Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja imam delimano keramički. služi svrsi, ali nisam oduševljena. zapravo, to delimano posuđe je go k. ako se ja pitam. metalac je zakon

potpisujem

- - - - - - - - - -

Ovaj liveni pravi jedan privatnik, i košta oko 3-4k koliko se sećam... perfektan je, može i na ringlu i napolje kad se založi vatrica... ne shvatam zašto bi neko dao 16k?
Mana mu je jedina što je težak, ali to je mana svog posuđa od livenog gvožđa.... i naravno što treba znati kako se održava, uvek mora da se naulji nakon pranja.
Kad se jednom zagreje, ostaje vreo jako dugo, i šare su mnogo bolje nego kod teflonskog.

Ako je neko zainteresovan, daću mu link na PP da ne bude da reklamiram, ali stvarno sam prezavodoljan.

i ukus je mnogo bolji nego sa teflona
pa daj kontakt, nije reklamiranje nego usteda
ja sam jedino u kiki videla taj od gusa i zato sam i napisala koja im je cena

Ovaj Sizofov tiganj mi se dopada ( i slike na sajtu), mislim da je i cena ok. Ja skupljam poene sa Grand kafe da dobijem onaj duboki tiganj Metalca.
Imam Metalčev gril tiganj
metalac.jpg

ali mi se ne dopada što ta rebra nisu duboka pa nema onih crtica, onog lepog utiska roštilja na grilovanim namirnicama. Inače je težak i dobar. Ne može da se poredi sa keramičkim.

ali mi se ne dopada što ta rebra nisu duboka pa nema onih crtica.
To je moja najveća zamerka na većinu komercijalno dostupnih grill tiganja... šta je fora da bude gril ako nema štrafte? :)

A što se tiče klasičnih teflonskih tiganja, izmenjao sam mislim sve koje postoje na tržištu kod nas, i postao srećan korisnik ovoga pre par meseci... ovo je apsolutno neuporedivo sa bilo čim što se u Srbiji može kupiti. Aluminijum je svugde debeo 5mm, a teflon je praktično neuništiv.

http://produkte.migros.ch/bratpfannen-set-titan-20-x-28-cm

Khm.. Pozdrav svima imam pitanjce!
Sta mislite o "Minut pire-u" ?
Poredjenje sa pireom od pravog krompira?
Бедан био, још беднији постао.
Тамо пре много година када се појавио био је на гранци да је могао да прође као лоша варијанта, сада је одвратни вештак.

To je odlična stvar kad treba brzo da se napravi. Meni lično se ne dopada, ali moja deca ga vole.
Ja baš ni pravi krompir ne volim preterano.
I užasno me nerviraju primedbe tipa "Zar je problem oljuštiti krompir" Nije problem, ako si ceo dan kod kuće pa počneš na vreme. A kad dolaziš mrtav gladan kući s posla, onda je itekako problem. I nije to samo oljuštiti, nego i iseckati, pa skuvati, pa ispasirati, ... meni za to treba više od sata. Možda sam ja spora, ali ne ljuštim 3 krompira, kao moja prijateljica, koja ceo ručak, kao Džejmi Oliver, spremi za pola sata. Ja ne umem!. Nas je 4-oro odraslih u kući, ja bez kilo krompira ništa i ne počinjem....
Prema tome: Živeo pire minut!

Ja ne volim takve stvari.

Nadam se da ce uskoro i u Srbiji moci da se kupi polukuvan krompir i polukuvana shargarepa ( sve fino iseceno na tanke kolutice)
u vakuum pakovanju , pakovanje je od 1kg , ali su pojedinacna od 300- 400 grama tako da taj krompiric mozes da stavis u tiganj,
zajedno sa recimo zamrznutim spanacem, malo maslinovog ulja i belog luka i za 15 minuta imas savrshenu klopu.
Kome treba meso ili riba uz to, super je, ja to mogu da jedem kao glavni ( nekada i jedini) obrok.

Ja ne volim takve stvari.

Nadam se da ce uskoro i u Srbiji moci da se kupi polukuvan krompir i polukuvana shargarepa ( sve fino iseceno na tanke kolutice)
u vakuum pakovanju , pakovanje je od 1kg , ali su pojedinacna od 300- 400 grama tako da taj krompiric mozes da stavis u tiganj,
zajedno sa recimo zamrznutim spanacem, malo maslinovog ulja i belog luka i za 15 minuta imas savrshenu klopu.
Kome treba meso ili riba uz to, super je, ja to mogu da jedem kao glavni ( nekada i jedini) obrok.

sto ja ne volim te zamrznute poluproizvode
pogotovo sargarepa i krompir koje imas sveze u toku cele godine
sto kaze jedna kuvar, kako bi tebi bilo da te vakumiraju u foliju..hebo to, samo sveze!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back