Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni neshvatljivo.

Ko ne ume da oguli krompir, isecka, prokuva, doda mleko i buter - j*bem li ga. Ako je to neka nauka, onda stvarno...
bogami itekako je nauka ne znam sto bi pire bio laksi za spremiti od bilo koje druge namirnice,ne znam dal sam igde pojeo pire kao sto ja napravim,to je obicno ko cement,desi se i meni da omanem ali siguran sam da niko u njega ne stavlja maslinovo ulje

bogami itekako je nauka ne znam sto bi pire bio laksi za spremiti od bilo koje druge namirnice,ne znam dal sam igde pojeo pire kao sto ja napravim,to je obicno ko cement,desi se i meni da omanem ali siguran sam da niko u njega ne stavlja maslinovo ulje

Ја пире кромпир правим са машћу и млеком.

Умутим миксером и буде као путер :heart:

Meni nije, a rekao bih da ne bi trebao biti nikome koga kuvanje iole zanima i ko je u zivotu skuvao bar par stvari. Moj nije najbolji na svetu, ali nije ni cement. Zena pravi bolji, bude kremkastiji. Ali oba su ukusna i u svakom slucaju 10 puta bolja od kupovne varijante iz kesice.

pa ne radim, ima sincica od godinu i po, sad tek napunio i u 26. nedelji sam trudnoce :lol:

Pretpostavio sam.

Moze i tako. Ima raznih varijanti...ali slabo koja "domaca" varijanta je losija od kupovne. Bar ja nisam jos jeo tako grozan domaci pire da bih mogao da tvrdim suprotno, hvala Bogu. :lol:

secam se kako je baba pravila, isprzi batak i karabatak pa prelije pire tim zejtinom,bio je ukusan tad sam mi ne bi prijao ni miris,ja prvo malo zacinom c, pa maslac,pa maslinovo,pa mleko,onda dodajem po ukusu ali bas mora da se potrefi gustina

secam se kako je baba pravila, isprzi batak i karabatak pa prelije pire tim zejtinom,bio je ukusan tad sam mi ne bi prijao ni miris,ja prvo malo zacinom c, pa maslac,pa maslinovo,pa mleko,onda dodajem po ukusu ali bas mora da se potrefi gustina

Јооој, ја тај зачин никада нисам успела да заволим.

И врло ретко га користим.

А у пире кромпир сем соли, масти и млека ништа не стављам.

Имам утисак да би ми покварило укус.

Мада сам пре неки дан у њега сипала мочу од печења :mrgreen:

Јооој, ја тај зачин никада нисам успела да заволим.

И врло ретко га користим.

А у пире кромпир сем соли, масти и млека ништа не стављам.

Имам утисак да би ми покварило укус.

Isto kod mene.

Ђоле, кромпир се увек кува у сланој води.

Tacno.

Изгледа данас ништа од планираног ручка, јешћемо неки роштиљ.

Смрачило се, киша пљушти, грми најстрашније и само је питање тренутка кад ће нестати струја :sad2:

Изгледа данас ништа од планираног ручка, јешћемо неки роштиљ.

Смрачило се, киша пљушти, грми најстрашније и само је питање тренутка кад ће нестати струја :sad2:

Mino, ja bih odmah izgazio zenu da mi to (boldovano) kaze, pa makar padale i vancage! :evil:

Lose ti je jako. Bas mi te zao. :lol:

Лоше ми је, ми не уживамо баш у роштиљу, више волимо кувано :sad2:

- - - - - - - - - -

Mino, ja bih odmah izgazio zenu da mi to (boldovano) kaze, pa makar padale i vancage! :evil:

А на чему да кувам, да дувам у рерну и ринглу?

И кад би ми муж рекао нешто слично као ти сад, моментално би попио педалу.

ja sam gladnaaaaaa
a vlajkic spava ko top jos uvek, cekam da se probudi pa da ruckamo
corbica od povrca, pilav... zelena salata...
mmm
10151267_1428634530719998_8816147991122873420_n.jpg

Koliko ja vidim - dobro je. Ali ona je jos u kriticnoj fazi, pa se za svaku sitnicu uplasi. Bice valjda sve kako treba.
Muka joj je stalno, a nece da peglira na silu. :lol:

Nek jede bademe
svako jutro saku badema
I nek ih nosi uvek uz sebe
cim.oseti pojede par...

meni je pomagalo ;)

Tema:
Domaca supica
pekla sam.batake I karabatake u tiganju na laganoj vatri pa.jos prelila supom... mljac ... topili se u ustima... onako zapeceni
I mladi krompirici

Ne brini ti nista.
Nadam se da imas hladnog jogurta ili bar kiselog mleka.
I pivo posle da pocastic., ´ladno naravno. :super:

e, da znas
bez jogurta ili kiselog mlijeka skoro dzabe trud oko bureka
al kupice muz na povratku, vec je pao dogovor
nego, da nadjes nekog da vam rasteze te kore ili naucite sami...ja naucila na kraju
ovdje slabo ima bureka kakav ja volim za kupit
sad ne mogu od stomaka, al inace nije frka
kad je moja majka uspjela zenicu iz sri lanke naucit da pravi bureke
a nista se nisu razumjele...onda moze svako ; )

- - - - - - - - - -

Ne brini ti nista.
Nadam se da imas hladnog jogurta ili bar kiselog mleka.
I pivo posle da pocastic., ´ladno naravno. :super:

- - - - - - - - - -

Ne vole ona bademe.

ma, meni ti bademi opce nisu radili posao
ako o mucninama i gorusici pricate
al za gorusicu ona mineralna s magnezijem jeste

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back