Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napiši recept i mere ako te ne mrzi. To prelivena mlekom bi kod mene znailo litar kao za koh:hahaha:

Najjednostavniji moguci kolac, bez ostataka namirnica i najjeftiniji:

Kora:
Umuti se sneg od 7 belanaca sa 7 kasika secera i u to polako umesa 7 kasika brasna. Izlijes u pleh i peces dok ne dobije boju gornja korica.
Najbolje je peci u plehu iz kog ne moras da je vadis. Nego odmah prelijes sa 2,5-3 dl mleka i izbockas viljuskom da upije.

Fil:
7 zumanaca, 7 kasika secera (ja stavim 7-8 vanil-secera) i 7 kasika brasna kuvas u 0,5 l mleka. Kada se ohladi umutis sa 250 gr putera.

To je osnova sa kojom mozes da eksperimentises kako god. Obicno stavljam sezonsko voce. Ali je lepo i kada se u koru stave mleveni orasi u kombinacji sa bananama naslaganim ispod fila pa preliveno cokoladnom glazurom.

za kokosovo ulje- sada je ok sa keksom ga pomesati za osnovu laganih kolaca, cizova
u testo umesto putera

ja zadnje pravila cokoladno zlo: testo: 4 jaja, 4 kasike secera, 150g putera, 100g cokolade, 4 kasike brasna prasak za pecivo 180°C 20 minuta preliv: 500ml slatke pavlake i 200 g cokolade ukuhati da ne bude skroz tecno. preliti toplo na tople (ne vruce na vruce) i ostaviti, najbolje preko noci u frizideru da se dobro ohladi

Kora:
Umuti se sneg od 7 belanaca sa 7 kasika secera i u to polako umesa 7 kasika brasna. Izlijes u pleh i peces dok ne dobije boju gornja korica.
Najbolje je peci u plehu iz kog ne moras da je vadis. Nego odmah prelijes sa 2,5-3 dl mleka i izbockas viljuskom da upije.

Fil:
7 zumanaca, 7 kasika secera (ja stavim 7-8 vanil-secera) i 7 kasika brasna kuvas u 0,5 l mleka. Kada se ohladi umutis sa 250 gr putera.

To je osnova sa kojom mozes da eksperimentises kako god. Obicno stavljam sezonsko voce. Ali je lepo i kada se u koru stave mleveni orasi u kombinacji sa bananama naslaganim ispod fila pa preliveno cokoladnom glazurom.

Thanks Bogomoljka :)
Imam sada dečije mature, pa znaš kako to ide....babe, dede, tetke, stričevi....moram bar 2 torte da podmiri sve nas sladokusce:lol:
Sviđa mi se recept, a deluje sočno i kremasto i što je najvažnije brzo:ok: Može da se ne vadi iz pleha u kom se peče, što je još jedna olakšavajuća okolnost. Meni se smeju koleginice, ali je sve to bitno u današnjem užurbanom životu;) Posle samo lepo serviraš na tanjiriće i mmmmm:heart:

Inače, kokosovo kao i druga ta nerafinisana (organic) ulja, ja koristim isključivo presna, termički neobrađena-za razne prelive za salate, sosove, preko sireva...

@tema: pastašuta brzinski sinoć pripremljena i danas samo da se skuvaju špagete. Uz to najviše volimo z.salatu sa upravo susamovim organic uljem i balsamiko sirćetom....od soli samo malo himalajske.
Juče sam spremala po nečijem receptu ovde sa teme (ne znam tačno čijem:think:) one Medene kolačiće i ispali su extra:super:, nego su mnogo zarazni....

ja kupila zbog kose,svi pricaju kako ima super efekta.meni od toga kosa suva kao slama

E onda cu da probam - meni se kosa jako brzo masti,ako je ne operem svaki dan, drugog dana izgleda kao da sam ulje utrljala u nju. Svasta probala, nista ne pomaze. Smokvo :worth:

Upravo dosla iz pekare, kupila hleb,on vruc, hrskava korica, mirise...imala domaci puter pa okrajak debeeeelo namazala, posula iseckanim mladim belim lukom ... mmmm, mogla sam celu veknu tako...al sam se uzdrzala :klap:

Stavila boraniju da kuvam, onako izdinstanu sa crnim + belim lukom, puno lisca persuna i mirodjije . Dodam kasiku brasna kad bude gotovo i vode toliko da bude gusce ali da se jede kasikom. Malo sirceta i razmuceno jaje. Obozavam boraniju

Kora:

Fil:

И ја сам га сад одштампала.

Правим поподне са јагодама.

А баш сам размишљала који колач да направим, имам јагоде, а немам идеју.

Хвала ти :)

danas bila teleca corbica.izmiksala pola kile smrznutog povrca za corbe na krajju,deca sve pojela.to je verovatno prvi put da su jeli boraniju :)
za njih sv snicle u saftu od pavlake za kuvanje i senfa sa pire krompirom,za mene sladak kupus sa teletinom

Velikom detetu danas rođendan. Ljubi ga mama. :heart: Pravila kroasane i tortu, roštilj naručili. Bili moji mama i tata, otišli, mogu na miru da forumašim, jer je vreme napolju brrrrrr, a muž naložio CG. :) Zaova je još tu, do sutra. :worth: :worth:

i35o9j.jpg

2akn5gm.jpg

Не улази ми се у котларницу, а не да још и ложим, зато су у главној просторији(кухиња + трпезарија + дневна соба) укључене обе зидне гасне греајалице, исто и по купатилима.
У спаваћим собама је до 17Ц и враћени су Џоргани.
Грејемо се и на шуЊку, сланину, чварке и лукове....:mrgreen:

Srećan rođiš ZD:cmok2:
I nama se bliži uskoro....ide ovim redom....matura-rođenda-matura....pa samo gledam šta da spremam.
Kupila sam alge da prvi put spremam suši, pa ćemo videti kako će ispasti:lol:
Nego, zna li neko gde ima da se kupi pirinčano sirće? Kod Kineza?

Kora:

Fil:

Recept ti je:worth:

u gomesu ima tako lep mladi beli krompir, mada uvek uzimam crveni, ovaj se topi u ustima
tako da smo vec treci cetvrti dan na maldim krompirima
meso se manje jede, meso da samo ukus krompiru ;)

da, cena je 60 din/kg
gde ti je ta radnja proko,mislila sam da nema kod nas?
...zbog kose kupi ricinosovo ulje u apoteci pa utrljavaj u koren, i bice ti kosa lepa, samo budi strpljiva...i nece opadati provereno....
meni ni jedno ulje ne odgovara,ne znam sta nisam probala.al mi odgovara kvasac,med i zumance,al je to tecno i tesko je sedeti sa tim na glavi dok ti curi za vrat
Velikom detetu danas rođendan. Ljubi ga mama. :heart: Pravila kroasane i tortu, roštilj naručili. Bili moji mama i tata, otišli, mogu na miru da forumašim, jer je vreme napolju brrrrrr, a muž naložio CG. :) Zaova je još tu, do sutra. :worth: :worth:

i35o9j.jpg

2akn5gm.jpg

sretan mu rodjendan,nek je zi i zdrav :zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back