Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Eno vam recept gore, mojne da izmisljate sunke, jaja, kukuruz i ostale gluposti u ruskoj salati, lebe mekani.
Zene i kuvanje kao ja i balet...veze nemate. :mrgreen:

Ја не варим кукуруз у било каквој салати, јелу итд... Само на клипу, посољен.

- - - - - - - - - -

Сад сам се погубила.

У шта лимун?

Нацедиш лимун у руску салату. Мислим, пола лимуна.

Ја не варим кукуруз у било каквој салати, јелу итд... Само на клипу, посољен.

- - - - - - - - - -

Нацедиш лимун у руску салату. Мислим, пола лимуна.

Мени је довољан краставац да ми да киселине колико могу да поднесем.

Кад помислим на кисело, уста ми се сакупе као штирак да сам појела.

Моја руска салата је лака, шарена, можеш целу чинију да поједеш и да ти не буде ништа.

У неким кућама сам јела, к'о малтер, фуј. Тешко, безукусно, лепљиво.

r...r... jel to o ruskoj salati nešto?

ruska salata je
barena i seckana jaja, kuvani grašak, kuvana i iscekana šargarepa, kuvan i iseckan krompir, seckana karneks šunka, seckano kuvano pileće belo, seckani kiseli krastavčiči, TOMI majonez i so.

I NI-ŠTA DRUGO!

ruska salata je
barena i seckana jaja, kuvani grašak, kuvana i iscekana šargarepa, kuvan i iseckan krompir, seckana karneks šunka, seckano kuvano pileće belo, seckani kiseli krastavčiči, TOMI majonez i so.

I NI-ŠTA DRUGO!

Ето га.

Браво, мали!

ruska salata je

I NI-ŠTA DRUGO!

Шта ће ти И шунка И пилеће бело? И немој цео мајонез, боље га замени делом киселе павлаке.

Nemate pojma. Mene cerkica u septembru zamolila da joj napravim, bez da se iko priblizno doticao te tema...a pravim je samo u periodu oko Bozica. :cool:

Е, а стварно ми руску салату повезујемо са Новом годином и неким слављем попут рођендана.

Овако се никада не сетим да је направим.

Исто као питу од купуса.

За Бадњи дан, па за Бадњи дан.

А сви је волимо.

ruska salata je

I NI-ŠTA DRUGO!

...ja ovako isto pravim....takav recept sam dobila pre xy godina i njega se drzim...svi vole...

Е, а стварно ми руску салату повезујемо са Новом годином и неким слављем попут рођендана.

Овако се никада не сетим да је направим.

Исто као питу од купуса.

За Бадњи дан, па за Бадњи дан.

А сви је волимо.

Isto kod nas...to je nekako tradicionalno u tom periodu, valjda zato.

Ако већ стављаш пилетину, боља је продинстана него кувана. Не распада се толико.

Bolje kuvana. ;)

Kako funkcionise grill tiganj?
Zavisi koji grill tiganj... ja imam jedan teflonski, i jedan od livenog gvožđa, i ne podmazujem uljem ni jedan, s tim da ovaj od livenog gvožđa uvek posle korišćenja očistim i nauljim malo. Sa teflona sve spadne samo... a verovatno zavisi i od mesa...

Obožavam ih... evo kako podmazujem ovaj liveni:

tbl11.png

Zavisi koji grill tiganj... ja imam jedan teflonski, i jedan od livenog gvožđa, i ne podmazujem uljem ni jedan, s tim da ovaj od livenog gvožđa uvek posle korišćenja očistim i nauljim malo. Sa teflona sve spadne samo... a verovatno zavisi i od mesa...

Obožavam ih... evo kako podmazujem ovaj liveni:

tbl11.png
Sjajno! Ja moram da kupim a ne znam gde ni sta ni koliko para. Muka mi od povrca kuvanog na pari.

ja imam delimano keramički. služi svrsi, ali nisam oduševljena. zapravo, to delimano posuđe je go k. ako se ja pitam. metalac je zakon

О, хвала, а баш сам размишљала који да купим.

Мој супруг је био истог мишљења - Металац је закон.

Ovaj liveni pravi jedan privatnik, i košta oko 3-4k koliko se sećam... perfektan je, može i na ringlu i napolje kad se založi vatrica... ne shvatam zašto bi neko dao 16k?
Mana mu je jedina što je težak, ali to je mana svog posuđa od livenog gvožđa.... i naravno što treba znati kako se održava, uvek mora da se naulji nakon pranja.
Kad se jednom zagreje, ostaje vreo jako dugo, i šare su mnogo bolje nego kod teflonskog.

Ako je neko zainteresovan, daću mu link na PP da ne bude da reklamiram, ali stvarno sam prezavodoljan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back