни тај ђувеч се код нас у кући није правио.
Али ово што Фреја каже за кромпир јесте- лепо се издинста лук на ребра да буде слаткаст, па на то иду колутови кромпира са алевом и другим зачинима, и горе ко воли сланина, кобасице, буткица :lol: Када се то запече... ух!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back