Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sacher najveca prevara u svetu torti. Ali za deranje turista duzu dala. :hahaha:

Schwarzwälder je vec druga prica. :super:

Mada, slabo ja te slatkise...samo sam na Sacher morao da reagujem. :lol:

a vidi, u principu austrijanci i nemaju nacionalnu kuhinju, uglavnom su pokrali od drugih
čak i 'bečke' šnicle koliko sam čuo maznuli su od italijana
oni će da izginu bre za naše sarme, pasulj, punjene paprike, proju, gibanicu, itd, a šta oni jedu...muda od labuda
kusaju neki njihov šajze Rind gulaš, kupuju sve gotovo, a i to što spreme nije za goli k***c
a za ajvar da ne pričamo, na teglama piše da je naš ajvar ili bosanski, oni pokušavaju nešto da prekopiraju ali mrka kapa :roll:

ali eto, imaju Sacher tortu, Mozzart kugle pa nek' se slade...pobeleće još više :lol:

И Еурокрем блок има боју и облик чоколаде али ипак није чоколада.

Pa zato se i zove blok. A meni je blok bas mljac:kolac:

Meni je kao i Bi sve to torta. Samo ih delim na komplikovanije, brze-lagane i one koje nikad ne pravim al uvek rado jedem u gostima :mrgreen: te sa trista kora i filova.
I pre neki dan sam prvi put jela Pavlovu. Pa meni to extra, a ja mislila neka komplikacija. E to ja ubrajam u divne lagane uvekimamukucinamirnice torte.
Al kad porastem bicu ZD :heart:. To je vec neki visi nivo, Umetnost.

Što? Misliš kesten pire je nešto fino, a bundeva prosto? Meni kesten pire nikako ne leži. Uvek se mučim da nadjem neki recept i uvek mi je suv, bezukusan i zapinje u grlu. Bundeva mu je dala malo vlažnosti. Ali sve u svemu kolač je bio potpuno dosadan i bez karaktera (što bi rekli sad ti popularni kuvari), pa sam onda odlučila da napravim taj limun kord (http://www.coolinarika.com/recept/zuti-kurd/) i baš ga je izvukao. Malo je kiselkastije pa sam onda umutila i tu slatku pavlaku da ga ublaži.... to sam stavila u činije pa je svako sebi dodavao po ukusu.

Inače su mi i kesten pire i bundeva poduže stajali u zamrzivaču (stigle već nove bundeve) pa sam rešila da ih potrošim pošto-poto.

....ne, vec ja volim kesten pire svakakav, a bundevu nikakvu....volim i kuvan kesten pa da ga ljustim onako vruc i jedem, i pecen....ma svakako....a budnevu ne bi pojela
da mi plati neko, od malena je ne mogu zbog mirisa, a ni ukus joj nije nikakav...meni..sto ne znaci da drugi ne treba da jedu ili ne znam sta..tako ista stvar i sa dinjom...
...obe su mi potpuno bzvz...sta cu...

Не бих јела те украшене торте да ми платиш.

Признајем само премазивање филом или шлагом, зајеби те неприродне боје, цвеће, играчке и слова.

E na to sam mislila kad sam rekla da postoji moda. Mislila sam i na sastojke i na ukrašavanje. Meni su najbolje torte premazane istim filom kojim su i filovane i ako ostane onda još i neki ukrasići kroz onaj špric.
A sad su, naročito za dečje rodjendane, moderne te torte ukrašene, tačnije rečeno, presvučene fondanom. Meni to izgleda kao plastika, a ukus ima kao karton. Istina, bude lepo, ali pravile su se slike i od šlaga i fila u boji.

Kad gledam onog američkog stručnjaka za torte, Badija, uvek se pitam imaju li te njegove torte ikakav ukus jer je sve podredjeno ukrašavanju.

....ne, vec ja volim kesten pire svakakav, a bundevu nikakvu....volim i kuvan kesten pa da ga ljustim onako vruc i jedem, i pecen....ma svakako....a budnevu ne bi pojela
da mi plati neko, od malena je ne mogu zbog mirisa, a ni ukus joj nije nikakav...meni..sto ne znaci da drugi ne treba da jedu ili ne znam sta..tako ista stvar i sa dinjom...
...obe su mi potpuno bzvz...sta cu...

Ни ја не волим те тикве.

Кестен пире није сув и безукусан. Ја купујем мађарски, од пијачних продаваца, испритискам га оном пресом са рупама и тако направим 'црвиће'.
Улупаш шлаг, сваком у чинијицу и не треба ти ништа дуго.

..ja kupovala taj madjarski skroz je ok, on je vise kao za kolace...a ima i ruma u sebi malo....mojoj deci se taj nije nesto dopao, mada mu ja nisam nasla manu:rumenko:

E na to sam mislila kad sam rekla da postoji moda. Mislila sam i na sastojke i na ukrašavanje. Meni su najbolje torte premazane istim filom kojim su i filovane i ako ostane onda još i neki ukrasići kroz onaj špric.
A sad su, naročito za dečje rodjendane, moderne te torte ukrašene, tačnije rečeno, presvučene fondanom. Meni to izgleda kao plastika, a ukus ima kao karton. Istina, bude lepo, ali pravile su se slike i od šlaga i fila u boji.

Kad gledam onog američkog stručnjaka za torte, Badija, uvek se pitam imaju li te njegove torte ikakav ukus jer je sve podredjeno ukrašavanju.

Мени је то огавно. Видела си дебљину патишпања? Фила готово да и нема, све је подређено форми.

То су моделари а не посластичари.

ima torti, a ima i torti. ja bih pre izabrala tortu nego kesten pire. pre bih je i napravila. još uvek ima onih koji vole i znaju da naprave dobru tortu :P

..i ja bih radje izabrala dobro parce torte nego kesten pire, a i skidam kapu za pravljenje..ali ne svake torte...ja volim slatko, bas volim, ali ne podnosim ove neke nove torte tipa
kapucino i ostalo, sve sami secer i slag, pa u kao tri boje, ukusa "mirisa"...e to je nesto sto cak ni ja koja inace ne biram ne jedem...

Saher je loš kolač sa džemom. A švarcvald mmmmm omiljena :zaljubljena:

E sad
Saher jeste precenjen u smislu torte
Ali sahaer je dobar kolač sa džemom. Uz kvalitetan biskvit i domaći džem od kajsije... Idi

Švarcvald je realno isti rang
ništa komplikovanije od sahera
biskvit, slatka pavlaka, voće..

E sad i mene nerviraju raznorazne torte od šlaga, keksa, kupovih kora i slično...

Za mene je torta ono bapski orasi, lešnik, puter. čokolada, 10 jaja...
Estarhazi je po meni nešto što opravdava ime torte

ona baba iz klipa je malo dete za ono sto badijevi poslasticari rade sa materijalom koji posle treba neko da pojede :sad2:

- - - - - - - - - -

e ti mi trebas
da li psi smeju da jedu med?

Кад крену да закуцавају оне даске и мотке, ко намештај да ће да праве а не торту.

i to obmotaju onim debelim nazovi bonzitama, pa preko secernim omotacem i onda kazu detetu - srecan ti rodjendan, iseci tortu
pa cime da isece, sa testerom elektricnom :bljuc:

mada sa druge strane, za koga i dobro je
ameri ni ne zasluzuju bolje torte
brate iseci im kilo patispanja i nasaraj i ihaaaa - odlicno im...i onako su izgubili osecaj za sve..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back