dive
Legenda
- Poruka
- 61.256
Kuvane svinjske usi -bozanstvene su bile,kao i uvek raj za sva cula.
Sad se ispekao burek sa sirom i jajima.
burek bre nema jaja
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Tačno. Mi upravo proždrnuli bRez jaja.

Оне нпр поред што шта другог иду у хурке.joj meni se jede, al cu da budem karakter i da trpim i ne pravim
ima da jacam karakter!
zauz, moja mama stavlja svinjske usi kada kuva pihtije, jer tada od koze koje ima na usima dobije se lepa pihtijasta masa u vodici u kojoj su se kuvale
kako ih vi jedete? samo tako kuvane? sa nekim zacinima?
Uglavnom usi se skuvaju kad su kuvane izvade se i jedu.To je meni raj za sva cula.Nekad volim da ih jedem sa senfom,nekad sa kecapom-kako kad,nema pravila ko ce cime da ih zacini i sta ce jesti uz njih.Danas sam ih jela sa senfom i renom-zauz, moja mama stavlja svinjske usi kada kuva pihtije, jer tada od koze koje ima na usima dobije se lepa pihtijasta masa u vodici u kojoj su se kuvale
kako ih vi jedete? samo tako kuvane? sa nekim zacinima?
.
al* bez luka i sargarepe,naravno...sta zivota ti ima da se jede na usima![]()
Zauz pojma nemas, produzi da jedes, da pravis ne znas.U Srbiji postoji burek sa sirom,burek sa mesom,burek sa pecurkama itd. dok je pita nesto drugo a ima raznih varijanti-moja omiljena je sa sirom i jajima.Burek i pita se razlikuju po nacini slaganja kora u tepsiju.Kore za burek se slazu jedna preko druge i izmedju svake je red jaja i sira/red mesa/red pecuraka u zavisnosti od cega se pravi burek.Pita se pravi tako sto na jednu koru idu na primer sir i jaja a onda se to zamota i slaze ukrug u tepsiji.

Zauz pojma nemas, produzi da jedes, da pravis ne znas.![]()
.
.danas bio ručak od koprive
čorba, (nikako nisam uspela da je uslikam da valja) i pljeskavice, od pire krompira zaostalog od nedelje i kopriva i neki improvizovani preliv od mleka, 3 vrste sira, pavlake, sremuša i peršuna. Baš je dobro ispao i odlično se uklopio sa pljeskama. I zelena salata. Zeleni ručak. Kao kod Emocije, samo što slike nisu lepe kao njene
Pogledajte prilog 324852 Pogledajte prilog 324854 Pogledajte prilog 324855 Pogledajte prilog 324856
![]()

Pojma nemas ti,tako se burek i pita prave vise od pedeset godina unazad kod nas.
"Ne znam" jer necu da robujem sporetu.
Mrs.Bi lepe su slike-ja ne jedem to al* slike su bas prijatne oku. .
...mnogo mi se svidja tvoj danasnji rucak Bi
...narocito mi ove pljeskavice izgledaju lepo...
- - - - - - - - - -
...gde to?
Kod vas ili kod nas, mnogi se razumeju u kuvanje, ne drzi lekcije kad samo znas da jedes.Pojma nemas ti,tako se burek i pita prave vise od pedeset godina unazad kod nas.
Po načinu na koji opisuje pitu rekla bih da je Kosovo u pitanju.

..e pa moguce, nemam pojma...to kod nas je sirok pojam...hvala Pile![]()
danas bio ručak od koprive
čorba, (nikako nisam uspela da je uslikam da valja) i pljeskavice, od pire krompira zaostalog od nedelje i kopriva i neki improvizovani preliv od mleka, 3 vrste sira, pavlake, sremuša i peršuna. Baš je dobro ispao i odlično se uklopio sa pljeskama. I zelena salata. Zeleni ručak. Kao kod Emocije, samo što slike nisu lepe kao njene
Pogledajte prilog 324852 Pogledajte prilog 324854 Pogledajte prilog 324855 Pogledajte prilog 324856
![]()
..jes da nisu bile pozitivne reputacije, al reputacija je reputacija 

Za večeru pita od heljdinih kora sa mesom i šampinjonima. 
Pojma nemas ti,tako se burek i pita prave vise od pedeset godina unazad kod nas.

Moja ujna je iz Mitrovice i pravi pitu baš tako, gužva kore i posipa ih vrelim uljem i filom od jaja, kajmaka i sira. Pita bude baš natopljena i ukusna ali ti želudac lipše dok je svariš.
Ona to zove burek-pita.
A tu uvijušu mi u Šumadiji zovemo "bugarska pita" i pravi se tako što rastegneš jednu koru testa preko celog astala i onda pospeš mrvljenim sirom (koji je baš, baaaš slan) i onda rolaš i tu duuugačku "glistu" spakuješ u tepsiju.

Kod vas ili kod nas, mnogi se razumeju u kuvanje, ne drzi lekcije kad samo znas da jedes.
Po načinu na koji opisuje pitu rekla bih da je Kosovo u pitanju.
..kod mojih se pravi ovo drugo samo sto ne urolaju nego nekako uz pomoc stolnjaka preklapaju pa bude onako siroka jedno 10cm i to oni zovu guzvara,
u Macvi je to sve jedno isto, bilo slatko bilo slano, guzvara i cao...
..sad ove mladje domacice prave i pite i svasta, ali one starije sve to zovu jednim imenom...a sto guzvara kad se nista tu ne guzva ne znam![]()
U mom kraju je to - banica.Moja ujna je iz Mitrovice i pravi pitu baš tako, gužva kore i posipa ih vrelim uljem i filom od jaja, kajmaka i sira. Pita bude baš natopljena i ukusna ali ti želudac lipše dok je svariš.
Ona to zove burek-pita.
A tu uvijušu mi u Šumadiji zovemo "bugarska pita" i pravi se tako što rastegneš jednu koru testa preko celog astala i onda pospeš mrvljenim sirom (koji je baš, baaaš slan) i onda rolaš i tu duuugačku "glistu" spakuješ u tepsiju.

Ne drzi ti meni lekcije da ne znam sta je burek u Srbiji a sta pita.Ja pisem kako jeste ako imas problem sa tim nije do mene-ako ne znas nauci,nikada nije kasno.
Kod nas podrazumevam Srbiju,Kosovo nije Srbija tako da opet slucajna greska sa tvoje strane.Svuda u Srbiji Srbi tako prave-oni koji su dosli sa Kosova,iz Bosne,Hrvatske kao i oni koji nisu Srbi mozda drugacije prave al* Srbi na gore opisani nacin.
a mi smo rodjene i odrasle na Marsu

Ne drzi ti meni lekcije da ne znam sta je burek u Srbiji a sta pita.Ja pisem kako jeste ako imas problem sa tim nije do mene-ako ne znas nauci,nikada nije kasno.
Kod nas podrazumevam Srbiju,Kosovo nije Srbija tako da opet slucajna greska sa tvoje strane.Svuda u Srbiji Srbi tako prave-oni koji su dosli sa Kosova,iz Bosne,Hrvatske kao i oni koji nisu Srbi mozda drugacije prave al* Srbi na gore opisani nacin.