arabeska11
Zainteresovan član
- Poruka
- 164
pileća supa i tikvice punjene mesom, zapečene u rerni, odozgo sir za topljenje (pirotski đubek).
zaboravila sam da slikam
zaboravila sam da slikam

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Kako?Zapecen karfiol sa sirom
1 karfiol

+ bijeli luk...
Svaka cast za ovoliki trud, i napisan recept...recept moj na brzu brzinu koji sam adaptirao od serifovog
proprzis luk jedan beli jedan plavi i kasickicu secera na ulju....
napravis neki rizoto ali kao pilav sa integralnim pirincom, koristim integralni riso pronto zabarski, u njega stavite dva ili tri tartufa, ako ih ne nadjete imate pecurke svih vrsta ali moraju da budu prave nikako neki levi sampinjoni koji idu samo u testo, sitno sve seckano. u to kada bude gotovo, stavite narendan ovciji sir sto sitnije i sto tvrdji sir, jedno 100 grama ne treba vise...najboji je selam ali je najskuplji. na kraju narokate persuna po volji. kad sklonite sa vatre onda u smesu sipate alevin vec gotov zacin za paprike i sarmu...1,5 deci vode na kesicu i kuvate lagano jos 5 minuta.
proprzite meso, naravno isto luk plavi i crni prvo u ulju, znaci 300 grama juneceg mlevenog, 200 svinjskog od buta dvaput mleveno i 100 grama spic rebra sitno seckano. na kraju kada je gotovo, malko majcine dusice i persuna, i skinete sa vatre pa u njega izmesate jaje da veze smesu. kad izmesate, sve spojite sa gotoivim rizotom i punite paprike. poklopac je naravno paradjz. kuvate sta znam, zavisi kakva je paprika, od 20 do 40 minuta i kad viljuska prodje, prebacite ih sve u rernu, onako nalivene...posle 45 min kada pocnu da crne na vrhu, stavite ko japanci super tanko isecen beli kromipr ko flis papir da ga zapece odozgore i da lici spolja na musaku.
neka se hladi sat dva, tad je najlepsa paprika...ja nazalost jedem ko stoka vrelo![]()
Zar to nisu somborke?I da, nekih desetak tegli patlidžanki paprika, onih okruglih, pomalo ljutih