Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala na informaciji za ovo bozanstveno jelo! Volim da zovem to jelom bogova :D
Mnogo ali mnogo je ukusno! Mislim nema nista ukusnije na svetu od ovoga! Naj naj ukusnije!
Kada jedem to imam osecaj da sam u nekoj palati sta vise u zamku na ivici planine a ja u trpezariji sedim na glavnoj stolici za stolom sa hijadu ljudi a ja onako uzmem prvi zalogaj najbolje hrane!
Okej dosta fantazije xD salim se :D samo kazem da je to najlepsi ukus koji sam osetio.. Mozda postoji nesto jos ukusnije tamo negde.. Mada sumnjam! :D

ma ti nas to zekis :)

Hvala na informaciji za ovo bozanstveno jelo! Volim da zovem to jelom bogova :D
Mnogo ali mnogo je ukusno! Mislim nema nista ukusnije na svetu od ovoga! Naj naj ukusnije!
Kada jedem to imam osecaj da sam u nekoj palati sta vise u zamku na ivici planine a ja u trpezariji sedim na glavnoj stolici za stolom sa hijadu ljudi a ja onako uzmem prvi zalogaj najbolje hrane!
Okej dosta fantazije xD salim se :D samo kazem da je to najlepsi ukus koji sam osetio.. Mozda postoji nesto jos ukusnije tamo negde.. Mada sumnjam! :D

ako ćeš sam da praviš onda kupiš podlogu za pizzu i staviš pelat+ origano rendani kačkavalj i rendanu šunku, malo čilija i seck pečuke(po koju)pa preklopiš na pola i pritisneš krajeve vuljuškom da saft ne izadje..namažeš od gore malo pavlakom( može i rendani kačkavalj)i pečeš u zagrejanoj rerni / ako je max temp 300° onda na 250 peci/...pečeno je kada je naraslo i porumenelo dosta. To su KALCONE. A ima i gotove pečene da se kupe(manje posla :) )

A ako ovo radiš u dubokom ulju(pržiš u fritezi) onda su PANCEROTE

Stvarno?
Vecina ljudi koje ja znam jedu neljustene krastavce. I moja porodica, cela.

Ruku na srce, moja baba je ljustila i solila krastavce tako sto umoci prst u keramicki slanik i namaze krastavac.
A ja trcim i perem na cesmi.
Umrla je i nije shvatila kako mogu da mrzim posoljene krastvace :heart:

Ja sam oduvek ljustio krastavce :eek: i uvek bih ih solio bar malo onako da da ukus :eek:
Prvi put cujem da neko ne ljusti krastavce :eek: pa kako da jedes sa onom zelenom korom??? :D

- - - - - - - - - -

ako ćeš sam da praviš onda kupiš podlogu za pizzu i staviš pelat+ origano rendani kačkavalj i rendanu šunku, malo čilija i seck pečuke(po koju)pa preklopiš na pola i pritisneš krajeve vuljuškom da saft ne izadje..namažeš od gore malo pavlakom( može i rendani kačkavalj)i pečeš u zagrejanoj rerni / ako je max temp 300° onda na 250 peci/...pečeno je kada je naraslo i porumenelo dosta. To su KALCONE. A ima i gotove pečene da se kupe(manje posla :) )

A ako ovo radiš u dubokom ulju(pržiš u fritezi) onda su PANCEROTE

Hvala na ideji za recept i na objasnjenom nacinu spremanja posto nisam uspesan u kuhinji xD
Mada ja ne jedem pecurke nikakve tako da taj detalj ne bih voleo na svom tanjiru :D
Takodje ne verujem bas u gotovu kupljenu hranu osim ako nije predamnom napravljena i zapakovana :D opekoh se previse puta

• Podržavam
Reactions: 27E
Ne jedem ih iz dva razloga prvi ne volim ukus nesto posebno a drugi I mnogo vazniji to jest presudni zbog toga sto mogu biti opasne :(

Znala sam da ces to da kazes.
Jednostavno je, jestive pecuurke nikad nisu otrovne.
A one se prodaju po prodavnicama.
Neces sigurno ici u sumu da ih beres pa da nisi siguran.
A sto se ukisa tice nisu sve iste, treba probati, razlike su velike.

moskva snit za mog slavljenika :heart:

1969127_1495143774069073_7106472400149134785_n.jpg
10659265_1495143787402405_315062295372168078_n.jpg

Znala sam da ces to da kazes.
Jednostavno je, jestive pecuurke nikad nisu otrovne.
A one se prodaju po prodavnicama.
Neces sigurno ici u sumu da ih beres pa da nisi siguran.
A sto se ukisa tice nisu sve iste, treba probati, razlike su velike.

Ja sam zasad probao saminjone uglavnom na pici I uglavnom mi se nisu svidele..
Pecurke kao ziva bica su gljive. Bave se razlaganjem otpadnih materija tipa trula kora od drveta ili neke crkotine.. Naravno ove sa crkotine su otrovne :D ali ima I ovih sto rastu po drvetu I u travi sto su otrovne takodje :D medjutim meni nije jasno koje hranjive materije sadrze pecurke? Masti? Proteine? Vitamine? :/

Ja sam zasad probao saminjone uglavnom na pici I uglavnom mi se nisu svidele..
Pecurke kao ziva bica su gljive. Bave se razlaganjem otpadnih materija tipa trula kora od drveta ili neke crkotine.. Naravno ove sa crkotine su otrovne :D ali ima I ovih sto rastu po drvetu I u travi sto su otrovne takodje :D medjutim meni nije jasno koje hranjive materije sadrze pecurke? Masti? Proteine? Vitamine? :/

Ne brini se za otrovnost pecuraka, samo nemoj sam da ih beres.
A za sastav, evo da ne kucam sve

http://www.dijetaizdravlje.com/ishrana/pecurke-kalorije-nutritivna-vrednost/

Ne brini se za otrovnost pecuraka, samo nemoj sam da ih beres.
A za sastav, evo da ne kucam sve

http://www.dijetaizdravlje.com/ishrana/pecurke-kalorije-nutritivna-vrednost/

Zanimnjivo nisam znao da sadrze dosta vaznih stvari :D
Mada ja sam dosta probirljiv sto se tice ishrane i kad neku hranu omrznem tesko je jedem opet :D
Sumnjam da cu ikada poceti da jedem pecurke zato sto postoji toliko mnogo drugih izvora hrane koju nemam problem da jedem.
Nije meni problem da jedem pecurke kad ih neko spremi u nekom jelu ali eto kad bi ja spremao izostavio bi ih :D
Mada opet mi ih je nekako zao zato sto ih ne jedem bez posebnog razloga :( ko zna mozda jednog dana pocnem da ih jedem cesce :)

Zanimnjivo nisam znao da sadrze dosta vaznih stvari :D
Mada ja sam dosta probirljiv sto se tice ishrane i kad neku hranu omrznem tesko je jedem opet :D
Sumnjam da cu ikada poceti da jedem pecurke zato sto postoji toliko mnogo drugih izvora hrane koju nemam problem da jedem.
Nije meni problem da jedem pecurke kad ih neko spremi u nekom jelu ali eto kad bi ja spremao izostavio bi ih :D
Mada opet mi ih je nekako zao zato sto ih ne jedem bez posebnog razloga :( ko zna mozda jednog dana pocnem da ih jedem cesce :)
ti si mlad, ukusi se menjaju tokom zivota.
Kad sam ja naucila i zavolela da jedem masline i maslinovo ulje, naucices i ti.
l

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back