Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

И ја то мотам ко ненормална. Само ми дај уља и бела лука, па било с чим.

- - - - - - - - - -

Nije krompir krompir.
Morao sam i tastu da objasnim da je krompir za salatu sasvim drugaciji od krompira za pire sa kojim je on neuspesno probao da napravi salatu.
Ovde kod nas kazu za ovaj prvi da je masniji, slaninastiji...a za ovaj drugi da je brasnast.

За кромпир-салату кромпир се кува у љусци па се тек после огули. Исто као за кнедле са шљивама.

Nije krompir krompir.
Morao sam i tastu da objasnim da je krompir za salatu sasvim drugaciji od krompira za pire sa kojim je on neuspesno probao da napravi salatu.
Ovde kod nas kazu za ovaj prvi da je masniji, slaninastiji...a za ovaj drugi da je brasnast.

Ми га не једемо због црног лука.

Сваки пут нам у комадима изађе након пар сати онде где је и ушао.

О мукама да и не причам.

За кромпир салату кромпир се кува у љусци па се тек после огули. Исто као за кнедле са шљивама.

To je opste poznato, ne pricam o tome.
Pricam o razlicitim sortama krompira. Bar ovde kod mene se dele na ove dve navedene vrste (plus ima jos mnogih drugih varijacija), ali tu su glavne dve. I totalno su razliciti. ;)

To je opste poznato, ne pricam o tome.
Pricam o razlicitim sortama krompira. Bar ovde kod mene se dele na ove dve navedene vrste (plus ima jos mnogih drugih varijacija), ali tu su glavne dve. I totalno su razliciti. ;)

Тај брашнасти ми зовемо планински.

И он је врх.

Знам за то - розе и бели.

Ima ih u raznim bojama, oblicima, ukusima... ali ovaj za salatu je poseban...najbitnije ne raspada se ni za vreme kuvanja ni posle kad ga seckas. Odatle i ime "speckig" (Speck = slanina) ;)

Па како без?

Само закиселиш и поуљиш?

Ulje, sirce, so...eventualno majonez (ko kako voli).

Ми га не једемо због црног лука.

Сваки пут нам у комадима изађе након пар сати онде где је и ушао.

О мукама да и не причам.
У принципу то је лоше.
Не као прехрамбена навика, већ се и у тзв научној и у народној медицини способност конзумације црног лука(пресног, куваног, печеног, прженог) сматра одразом квалитета пробавног тракта.

У принципу то је лоше.
Не као прехрамбена навика, већ се и у тзв научној и у народној медицини способност конзумације црног лука(пресног, куваног, печеног, прженог) сматра одразом квалитета пробавног тракта.

Волиш ли карамелизовани лук? Фантастичан је.

У принципу то је лоше.

Мени је желудац после факултета просто избацио бели и црни лук као пожељне намирнице.

Ваљда последица нервозе и стреса.

Бели лук сада могу опет да једем и у пресном стању, црни лук никако :sad2:

Zar u rusku salatu ne idu krompir, grasak, sargarepa, krastavci, belo meso, nesto suvo i jaja?
Da, ja ne stavljam ni jaja.

Да, то је основни рецепт, уз додатак мајонеза.

И без јаја не конзимирам руску салату.

- - - - - - - - - -

Ни ја не стављам јаја. (нешто се у задње време гадим на јаја). Ставим сецкану прашку, и мајонез/павлака - пола-пола.

И моје дете више воли са шунком, а ја више волим овај оригинални рецепт - са пилећим белим месом.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back