Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
:mrgreen:
1010599_737968999558040_8346308205504343660_n.jpg

mene nerviraju te novotarije
šta će keks u saheruši?
za džem se podrazumeva, a čokolada zavisi od veličine
za ovaj najmanji kalup dovoljno je 200 za glazuru i 100 za biskvit

Nisu to novotarije :lol:, to je moja improvizacija :mrgreen: Bude manje suva. Tako je socnija i od original Saher.
I ja radim po toj meri, ali 400 gr stavim u koru.

Verujem da je i tvoja ukusna :) Samo sam dala sugestije.

...dobra je Bakina tajna za Sacher ko nema domaci pekmez...
...uvek sam pravila sa Bakinom tajnom i ispadala je kako treba...
...jedino sto pravim manju jer ne volim da mi stoji Sacher, cini mi se da je to torta koja najvise trazi svezinu i brzo jedenje:lol:

Ni ja nikad ne bih stavila plazmu umesto brasna u sahericu....
To nije vise to.... Neke klasike zaista ne volim da menjam, ako mi se ne svidjaju, ni ne pravim....

Danas moji momci jeli supe I sarmice od zelja a ja jadna tri dvopeka.... Stomacni virus, dusu ispustih sinoc, jutros.... Uzas

Ni ja nikad ne bih stavila plazmu umesto brasna u sahericu....
To nije vise to.... Neke klasike zaista ne volim da menjam, ako mi se ne svidjaju, ni ne pravim....

Danas moji momci jeli supe I sarmice od zelja a ja jadna tri dvopeka.... Stomacni virus, dusu ispustih sinoc, jutros.... Uzas

i ja sam pravila "sarmice" od zelja,moji su odusevljeni
a ti bas sad nasla da fasujes virus pored tolike klope :(

Ja ne znam da li smo mi nebaždareni, ili nenormalni, koji nam je...Čitam ovde, slušam od prijateljica, komšinica, poznanica:"Napravila sam jednu vrstu kolača." Ili:"Napraviću tortu za Uskrs".

Ebote, ja sam napravila 3 vrste sitnih kolača i tortu, i svekrva me skeptično gleda kada sam rekla da je to to. :evil: Pa njen brat i snaja kupe za slavu 3kg kolača i jednu tortu, i obave slavu sa 30 gostiju. A mi nećemo nikog imati, sami ćemo sve proždrnuti. Kao da smo provaljeni...:sad2:

P.S. Sve me ovo ne bi doticalo, da juče i danas nisam crkla.

Ja ne znam da li smo mi nebaždareni, ili nenormalni, koji nam je...Čitam ovde, slušam od prijateljica, komšinica, poznanica:"Napravila sam jednu vrstu kolača." Ili:"Napraviću tortu za Uskrs".

Ebote, ja sam napravila 3 vrste sitnih kolača i tortu, i svekrva me skeptično gleda kada sam rekla da je to to. :evil: Pa njen brat i snaja kupe za slavu 3kg kolača i jednu tortu, i obave slavu sa 30 gostiju. A mi nećemo nikog imati, sami ćemo sve proždrnuti. Kao da smo provaljeni...:sad2:

P.S. Sve me ovo ne bi doticalo, da juče i danas nisam crkla.

mojk
samo ste normalna domacinska kuca
pa ja za nas dvoje svaku novu godinu pravim bar dvije torte
nekako mi glupo da nema...odrasla sam u kuci gdje se to tako radi
i evo u pon stizu moji da mama bude tu prije dolaska bepca
i donosi gomilu kolacha...da ima kad dodju ljudi...missim, red je red... :lol:

ps da ne pominjem da sam joj onu madjaricu narucila isto :P

..mi samo rolnice sa jabukama i cimetom.. :)
..ZD, kod nas bi se naodmarala, pola mere jednog kolacha bi nam potrajalo nedelju dana.. :)

..sutra but od prasenceta, vruc, mladi krompirici pecheni, salata od svega i svachega svezeg,
pogacha/kiflice sa krem sirom i spanacem koju sam pravila u obliku novogodishnje jelke, sad u obliku sunca.. :)

..naigracemo se malishani i ja u kuhinji opet, vidim :lol: bolje da pochnem od 8 ujutru sa radovima..

..mi samo rolnice sa jabukama i cimetom.. :)
..ZD, kod nas bi se naodmarala, pola mere jednog kolacha bi nam potrajalo nedelju dana.. :)

Ja kada pravim te rolnice, pravim duplu meru, jer ih pojedemo za 2h maksimum. Pošto su se Dušanu jako dopale, pravila sam ih ponedeljkom, i skoro celu meru njemu pakovala kada krene za Bg. A celu drugu meru, i 3 - 4 koje ostanu što ne spakujem njemu, pojedemo do uveče, teorije nema da prenoće. :roll:

Kakve crne pola mere? Kod mene sve duplo, nešto i troduplo. Sitnih kolača ima 4kg sigurno (rolati sa bananicama, marcipan oblanda i mađarica) i snikers torta, normalne veličine, prečnika 25cm, ima sigurno 3kg. Da se kladimo da u utorak uveče ima samo da cunjaju po kuhinji i špajzu, i pitaju da li ima nešto slatko.

svi oko mene su u nekom prolecnom rezimu i niko ne jede slatkise
ono kao ne ide da nema neceg slatkog u kuci i pitam dete hocemo li da napravimo desert?
koji
pa neki lagani..iseckamo banane i ananas na komade, isecemo kivi na kolutice i zaledimo..vec imamo zaledjene visnje..imamo i divne dekorativne stapice na koje bi mogli da nabockamo visnje i svo zaledjeno voce prelijemo rastopljenom cokoladom..moze po cokoladi lomljeni badem, lesnik i pistaci..
kaze dete - jao to ce bas da bude ukusno..a hoces li ti da jedes?
necu
necu ni ja, sto onda da pravimo?
pa doci ce neko
ko od tvojih jede slatkise?
niko
ni od mojih

tako smo nas dve resile dilemu uskrsnjih kolaca :lol:

za rucak sutra ne odustajemo od curetine..
od povrca brzinski na par minuta izdinstani mladi kupus preliven maslinovim uljem..lagano obareni mladi krompirici i sargarepa, pa samo proprzeni da se uhvati korica

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back