Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Како си то видела? Шта стављају?

...u maxi-ju sam radila pa sam mogla da vidim...a u amanu prave tu odmah gde i rezu meso, pa moze da vidi svako....gomilu kozure secka mesar na kockice,
pa sve ono sto odvoji kad se musterije zale da im je masno, pa hrskavice i ostala cuda sto on sam odvoji kad sece meso...e sve to ide u mlin na mlevenje, pa u to
zacini, mnogoooo aleve paprike pa u crevo...lepo slozi u tepsiju i prodaju kao svezu kobasicu...mesa tu skoro da nema, ili ima u tragovima...

...u maxi-ju sam radila pa sam mogla da vidim...a u amanu prave tu odmah gde i rezu meso, pa moze da vidi svako....gomilu kozure secka mesar na kockice,
pa sve ono sto odvoji kad se musterije zale da im je masno, pa hrskavice i ostala cuda sto on sam odvoji kad sece meso...e sve to ide u mlin na mlevenje, pa u to
zacini, mnogoooo aleve paprike pa u crevo...lepo slozi u tepsiju i prodaju kao svezu kobasicu...mesa tu skoro da nema, ili ima u tragovima...

То кад пржиш, смањи се на пола и испусти невероватну количину црвене боје.

То кад пржиш, смањи се на пола и испусти невероватну количину црвене боје.

..pa da i masti...mada vise crvene boje puste one fabricke rostiljske ove manje jer je to "sirova aleva"..ali zato pliva mast po tiganju, tepsiji...
..ne zive oni od mesa koje prodaju, vec od toga i onih ostalim mlevenih djakonija...

..pa da i masti...mada vise crvene boje puste one fabricke rostiljske ove manje jer je to "sirova aleva"..ali zato pliva mast po tiganju, tepsiji...
..ne zive oni od mesa koje prodaju, vec od toga i onih ostalim mlevenih djakonija...

Онај у Земуну који продаје здраве кобасице је тако дигао цене да то није нормално.

Човек више не зна шта би јео, што год погледаш - згади ти се.

Месо од плећке се исече на комаде погодне величине за машину за млевење меса и дода четвртина(нпр на 100кила меса 25 кила сланине) од масе меса ребарне(може и леђна, али од ње су најбољи чварКи!!!) сланине исто исечене на комаде величине меса из које се наравно извуку ребра, па јел.
То се остави да преноћи на 'ладном.
Мало ту и има финеса јел месо од масних свиња(мангулице и остале црне свиње), обичних белих и црвених( ландраси, дуроци...), или екстремно посних свиња као белгијски пијетрен и сличне расе.
Сутра се самеље на крупну шајбну(6-8 мм решетка), може и двапут, дода 1,5%-2% соли, 1%љуте млевене паприке и 1% слатке млевене паприке до 1% млевеног бибера, мало кима такође млевеног, 1-2% млевеног белог лука, све добро промеша рукама и опет остави на 'ладно да преноћи.
Дотле се оперу танка црева, изврну на налче прутићем, опет оперу и оставе да се осуше.
Сутра се црева врате у почетни положај и пуне, везују и секу на одговарајућу дужину, стављају у пушницу, диме на хладном буковом диму по два-три сата сваки други дан, па тако 4-5 пута, потом оставе да се суше...
Тако то ми сиромашни сељаци.

Пре неки дан сам купила двеста грама неког димљеног меса (у виду печенице) и кад сам код куће отворила и помирисала - смрдело је.

Шта сам могла него да бацим.

..razumem...
..ja imam "srecu" sto mi je taj nesrecni aman preko puta i znaju me pa bas nece da mi utrape...i kazu nemojte to, ili ako je sefica blizu
prave se da me ne cuju..i tako...znam kad im dolazi sveza piletina i drugo meso..iznutrice pa tad kupim i ubacim u friz pa imam neko vreme...ali
ja sam sama pa to i nije neka kolicina, a mogu misliti kako je vama gde je kompletna porodica...

Месо од плећке се исече на комаде погодне величине за машину за млевење меса и дода четвртина(нпр на 100кила меса 25 кила сланине) од масе меса ребарне(може и леђна, али од ње су најбољи чварКи!!!) сланине исто исечене на комаде величине меса из које се наравно извуку ребра, па јел.
Мало ту и има финеса јел месо од масних свиња(мангулице и остале црне свиње), обичних белих и црвених( ландраси, дуроци...), или екстремно посних свиња као белгијски пијетрен и сличне расе.
Сутра се самеље на крупну шајбну(6-8 мм решетка), може и двапут, дода 1,5%-2% соли, 1%љуте млевене паприке и 1% слатке млевене паприке до 1% млевеног бибера, мало кима такође млевеног, 1-2% млевеног белог лука, све добро промеша рукама и опет остави на 'ладно да преноћи.
Дотле се оперу танка црева, изврну на налче прутићем, опет оперу и оставе да се осуше.
Сутра се црева врате у почетни положај и пуне, везују и секу на одговарајућу дужину, стављају у пушницу, диме на хладном буковом диму по два-три сата сваки други дан, па тако 4-5 пута, потом оставе да се суше...

Afro i elektrika imaju naročito koristi od ovog tvog posta.

Stvarno umeš da budeš davež.

А мислила си да ће остати тајна вас кварних Сремица, а?!?:per:
Бтв откуд ја знам, можда имају неког на селу да одраде посао.

Da imaju, ne bi morao da im daješ recept. Taj na selu bi im već napravio kobasice po sopstvenom.

Па нисам те ја нигде споменуо јер си на дијети ко и ЗД.

Po HI kobasice mogu da se jedu i za doručak i za ručak. I to baš domaće, ne kupovne pune aditiva.

Da imaju, ne bi morao da im daješ recept. Taj na selu bi im već napravio kobasice po sopstvenom.

Po HI kobasice mogu da se jedu i za doručak i za ručak. I to baš domaće, ne kupovne pune aditiva.
Кад већ наручују кобасице могу и да траже да им спреме по рецептури која им је ОК... мсм не мора ко ове моје, али ко плаћа тај и одређује правила игре.
Бтв па реко сам, ти једеш баЈсице, а други да гледају... сва срећа па сам ја ту.:D
Ебте, ал шлајфује ова Крстарица.

- - - - - - - - - -

Они тамо су радили у државној служби и живели у дворишту у коме је само цвеће.

Друга ствар - БЦ није село.
Није ни Бечеј, тј бар трипут је већи, али не чини на ствар.

Danas imala pasulj od juce za rucak. A napravila sarene kiflice po Sofinom receptu, deo sam natopila sirupom i uvaljala u kokos a deo sam samo posula secerom u prahu. Izaslo 64 kiflice, pa sam vise od 2/3 podelila

IMAG0540_zpsjkgv8zyd-1.jpg

IMAG0542_zpssstqfx1q-1.jpg

Poslednja izmena:

Od kako mi je otac preminuo nisam jela postenu domacu kobasicu, moj svekar nema dobar recept. Ove godine su platili nekom da im zamesi i ispala je super, samo nije dovoljno ljuta po nasem ukusu. Zmu i ja smo kapirali da dogodine uzmemo 20-ak kg mesa i napravimo nama par pari, super ti je ovaj recept, mislim da su proporcije kao tata sto je stavljao. Je l kobasica ljutkasta ili ljuta, cisto da znamo da li da dodamo jos ljute paprike?!

Od kako mi je otac preminuo nisam jela postenu domacu kobasicu, moj svekar nema dobar recept. Ove godine su platili nekom da im zamesi i ispala je super, samo nije dovoljno ljuta po nasem ukusu. Zmu i ja smo kapirali da dogodine uzmemo 20-ak kg mesa i napravimo nama par pari, super ti je ovaj recept, mislim da su proporcije kao tata sto je stavljao. Je l kobasica ljutkasta ili ljuta, cisto da znamo da li da dodamo jos ljute paprike?!
Солидно је љута, а ја сам и љубитељ љутог и могу да једем веома љуто.
Ако уместо 1% љуте и 1% слатке додам 2% љуте паприке, онда само ја могу да је једем, али деца и жена мрцкељају.
Више се љутина осети кад је просушена, надимљена и једе се пресна, него кад се одмах пече после диснотора.
Увек стављај наш, ситнији бели лук уместо крупнијег и слабије ароматичног чајнезерског.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back