Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bili su dunjci onda.
I naradih se nizašta, neće to niko jesti. Na kraju sam te pečene očistila i one kuvane što su kao za sok, i sav taj pire skuvala sa šećerom. Sad imam 6 tegli džema sa kojim ne znam šta ću. Verovatno će ići na poklon onom ko kaže da voli dunje.
I imam desetak modli za mafine u koje sam dodala i orahe i još malo ukuvala, pa je to kitnikez
I da 5 l soka koji će verovatno neko od ukućana i hteti jer nije tako loš

Bili su dunjci onda.
I naradih se nizašta, neće to niko jesti. Na kraju sam te pečene očistila i one kuvane što su kao za sok, i sav taj pire skuvala sa šećerom. Sad imam 6 tegli džema sa kojim ne znam šta ću. Verovatno će ići na poklon onom ko kaže da voli dunje.
I imam desetak modli za mafine u koje sam dodala i orahe i još malo ukuvala, pa je to kitnikez
Ja da sam blizu sve bih ti pojela.

Bili su dunjci onda.
Lep je kolac od tog dzema, kao sa jabukama (orasi opciono), samo sa dunjama...sipkavo testo sa puterom, i fil u sredini, gore ili testo ili mrvice.
Moze i onaj "spuzvasti", patispanj, fil, patispanj...
Ja tako utrosim dzem koji se ne pojede onako klasicno...

Kinesko. Šatro. Piletina iseckana, dodano dve kašike soja sosa, kašika susamovog ulja, kašika susama, kašika rižinog octa (sirćeta). Da odstoji pokriveno u frižideru pa, dosta sati, ako imate vremena, ako ne, može i odmah da ubacite u vok.

Kasnije dodate povrće i još soja sosa, plus kašiku meda. Služite uz pirinač ili staklene špagete/rezance.

Obzirom da ja to ne jedem, ja uzmem bebi spanać ili koju drugu salatu, onako klot, samo opranu, ničim začinjenu, i preko nje prelijem supenu kašiku gore navedenog. Dodam mleveno laneno seme (više ga stavljam jutrom u kiselo mleko, ali stavljam ga i u ručak) i to je to.

Prebranac i šnicla

20221005_152751550.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back