Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E juce se kod nas na vikendici okupilo društvo da se proslavi rodjendan.
I bio je Pepa na vrtesci...obrnusmo prvo prasence od kad smo ozidali rostilj i presekli vrpcu..cesce su to bili jagnjici.
Ne da je dobro ispalo...ubili smo se...Onako vruce, pa krckava korica...mmmmm
U strahu da neko ne ostane gladan ili ne voli,ispecen je i rostilj..od kobasica, preko pečene slanine, pljeskavica, cevapa do snicli..
I pečene paprike, zelena salata, paradajz, mladi luk, crveni luk...
Muski sve to obilno zalivali..
A onda mafini i čiz..

Jutros sam za kumove ispekla neke brzinske ustipke i posluzila ih sa ricottom i domacim pekmezom od sljiva ( mojim prvim).
A onda za rucak odmrzla punjenje paprike i za sutra spremila kiseo kupus sa dimljenim mesom...

:zaljubljena: :lol:

@tema vodimo zdrav zivot...posto je crklo nesto u sporetu i ceka popravku danas ili sutra. leblebija iz konzerve zagrejane u toploj vodi iz bojlera i przena riba iz ribarnice (skarpina) i paradajz. mada, ova przena riba nije bas zdrava, al' bolje i to nego pljeska. :mrgreen: ja sam vec jela, nisu lose te leblebije iz konzerve, mada nemaju neki izrazen ukus. trebale su da zavrse nekom prilikom u marokanskom kuskusu, al' nije im se dalo.

a ako sporet bude sredjen do sutra, onda na meniju guakamole, oslic sa nekim zacinima i krem corba od pecuraka. a prekosutra corba od ostatka pecurki (imam ih vise nego sto mi treba za krem corbu) sa cicokom i dagnje sa integralnim pirincem.

nisam na postu. :mrgreen:

e ja sam stavila grasak da se kuva
sa curetinom naravno i mirodjijom

015-1.jpg

Corba od povrca, musaka s raznim povrcem I prokelj I oni mini kukuruzi i brokoli I cuda....to keva pravi
I prava krempita domaca... Donela mamina drugarica, a sutra prave opet za nas celu.meru...
I na rodjus idemo I tamo cemo da njopamo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back