Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gotova večera

1ql313.jpg

Prilozi

• 1958449_817748574935497_4010395414809743444_n.jpg
    1958449_817748574935497_4010395414809743444_n.jpg
    18,8 KB · Pregleda: 4
Eeeeee, donela mi neki dan mamina prijateljica teglu kupovnog ajvara, da me ubedi da moze da bude jeftin a dobar.
Razlog tome je moja kuknjava da ove godine nemam para da pravim ajvar. ( ima neka tegla od prosle godine, bice dosta)

Elem, otvorila ja teglu danas i evo ga u serpi, dodala sam ulje i pokusavam da ga uprzim malo da bi se bar nekako pojeo.
Samo mi napravi posao, a zao mi da bacim. :roll:

Ikako je ispalo? kako se tebi sviđa kupovni pa uprženi ajvar?

Ajvar se ne przi :sad2: .

Da, nego se kuva u ulju , hehe

Al dobro,o ukusima ne treba raspravljati

samo da izjavim da Delimano torta nista ne valja
sve se pojelo, samo tacna ostala, sekla sam istovremeno i nju i grcku, eno grcke ostalo 2/3
vala gostima nije smetala nutela u torti :P
pocistili su je za 10 minuta, a neki trazili i parce plus

10599421_1494496064133844_4242184945015131359_n.jpg

sad malo odmorim, pa pravim moskva snit za sutra
a ujutru cu da je oblazem fondanom, hocu klincu da napravim kamion....

meni nesto ostalo u secanju kad je smoki pravila taj kolac, pa kukala na zaledjene pomorandze
pa je pitali sto to radi, to je kao nekad bilo tako jer nije bilo secka i tih pomagala
e sad ja pojma nemam dal moze i obicna nezaledjena pomorandza samo je usitnis komplet u secku
nisam nikad pravila taj jaffa kolac

man se slika...daj i ti recepat za to tvoje čudo...:zag:

Nema tu recepta. Ja to odoka.

Stavila sam odprilike
600 gr mesanog brasna (mesavina sa heljdom, razanim i graham, sve po 200 gr ), jedna kasicica soli,
pola kvasca razmucenog secerom u 3 dl vode (to je okvirno, nisam sigurna koliko je to tacna mera) i malo maslinovog ulja.
Zamesila varjacom i ostavila da naraste.
Kad je naraslo ubacila sam dve kasike susama i dve kasike lana u testo, premesila i ubacila u kalup oblozen papirom za pecenje.
Posula sam ga susamom, lanom i mlevenim orasima.
(Kutija sa mlevenim orasima mi je bukvalno pala na glavu dok sam vadila nesto iz kuhinjskog dela, zato sam ih i stavila :lol:)
Zagrejala rernu na 250, ubacila da se pece i smanjila prvo na 200 a posle i na 150, jer je debelo testo.

To bi bilo to.

Nema tu recepta. Ja to odoka.

Stavila sam odprilike
600 gr mesanog brasna (mesavina sa heljdom, razanim i graham, sve po 200 gr ), jedna kasicica soli,
pola kvasca razmucenog secerom u 3 dl vode (to je okvirno, nisam sigurna koliko je to tacna mera) i malo maslinovog ulja.
Zamesila varjacom i ostavila da naraste.
Kad je naraslo ubacila sam dve kasike susama i dve kasike lana u testo, premesila i ubacila u kalup oblozen papirom za pecenje.
Posula sam ga susamom, lanom i mlevenim orasima.
(Kutija sa mlevenim orasima mi je bukvalno pala na glavu dok sam vadila nesto iz kuhinjskog dela, zato sam ih i stavila :lol:)
Zagrejala rernu na 250, ubacila da se pece i smanjila prvo na 200 a posle i na 150, jer je debelo testo.

To bi bilo to.

prosto,a odlično...
probaćemo...:zag:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back