Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
..mi samo rolnice sa jabukama i cimetom.. :)
..ZD, kod nas bi se naodmarala, pola mere jednog kolacha bi nam potrajalo nedelju dana.. :)

..sutra but od prasenceta, vruc, mladi krompirici pecheni, salata od svega i svachega svezeg,
pogacha/kiflice sa krem sirom i spanacem koju sam pravila u obliku novogodishnje jelke, sad u obliku sunca.. :)

..naigracemo se malishani i ja u kuhinji opet, vidim :lol: bolje da pochnem od 8 ujutru sa radovima..

ODAKLEN VAM MLADI KROMPIRIĆI ??????? :eek:

Ćerka i ja uporedo pravile svaka svoj kolač, moj je s malinama: http://www.maminajela.com/2013/07/vocni-kolac-sa-malinama.html a njen s kikiriki puterom. Nije živa bila dok nije kupila taj puter, dve teglice od po 200 grama, jela 2-3 dana i dosadio joj. Pa našla i ona na netu recept kao i njena majka što radi.
Uskršnji ručak je ove godine kod mene u čast moje nove kuhinje, pravljene ko Skadar na Bojani, mesecima....Dolaze mi roditelji i brat. Mama će doneti žarbo kocke i oblande, a rekla je i da će još nešto s kokosom... i, naravno, rusku salatu. Ja pečem jagnjeći but i pravim jagnjeću čorbu, zelena salata... uz bogato predjelo s farbanim jajima, kuvanom šunkom, kulenom, kobasicama, sirevima, rotkvicama.... svakako je previše svega. A još planiram i pogaču cvet http://www.minjina-kuhinjica.com/t-e-s-t-a/pogaca-i-proja/pogaca-cvet/
Jaja, od 30 komada, pukla mi 2-3 i to koja sam se trudila da farbma u žuto, pa nisu baš uspela...

Poslednja izmena:
mi volimo da jedemo :D
ja za novu godinu spremam najmanje 5, 6 vrsta kolaca iako se posle vuku do bozica. za uskrs manje, ali mora da ima :D
spremala sam sinoc banana split tortu, sad idem da je dekorisem. mama je napravila 3 ili4 vrste kolaca. na rucak dolaze roditelji- I moji I njegovi. jagnjence se pece ispod saca, ja stavila supu, napravila salatu sa pecenim paprikama, a jos malo pa cu da zamesim pogacu, da bude vruca uz vruce jagnje.

Mi smo rostiljali...uz to mladi krompirici,zelena salata,rotkvice,mlad lukac
juce je mojoj devojcici bio rodjendan pa imamo torte koju sam pravila tim povodom
moram da se pohvalim da je ispala belosveCki,iako sam je prvi put pravila
(inace sam duduk za slatkise,priznajem :rumenka: )

Mi smo za ručak imali supu i karađorđeve šnicle, salata zelena, rotkvice i mladi luk. Pošto je kod mene u kući akcenat na dezertiranju, dezertiramo dobro.

217mhi.jpg

Te torte u kojima se šećer karameliše i kuva za fil u principu jesu slatke. U ovu što sam ja pravila ide 750g šećera ukupno u kore i filove, i slatka je baš dosta. To je onaj sistem, jedno parče, i ne možeš više da zineš.

A tih 1,5kg šećera meni deluje premnogo.

Slatku pavlaku, ako kupiš pravu, a ne biljnu, itekako možeš da pogrešiš, jer ako je premutiš, dobiješ maslac. :( Sa biljnom nema greške, ali neki će ti reći da biljna slatka pavlaka nije slatka pavlaka, pa ti vidi šta ćeš.

Sad gledam karamel koji je Mardž postavljala, tu na litar mlijeka ide samo 180gr šećera i 2 kašike meda... ali masa spadne na trećinu, a ovdje se dobije mnogo više karamela.

Koaj je razlika između ganache kreme i ove? Ako u obje ide slatka pavlaka i čokolada, izmiješa se. I tome je ganache gotov, a ova se dodatno izmiksa i doda margarin.
U čemu je fora?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back