Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Врућа погача, пастрмка (то ће мужић), и свеже шитаке упржене са паприком, парадајзом, белим луком, босиљком, бибером и першуном.

Има времена за све јер је дама у поподевној смени.

Једва чекам врућу погачу :rumenko:

@тема

Салата од бораније и ћуфте.

Tu salatu, upravo sa ćuftama, je meni jednom prilikom poslužila moja kuma kad sam s posla svratila kod nje. Prvo nisam očekivala da ću dobiti ručak, pa sam se obradovala, a drugo, tako mi je to bilo lepo i ukusno, da mi je ostalo u sećanju kao jedno od najlepših jela, tj. kombinacija.

Mi još uvek jedemo ostatke od subotnje proslave i mnogo mi prija što ne moram da kuvam. Ali mislim da ćemo danas iscrpeti zalihe.

Poslednja izmena od moderatora:
imam pilece belo u frižideru, jel ima neko neku novu ideju?

Пропржиш га да порумени.

Поређаш у ватросталну, преко пршут, па нарендани качкаваљ, па павлака.

Запечеш 15-ак минута, и то је то.

Пропржиш га да порумени.

Поређаш у ватросталну, преко пршут, па нарендани качкаваљ, па павлака.

Запечеш 15-ак минута, и то је то.

to je uvek opcija, hvala :)

- - - - - - - - - -

pravio kvrgusu pre dva dana, imas sliku na prethodnij strani ili pre nje. pilece u nekoj vrsti teststa sa melkom, a recept na netu

pravim i ja kvrgusu ponekad, a i video sam tvoj post od pre neki dan
ja sam radio po receptu pevacice sanje doležan :ok:

- - - - - - - - - -

piletina na kineski način nam već na uši izlazi, tako da nećem ni to :D

- - - - - - - - - -

od batakova sam napravio paprikaš kao što sam i pisao juče prekjuče, tako da ni to...

marinirala piletinu na stapice u soku od pomorandze i kokosovom ulju
proprzila na kratko
isprzila brzinski luk na reznjeve i crvenu papriku,pomesala sa mesom i ostatkom marinade
u to umesala kasicicu kikiriki butera
posto je bila gadno,iscedila jos pola pomorandze
u to ubacila skuvane najtanje pirincane rezence
dobila masu za gletovanje,koju sam pojela

za ovaj recept vam nece trebati papir i olovka da ga zapisete,osim ako niste kreten
:(
sita sam ,nije da nisam,al nesto mi ne ide kombinovanje namirnica

marinirala piletinu na stapice u soku od pomorandze i kokosovom uljuproprzila na kratko
isprzila brzinski luk na reznjeve i crvenu papriku,pomesala sa mesom i ostatkom marinade

za ovaj recept vam nece trebati papir i olovka da ga zapisete,osim ako niste kreten
Рецепт за снобове који се после продуцирају по форумима.
Немој други пут наседати.

marinirala piletinu na stapice u soku od pomorandze i kokosovom ulju
proprzila na kratko

:lol:

ja sam samo zelenu boraniju sa curetinom
dzuletu sam dala djevrek, posto joj se meso smucilo

108503641020403576991353-1.jpg

mozda joj fali b vitamin?
znam da nije tema,udenucemo nesto da nije spam,evo ja cu pitu sa sirom za veceru da smotam,nego dal se radi analiza krvi psima kad su zdravi,cisto da se proveri dal im nesto fali,kakva im je krvna slika?

Bukovače spremi ovako:
Ako imaju drškice, a imaju ako se kupuju u rinfuzi, odseci ih i od njih skuvaj čorbicu na uobičajen način.

Oprane i osušene šeširiće bukovača, posoliti uvaljati u brašno pa u jaja i peći na zagrejanom ulju ili masti. Pohovati na uobičajen način. Služiti uz krompir pire.
Nećete primeti razliku u odnosu na pohovane šnicle od pileće beline.

Ako budeš kuvala čorbicu, možeš i šeširiće pomalo zaseći izravnari krajeve jer su često pomalo iskidani, pa i taj deo staviti u čorbicu.

Čorbica: Glavicu luka izdinstati i dodati na sitne kockice isečene drškice bukovača. Još malo prodinstati, naliti vodom, dodati vegetu, mleveni biber po ukusu, prokuvati. Dodati 2 kašike brašna razmučenog u šolji vodei. Korigovati ukus začinima. Kada je kuvano, dodati pola pavlake umećene sa žumancetom.
Vrh su,!
Ispohovala sam jeeej

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back