Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sutra sam za sebe kupila lignje...samo cu da ih izdinstam sa zacinima i divota :)
a ukucani,koji samo kad spomenem lignje,pozelene,ima da jedu pilav od danas
i bas me briga :rotf:
Pa i mi majke dusu imamo. :lol:
----------------------
Supa, spanac i kiselo mleko, za sina bolonjeze, ne voli spanac.

eheyqa.jpg

Torta sa lesnicima. :kolac:

28lrua0.jpg
11hvrwp.jpg

Sa zeljem se to inače pravi, duuuuša je pravila pre neki dan.

Beli luk, pirinač, mož integralni, al duže se sprema, mož vitaminizirani, proržiš, prodinstaš.
Sas vinjske šnicle mi jedemo, al bečke al nebečke :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Sveki kuva klot kupus. Uhvatiću za struju. :evil: Mrzim klot kupus.
Dobar je za 100mak. Mada ja nisam nikad jeo klot, ni u vojskE .)

Poslednja izmena:
Шпагете са парадајз сосом, и ситно исеченим препрженим комадићима сланинице.

Ипак је хладно, треба нам топлотна енергија :mrgreen:

- - - - - - - - - -

Sveki kuva klot kupus. Uhvatiću za struju. :evil: Mrzim klot kupus.

Клот купус?

Мислиш, ништа месо, ребарца, маст и сличне перверзије :eek:

a spanac/zelje se posebno skuva pa na kraju umesa u taj dosatani pirinac?
Ne, ne bariš, ne blanširaš pa čekaš..zajedno sve.
Pravo da ti kažem, mi to sa spanaćem ne pravimo, spanać je otužan, a zelje ne. Propžiš beli look, dodaš malo vode kad zastakli, al malo, pa onda dodaš i zelje, šta znam, 3-4 veze, to po želji i broju "ručkatora" lol i onda dodaš zelje, malo se promuva, pusti miris i dodaš pirinač, ne mnogo, dinstaš, dodaješ, kad upije vodu, to je to... Šnicle idu obavezno jer nako legnu najbolje uz ovo.

Ne znam, kod nas samo sa zeljem ide pirinač u toj varijanti, a inače jednostavnije da ti ilustrujem - isto se pravi kao kad praviš blitvu sa krompirom, isto tako, samo umesto krompira i blitve ide zelje i pirinač ( s tim da možeš da izbegneš odmah integralni, drukčije izgleda ipak, da vidiš da li će da ti se dopadne, stavi neki drugi pirinač)

Juce posle posla sam kuvao krem-corbicu sa sampinjonima i pravio mesanu salatu (zelena salata, cherry paradajz i mozzarella sa jednim finim dresingom). Cisto ako nemoj moze da posluzi kao inspiracija.
Danas necu nista kuvati. :lol:

prvi put sam przila skuse.isfiletirla ih,uvaljala u brasno i kratko ispekla,res.kad sam mogla da jedem juce barene girice,mo0gu danas przenu skusu
uz to pirinac sa sosom od brokola.izvadila sam zamrznuti(ne znam sta mi bi jesenas da ga zamrzavam kad ga ima cele godine),a on je nikakav odledjen,nije to kao kad ga zamrzavaju u fabrici

prvi put sam przila skuse.isfiletirla ih,uvaljala u brasno i kratko ispekla,res.kad sam mogla da jedem juce barene girice,mo0gu danas przenu skusu
uz to pirinac sa sosom od brokola.izvadila sam zamrznuti(ne znam sta mi bi jesenas da ga zamrzavam kad ga ima cele godine),a on je nikakav odledjen,nije to kao kad ga zamrzavaju u fabrici

sledeci put ako ti padne na pamet da ga zamrzavas, nemoj da ga obaris, nego ga samo napari blago..kad ga izvadis iz friza, samo ga stavis na minut u resetku iznad pare i kao da si svez spremila..ne menja ni boju, ni ukus
ja ubacim u friz kad mi ostane povrce jer te nedelje neplanirano nisam kuvala ono sto sam nameravala kad sam kupovala namirnice..

ja sam danas curetinu mariniranu u maslinovom ulju sa rumarinom bacila na gril..to cu ja..
detetu sam uz to spremila i trofie sa sosom od svezeg paradajza mladog luka, maslinovog ulja, maslina, susenog paradajza i bosiljka..
i brauni sa visnjom i orahom..umesto sladoleda, umutila sam gusti jogurt sa visnjama i jednom bananom da bi bio gusci..preliv ima savrsen ukus, a definitivno sledecu stvar koju kupujem je aparat za sladoled..planiram da ga sama pravim od jogurta sa svakakvim vocem..

004-1.jpg

011-1.jpg

015-1.jpg

moja mama tako zamrzava i karfiol npr
blago ga napari, sto kazes ili blansira kako kada
i ostane super
jednoj je samo stavila svez u zamrzivac, a on sam postao braonkast

- - - - - - - - - -

e kod nas supica, pire, spanac i junetina
imam i mladih krpmpirica, pecicu veceras, mnogo su lepi <3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.