Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ispekla sam i pitu od jabuka.Dosta za danas.:manikir:

- - - - - - - - - -

...kuvate li sta zene:)
...dosla po ideju za sutra, kad ono sem Kvinsi nabrzo i nasuvo niko nista...:confused:

Moj si ručak preskočila,a i bulgur sam skuvala.

- - - - - - - - - -

Uveče još hleb,to sam zaboravila.Sinoć sam zasela uz forum i zemičke se prepekle,ali su bile jestive.:lol:

Imam ja I kesu te crne slacice, doneo mi drugar kada je bio u indiji, mislim... Al nisam ni otvorila :-D B-)
Probaj u ovako nečemu:
Направио сам скоро литар домаћег мајонеза од 5 морчијих јаја(то је као нпр два већа кокошија јајета,целих, тако се то прави према рецепту бошовог блендера, а морчија јаја имају већи постотак жуманца у односу на кокошија, пачија, гушчија и ћурећа!), кафене кашичице морске соли, по равну кафену кашикицу бибера и црне слачице(што тамнија то љућа слачица!!!), ова два последња састојка сам темељно самлео у млинцу за кафу и мак, и 7дл најбољег хладно цеђеног грчког маслиновог уљеТа(најбоље зато јер када је било хладно уље је мрзло целом запремином, а не као ко италијанског да мрзне само нека џомба у средини стакленке!).
Остатке мајонеза из бокала блендера које нисам улио у стакленку омазала деца парчићима домаће кобаЈсице.
Сви хепи и задовољни!

Ispekla sam i pitu od jabuka.Dosta za danas.:manikir:

- - - - - - - - - -

Moj si ručak preskočila,a i bulgur sam skuvala.

- - - - - - - - - -

Uveče još hleb,to sam zaboravila.Sinoć sam zasela uz forum i zemičke se prepekle,ali su bile jestive.:lol:

...juuuu...izvinjavam se, nisam videla, nisam se toliko vracala unazad..:)

...jesi li kuvala kakvu lepu corbu, to mi treba, malo mesa puno povrca...da moze da bude kompletan obrok...

koliko gog sam obilazila temu stize na nju...

ne moram ni pominjati da do sada nisam kuvala uopste :lol:

danas telece snicle u parajz sosu i spageticeeee.... jos da žmuž dodje pa da ždrema, gladna sam ko vuk

..cek bre udade se ti,m?:eek:
..a nista fotkice da vidimo kako si bila lepa mlada...ccc..dobro bre jel mi tetke treba ovde sad da se osecamo odbaceno:lol:

..ajde sa srecom, ako imas zelje da naucis lako ces savladati:ok: srecnoooo..:D

muk
losos-1.jpg

pa nisi ti, al vidim da ima postovalaca nacizma, pa reko da se dodvorim njima, oni su sad popularni. kriva im druga djeca shto su njihova glupa i shto nisu ispunila njihova bolesna ocekivanja

...ne ulazim u to, niti zelim da bilo sta pisem po tom pitanju....sa mojom decom u razredima je bilo romske dece i nikad niko od nas roditelja se nije bunio,
neki su bili cak duplo stariji od uzrasta za prvi razred, ali nisam primetila da su ikog ometali, sve je do same uciteljice kako ce organizovati rad na casu...
...koje dete je htelo da uci niko mu nije smetao, koje nije sto opravdanja je naslo....uvek je tako...

...ne ulazim u to, niti zelim da bilo sta pisem po tom pitanju....sa mojom decom u razredima je bilo romske dece i nikad niko od nas roditelja se nije bunio,
neki su bili cak duplo stariji od uzrasta za prvi razred, ali nisam primetila da su ikog ometali, sve je do same uciteljice kako ce organizovati rad na casu...
...koje dete je htelo da uci niko mu nije smetao, koje nije sto opravdanja je naslo....uvek je tako...

ma normalno, al bas sam popizdio da ima tako sebicnih ljudi kojima su svi drugi krivi za vlastite neuspjehe

Danas povrćna čorba od kelerabe i šargarepe, bareni pirinač i šampinjoni sa malo kukuruza i pileće belo seckano na kockice, odstojalo u marinadi i pečeno u voku bez masnoće.
Samo na kraju dodat soja sos i malo jogurta. Preterano - slano, ljuto i kiselo.
Za salatu zelena sa mladim crnim lukom, rotkvicama i dresingom od jogurta i senfa.
I naravno sve sa biberom :mrgreen:

A da, sutra sam mislila opet neku varijantu čorbice, imam i lišće kelerabe i lišće rotkvice - dodaću i to.
Od mesišta neka mlevena svinja koja stvarno već mora da se potroši, pa ću praviti fašire od toga i prosa, al u rerni pečeno.
Prilog neki rižoto s tonom povrća (il prosoto - ne znam, videću) i salata kao danas.

Moram da ispraznim zamrzivač, i maman i sveki su upale u neku prolećnu histeriju pražnjenja sopstvenih zamrzivača pa moram da očistim naše zalihe da bi nam natrpale nove :))))

- - - - - - - - - -

Ma nisam, čak i volim da kuvam, pogotovo kad imam šta :))))

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back