Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ја мислим да и то праве. :lol:
Праве са чоколадним бананицама, са киди чоколадицама па што не би и са наполитанкама.

Ево и доказа, рецепата за торте са наполитанкама на нету колико хоћеш, нпр.:

http://tortekolaci.com/torte/brze-torte-torte/slag-torta-sa-napolitankama

Данас се стварно свашта зове тортом.

Gril tiganj ispod 5-6 kila nije gril tiganj. :kafa:

to sam i ja mislila
imala sam onaj od gusa, pa poklonila nekome kome je trebao vise
onda sam isti videla u kiki..kosao je oko 160eu i nikako da dodje on na red
u medjuvremenu me drug ubedi da kupim ovaj u ikei i fenomenalno pece, a ruka ne boli
nije od laganog teflona, a nije tezak ni kao tucani
nesto izmedju, a cena nerealana
e taj od gusa sam videal i da prodaju na netu..i isto nesto kosta pristojno..oko 3.0000

Читам чланак о месу и месним прерађевинама (Блиц онлајн) и питам се имамо ли ми државу.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/55...obasicama-i-sniclama-Jedemo-TONE-bajatog-mesa

Немају је ни Швајцарци, а не ми да је имамо.

Скоро сам сазнала да су чак и њима отели брендове, а вероватно ће се наставити та тенденција. Рецимо, нека посебна врста шунке која се производи само у Швајцарској је лепо пренесена у Америку и тамо су отворили производњу под својим именом, а задржали име производа. И Швајцарци им не могу ништа.

Немају је ни Швајцарци, а не ми да је имамо.

Скоро сам сазнала да су чак и њима отели брендове, а вероватно ће се наставити та тенденција. Рецимо, нека посебна врста шунке која се производи само у Швајцарској је лепо пренесена у Америку и тамо су отворили производњу под својим именом, а задржали име производа. И Швајцарци им не могу ништа.

На паковањима роштиљ кобасица по маркетима (свеже, упаковане или не) пише да имају 12% протеина тј меса. Шта је осталих 88%?

Вероватно соја.

Него, заборавила сам да напишем шта је највећа иронија у горепоменутом случају.
Сад Швајцарци морају и да увозе ту шунку. :lol:
Глобализација.

Већина нових, галофак генерација заправо ни не зна како оптички изгледа права шунка, сланина, пршут, кулен... а тек о укусу да не говорим.
Видим у Идеи пре неколико дана попуст на тзв прашку, тзв шунку која сада кошта 330 и неки динар... то се није ни очешало о шунку, или рецимо хреновке које су се некада користиле као храна за туберкулозне болеснике у Институту за плућне болести у Сремској Каменици и биле скоро потпуно од телећег меса.
На шта данас личе није ни потребно спомињати.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back