..od kad sam videla kako mesari u maxi-ju i amanu spremaju kobasice vise ih ne kupujem...to je zlo sta sve stave u njih...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
..od kad sam videla kako mesari u maxi-ju i amanu spremaju kobasice vise ih ne kupujem...to je zlo sta sve stave u njih...
Како си то видела? Шта стављају?

...u maxi-ju sam radila pa sam mogla da vidim...a u amanu prave tu odmah gde i rezu meso, pa moze da vidi svako....gomilu kozure secka mesar na kockice,
pa sve ono sto odvoji kad se musterije zale da im je masno, pa hrskavice i ostala cuda sto on sam odvoji kad sece meso...e sve to ide u mlin na mlevenje, pa u to
zacini, mnogoooo aleve paprike pa u crevo...lepo slozi u tepsiju i prodaju kao svezu kobasicu...mesa tu skoro da nema, ili ima u tragovima...
То кад пржиш, смањи се на пола и испусти невероватну количину црвене боје.
..pa da i masti...mada vise crvene boje puste one fabricke rostiljske ove manje jer je to "sirova aleva"..ali zato pliva mast po tiganju, tepsiji...
..ne zive oni od mesa koje prodaju, vec od toga i onih ostalim mlevenih djakonija...
Онај у Земуну који продаје здраве кобасице је тако дигао цене да то није нормално.
Човек више не зна шта би јео, што год погледаш - згади ти се.
..znam...strasno je to sve..
Пре неки дан сам купила двеста грама неког димљеног меса (у виду печенице) и кад сам код куће отворила и помирисала - смрдело је.
Шта сам могла него да бацим.
Месо од плећке се исече на комаде погодне величине за машину за млевење меса и дода четвртина(нпр на 100кила меса 25 кила сланине) од масе меса ребарне(може и леђна, али од ње су најбољи чварКи!!!) сланине исто исечене на комаде величине меса из које се наравно извуку ребра, па јел.
То се остави да преноћи на 'ладном.
Мало ту и има финеса јел месо од масних свиња(мангулице и остале црне свиње), обичних белих и црвених( ландраси, дуроци...), или екстремно посних свиња као белгијски пијетрен и сличне расе.
Сутра се самеље на крупну шајбну(6-8 мм решетка), може и двапут, дода 1,5%-2% соли, 1%љуте млевене паприке и 1% слатке млевене паприке до 1% млевеног бибера, мало кима такође млевеног, 1-2% млевеног белог лука, све добро промеша рукама и опет остави на 'ладно да преноћи.
Дотле се оперу танка црева, изврну на налче прутићем, опет оперу и оставе да се осуше.
Сутра се црева врате у почетни положај и пуне, везују и секу на одговарајућу дужину, стављају у пушницу, диме на хладном буковом диму по два-три сата сваки други дан, па тако 4-5 пута, потом оставе да се суше...
Тако то ми сиромашни сељаци.
Afro i elektrika imaju naročito koristi od ovog tvog posta.
Stvarno umeš da budeš davež.

А мислила си да ће остати тајна вас кварних Сремица, а?!?Afro i elektrika imaju naročito koristi od ovog tvog posta.

Afro i elektrika imaju naročito koristi od ovog tvog posta.

Па нисам те ја нигде споменуо јер си на дијети ко и ЗД.
А мислила си да ће остати тајна вас кварних Сремица, а?!?
Бтв откуд ја знам, можда имају неког на селу да одраде посао.
Чек јер није остало ништа од Беле Цркве?Немам ја ту сеоску штаку, да се тако изразим. Све што ми треба морам да купим.
А мислила си да ће остати тајна вас кварних Сремица, а?!?
Бтв откуд ја знам, можда имају неког на селу да одраде посао.
Па нисам те ја нигде споменуо јер си на дијети ко и ЗД.
Чек јер није остало ништа од Беле Цркве?
Кад већ наручују кобасице могу и да траже да им спреме по рецептури која им је ОК... мсм не мора ко ове моје, али ко плаћа тај и одређује правила игре.Da imaju, ne bi morao da im daješ recept. Taj na selu bi im već napravio kobasice po sopstvenom.
Po HI kobasice mogu da se jedu i za doručak i za ručak. I to baš domaće, ne kupovne pune aditiva.
Није ни Бечеј, тј бар трипут је већи, али не чини на ствар.Они тамо су радили у државној служби и живели у дворишту у коме је само цвеће.
Друга ствар - БЦ није село.
Месо од плећке се исече на комаде погодне величине за машину за млевење меса и дода четвртина(нпр на 100кила меса 25 кила сланине) од масе меса ребарне(може и леђна, али од ње су најбољи чварКи!!!) сланине исто исечене на комаде величине меса из које се наравно извуку ребра, па јел.
То се остави да преноћи на 'ладном.
Мало ту и има финеса јел месо од масних свиња(мангулице и остале црне свиње), обичних белих и црвених( ландраси, дуроци...), или екстремно посних свиња као белгијски пијетрен и сличне расе.
Сутра се самеље на крупну шајбну(6-8 мм решетка), може и двапут, дода 1,5%-2% соли, 1%љуте млевене паприке и 1% слатке млевене паприке до 1% млевеног бибера, мало кима такође млевеног, 1-2% млевеног белог лука, све добро промеша рукама и опет остави на 'ладно да преноћи.
Дотле се оперу танка црева, изврну на налче прутићем, опет оперу и оставе да се осуше.
Сутра се црева врате у почетни положај и пуне, везују и секу на одговарајућу дужину, стављају у пушницу, диме на хладном буковом диму по два-три сата сваки други дан, па тако 4-5 пута, потом оставе да се суше...
Тако то ми сиромашни сељаци.
Солидно је љута, а ја сам и љубитељ љутог и могу да једем веома љуто.Od kako mi je otac preminuo nisam jela postenu domacu kobasicu, moj svekar nema dobar recept. Ove godine su platili nekom da im zamesi i ispala je super, samo nije dovoljno ljuta po nasem ukusu. Zmu i ja smo kapirali da dogodine uzmemo 20-ak kg mesa i napravimo nama par pari, super ti je ovaj recept, mislim da su proporcije kao tata sto je stavljao. Je l kobasica ljutkasta ili ljuta, cisto da znamo da li da dodamo jos ljute paprike?!