Шта кувамо данас 8

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1 karfiol
3 jajeta
50 gr.putera
1 dl mleka
1 dl milerama ili kisele pavlake ..ako je glavica karfiola veca moze i cela pavlaka
oko 100-150 g kačkavalja
2 kašike brašna
po ukusu soli
po ukusu mlevenog bibera
po ukusu suvog biljnog začina

Karfiol razdvojiti na cvetice pa obariti al dente u slanoj vodi.,Ocediti ga
Napraviti fil od jaja, putera,mleka, pavlake, rendanog kackavalja 1 šaka, 2 kašike brašna
So, bober, zacin ako treba da ne bude preslano.Podmazati posudu i staviti obaren karfiol, posuti sa smesom i sve izmesati.
Peci na 200 stepeni dok ne porumeni, tada posuti sa jos malo rendanog kackavalja i vratiti na kratko u rerniu.

Ja nisam htrela ali moze se staviti u fil naseckana šunka

Kolicine odredis sama..koliko ti je potrebno

Pravila sam po ovom receptu ( a imas ih vise na netu ) uz manje izmene prema mom ukusu
https://www.vijesti.me/lifestyle/ku...ma-se-lako-odlican-recept-za-zapeceni-karfiol

20220925_155247.jpg

recept moj na brzu brzinu koji sam adaptirao od serifovog

proprzis luk jedan beli jedan plavi i kasickicu secera na ulju....

napravis neki rizoto ali kao pilav sa integralnim pirincom, koristim integralni riso pronto zabarski, u njega stavite dva ili tri tartufa, ako ih ne nadjete imate pecurke svih vrsta ali moraju da budu prave nikako neki levi sampinjoni koji idu samo u testo, sitno sve seckano. u to kada bude gotovo, stavite narendan ovciji sir sto sitnije i sto tvrdji sir, jedno 100 grama ne treba vise...najboji je selam ali je najskuplji. na kraju narokate persuna po volji. kad sklonite sa vatre onda u smesu sipate alevin vec gotov zacin za paprike i sarmu...1,5 deci vode na kesicu i kuvate lagano jos 5 minuta.

proprzite meso, naravno isto luk plavi i crni prvo u ulju, znaci 300 grama juneceg mlevenog, 200 svinjskog od buta dvaput mleveno i 100 grama spic rebra sitno seckano. na kraju kada je gotovo, malko majcine dusice i persuna, i skinete sa vatre pa u njega izmesate jaje da veze smesu. kad izmesate, sve spojite sa gotoivim rizotom i punite paprike. poklopac je naravno paradjz. kuvate sta znam, zavisi kakva je paprika, od 20 do 40 minuta i kad viljuska prodje, prebacite ih sve u rernu, onako nalivene...posle 45 min kada pocnu da crne na vrhu, stavite ko japanci super tanko isecen beli kromipr ko flis papir da ga zapece odozgore i da lici spolja na musaku.

neka se hladi sat dva, tad je najlepsa paprika...ja nazalost jedem ko stoka vrelo :rotf:

recept moj na brzu brzinu koji sam adaptirao od serifovog

proprzis luk jedan beli jedan plavi i kasickicu secera na ulju....

napravis neki rizoto ali kao pilav sa integralnim pirincom, koristim integralni riso pronto zabarski, u njega stavite dva ili tri tartufa, ako ih ne nadjete imate pecurke svih vrsta ali moraju da budu prave nikako neki levi sampinjoni koji idu samo u testo, sitno sve seckano. u to kada bude gotovo, stavite narendan ovciji sir sto sitnije i sto tvrdji sir, jedno 100 grama ne treba vise...najboji je selam ali je najskuplji. na kraju narokate persuna po volji. kad sklonite sa vatre onda u smesu sipate alevin vec gotov zacin za paprike i sarmu...1,5 deci vode na kesicu i kuvate lagano jos 5 minuta.

proprzite meso, naravno isto luk plavi i crni prvo u ulju, znaci 300 grama juneceg mlevenog, 200 svinjskog od buta dvaput mleveno i 100 grama spic rebra sitno seckano. na kraju kada je gotovo, malko majcine dusice i persuna, i skinete sa vatre pa u njega izmesate jaje da veze smesu. kad izmesate, sve spojite sa gotoivim rizotom i punite paprike. poklopac je naravno paradjz. kuvate sta znam, zavisi kakva je paprika, od 20 do 40 minuta i kad viljuska prodje, prebacite ih sve u rernu, onako nalivene...posle 45 min kada pocnu da crne na vrhu, stavite ko japanci super tanko isecen beli kromipr ko flis papir da ga zapece odozgore i da lici spolja na musaku.

neka se hladi sat dva, tad je najlepsa paprika...ja nazalost jedem ko stoka vrelo :rotf:
Svaka cast za ovoliki trud, i napisan recept...
Deluje vrhunski, ukusno...
(Ja cu da skrnavim recept, umesto mesa, cu vrganje, i eto mi ideje za vikend rucak...taman cu tad imati sveze gljive, majcinu dusicu...)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back