Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
da vas pitam nesto..
posto novi trendovi nametnu nove recepte, malo malo pa cujem recept i dodas korijander
ja seme korijandera suvo volim..to je ono sto se nalazi u tegli sa krastavcima kad se kisele, al svez nikad nisam videla na pijaci i nikad nisam probala
i pre neki dan odem u metro da vidim da li imaju neku lepu garnituru za terasu i vidim policu sa svezi zacinima
kupim mirodjiju - sto ej sigurno sigurno, bosiljak i majcinu dusicu i vidim korijander
stavim i njega i dok sam isla do kase otkinem listic i probam
znaci, ja nista groznije u svom zivotu nisam probala!!! :sad2:
kao da sam pojela onu zelenu smrdibubu koje ima leti..
iz momenta sam se okrenula i korijander vratila na policu

jel ga koristite vi?

da vas pitam nesto..
posto novi trendovi nametnu nove recepte, malo malo pa cujem recept i dodas korijander
ja seme korijandera suvo volim..to je ono sto se nalazi u tegli sa krastavcima kad se kisele, al svez nikad nisam videla na pijaci i nikad nisam probala
i pre neki dan odem u metro da vidim da li imaju neku lepu garnituru za terasu i vidim policu sa svezi zacinima
kupim mirodjiju - sto ej sigurno sigurno, bosiljak i majcinu dusicu i vidim korijander

jel ga koristite vi?

Само наше старе, сељачке зачине.

Ја сам конзерва по том питању, једино што користим а да није са наших простора је кари и шафран.

da vas pitam nesto..

jel ga koristite vi?

Ja ga nikad nisam videla na pijacama, a pitala nisam. A vidim da ga Džejmi Oliver i mnogi drugi u sve trpaju. Na izgled je sličan peršunu, a mislila sam da je još boljeg ukusa kad je tako popularan. Kad ono gle
Isto mi je poznato to seme koje se stavlja u krastvce i daje mu fini šmek, ali lišće nisam koristila.

Danas ću uz ostatke mesa i krompira da dodam sos od pečuraka, a posle treba da zavijam sarmice od zelja za sutra.

Ja sam mislila da se u tegle sa krastavcima stavlja slačica, bar ja je stavljam, a koriander je ono što ima u salamama, mortadeli, pored bibera. List koriandera meni baš liči na peršun, gajim ga u mojoj maloj baštici.

Koristim mleveni korijander,počela sam sa supom od crvenog sočiva,pa isprobavam i u drugim jelima.Sada sam dodala malo u bulgur sa povrćem,bude ljutkasto od njega.
Lišće nisam probala,ali sam kupila seme za posejati,i još nije u zemlji...:eek: zaboravila sam na njega.Možda je bolje da ga i ja prvo pomirišem u Metro-u.:lol:

Koristim mleveni korijander,počela sam sa supom od crvenog sočiva,pa isprobavam i u drugim jelima.Sada sam dodala malo u bulgur sa povrćem,bude ljutkasto od njega.
Lišće nisam probala,ali sam kupila seme za posejati,i još nije u zemlji...:eek: zaboravila sam na njega.Možda je bolje da ga i ja prvo pomirišem u Metro-u.:lol:

nemoj da ga mirises jer ne mirise nikako..ali izgrickaj list
meni ima ukus smrdibube i deterdzenta za sudove pomesan

Nešto izgubih volju da ga probam.:lol:

Žuti paradajz nije gmo,dobijen je običnim ukrštanjem,i ima ga već dugo(oko 150 god).Nisam baš toliko stara,ali ga već odavno jedem.:whistling:Mi ga volimo.

e pa da..ima neku oznaku 150..to je valjda to :lol:
al je toliko ukusan da sam se ja prijatno iznenadila

- - - - - - - - - -

Јао, бре, Дајв, као да си некад пробала смрдибубу и детерџент за судове помешано :zcepanje:

pa nisam pomesano, al jesam odvojno :sad2:

da vas pitam nesto..

jel ga koristite vi?

nemoj da ga mirises jer ne mirise nikako..ali izgrickaj list
meni ima ukus smrdibube i deterdzenta za sudove pomesan
nasi ljudi jako cesto ne vole korijander koji se koristi dosta u drugim kuhinjama, tako da nista cudno....
inace dobar svez korijanter i te kako mirise i ima veoma prepoznatljiv miris (ko ga mesa sa persunom po mirisu se najlakse prepozna) - taj sto su ga prodavali ko zna gde je i koliko stajao kad nema miris, ali dobar svez korijanter mirise na daljinu...kad idem na pijacu mene on automatski privuce da mu pridjem. ja bas volim korijander i zavisi od ukusa, nekome se svidi nekome ne. meni npr nema goreg zacina od mirodjije - u mojoj hrani apsolutno ne sme da se nadje - ali korijander volim, i zrno i list.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back