Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
australijski rostilj je sa debelom sipkom npr 5x10mm ili slicno. takvi se prave kod nas i dobri su

ja imam rostilj kao onaj ciganski sa pijace, mozda duplo veci od onog malog, od prohroma je ceo, sa debelim prohrom sipkama. i extra je rostilj za porodicne potrebe

teo bih fore radi da pravim rostilj - sarajevski cevapi 10 u onoj lepinji

sa cim se zaliva lepinja?

a gde ima u bgdu da se kupe sarajevski
kod sarajevskog cevapa se lepinja ne zaliva nego se napari.presijeces malo pokvasisi stavis na cevape ali otvorenu da toplota iz cevapa ugrije i nakvasi tu lepinju. i stalno vrtis.:roll:za banjalucki cevapse lepinja zalijeva supom.
evo ti recept za somune-
http://namirnice.ba/magazin/recept-...-somune-je-tu-evo-sta-i-kako-trebate-recepti/

- - - - - - - - - -

australijski rostilj je sa debelom sipkom npr 5x10mm ili slicno. takvi se prave kod nas i dobri su

ja imam rostilj kao onaj ciganski sa pijace, mozda duplo veci od onog malog, od prohroma je ceo, sa debelim prohrom sipkama. i extra je rostilj za porodicne potrebe

meni je najljepse meso sa mermerne ploce.

ja spremila meso
u ovoj gde se vide kotleti, nista specijalno, to za mm sve :D
on je to nauljio, povegetisao, stavio malo cilija... tako voli...

u drugoj posudi u kesicama je za mene :D
dobro, dacu malo i detetu :)
ima tu mesa za raznjice, u jednoj je jagnjetina, paprika i luk iseceni, sutra cu samo ceri paradajz da dodam tu, od zacina, mas. ulje, prstohvat mlevenog kima, persun, mislim da ide i soli i cen belog luka... nisam sigurna za biber dal stavih... :lol:
u drugoj je isecena piletina (meso od bataka i karabataka otkosceno) za raznjice, isto ulje, majcina dusica, persun, so... nju cu da redjam naizmenicno sa suvim sljivama urolanim u slaninicu
u trecoj kesici je otkosceno meso od bataka i karabataka, samo so, ulje, malo crvene ml. paprike
u cetvrtoj su jagnjeci kotleti, maslinovo ulje, sok od pola limuna, malo natrenisane limunove korice, vlasac i persun, so, malo bibera...

eto, jedva cekam da to ispecemo sutra
ja se najvise radujem svojim kotletima iz cetvrte kesice :mrgreen:

10004040_1417675795149205_283573093_n.jpg

ja spremila meso
u ovoj gde se vide kotleti, nista specijalno, to za mm sve :D
on je to nauljio, povegetisao, stavio malo cilija... tako voli...

u drugoj posudi u kesicama je za mene :D
dobro, dacu malo i detetu :)
ima tu mesa za raznjice, u jednoj je jagnjetina, paprika i luk iseceni, sutra cu samo ceri paradajz da dodam tu, od zacina, mas. ulje, prstohvat mlevenog kima, persun, mislim da ide i soli i cen belog luka... nisam sigurna za biber dal stavih... :lol:
u drugoj je isecena piletina (meso od bataka i karabataka otkosceno) za raznjice, isto ulje, majcina dusica, persun, so... nju cu da redjam naizmenicno sa suvim sljivama urolanim u slaninicu
u trecoj kesici je otkosceno meso od bataka i karabataka, samo so, ulje, malo crvene ml. paprike
u cetvrtoj su jagnjeci kotleti, maslinovo ulje, sok od pola limuna, malo natrenisane limunove korice, vlasac i persun, so, malo bibera...

eto, jedva cekam da to ispecemo sutra
ja se najvise radujem svojim kotletima iz cetvrte kesice :mrgreen:

Pogledajte prilog 323947

tu kod jagnjetine ti fali samo jos ruzmarin i bice :ok:

razmisljala sam o ruzmarinu, al rekoh imam vlasac, on je isto aromatican, pa da ne bude previse aroma, sledeci put sigurno!
napalila sam se na marinade totalno :D
imam tu jos par nekih koje zelim da probam, bice sada prilika, lepo vreme dolazi,
jedva cekam da odem malo kod moje mame, tamo imam pravi rostilj, pa cu tamo da mariniram sve kako zelim, necu morati da ugadjam i mm :)

Da li neko, iko, zna, jel svislajon takovo i dalje proizvodi eurokrem samo beli deo?!

Odavno nigde ne mogu da ga nadjem!
A i u zadnje vreme, sve vise guraju ovog 'crnog' dela i to mi se uopste ne svidja.
Nije vise pola beli pola crni...

Канађанско&американска етикеција!

mi isli prosle godine sa prijateljima na venac na rostilj,4 porodice.od silnog dogovaranja ko ce da pece,a ne ume niko,na kraju svako kaze sta voli od rostilja,narucili peceno iz gavrilovica i odneli tako.strasno,ja bih i umela da ispecem,valjda,al nisam sigurna koliko bih umela sa vatrom i zarom.a tek da cucim dok ispecem za nas 15

mi isli prosle godine sa prijateljima na venac na rostilj,4 porodice.od silnog dogovaranja ko ce da pece,a ne ume niko,na kraju svako kaze sta voli od rostilja,narucili peceno iz gavrilovica i odneli tako.strasno,ja bih i umela da ispecem,valjda,al nisam sigurna koliko bih umela sa vatrom i zarom.a tek da cucim dok ispecem za nas 15
Имам колегу с факса у Шикагу(он каже да је то правилан изговор!), тамо кад праве роштиљ домаћин обезбеди пиће и салате(и роштиљ наравно!:hahaha:), а месо свако доноси за себе!

Имам колегу с факса у Шикагу(он каже да је то правилан изговор!), тамо кад праве роштиљ домаћин обезбеди пиће и салате(и роштиљ наравно!:hahaha:), а месо свако доноси за себе!

zamisli pre dvadeset godina da si cuo kod nas.ma nikad bre,mi smo bili p[oznati po gostoljubivosti

- - - - - - - - - -

uskoro planiram opet tajlandsku corbicu sa kokosom. :zaljubljena:

danas sam cula da u maksiju imaju super jeftino i kvalitetno kokosovo mleko marke delhaize

...ja sam jednom u zivotu imala tu "igranku" sa rostiljem i nikad vise dok sam ziva...
...od nas osmoro, od toga 2 dece,niko se za nista uhvatio nije, jes da smo to pravili u svom dvoristu, ali su "gospodje" htele da jedu, a ne da se "usmrde" od dima:mrgreen:
...e pa od tad su rostilj jele samo kad kupe, a i mi...

Smoki ne bukvalno :-D
Kupuje.domacin sta hoce, on je naas zvao na kobaje, ja se ponudih da ponesem sta zelim, pre svega zbog malog jer on ne.jede kobaje, I tako...
A ovo iz zezanja napisah moje/mm, nisam bukvalno mislila smoki, naopako....
Uglvnom , tamo smo samo oni.i mi I jako.smo.dobri, tako da nesto nismo mnogo.ustogljeni, imamo.tolkko.slobode da nosimo cak.i.svoje meso :lol:
A sad bez sale, obicno se dogovorimo sta ce ko da ponese, uvek se ponudim sta da pomognem tj ko sta preuzima na.sebe I meni.je to.nekako normalno, nije to nikakva formalna poseta nas.kod njih, nego zajedno pravimo nesto...

ja sam tako jednom isto rostiljala sa prijateljima..i jos smo isli na piknik
i lepo se ponudim da pripremim svo meso jer sam u svojoj kuci naucila da meso uvek mariniramo dan ranije..
i oni kazu, neeeeee mi cemo za nas, sporemi ti samo za vas
i ja lepo izmariniram pilece batake u ulju sa puno zacinskih trava, sa zdrobljenim cenom belog luka..batacici na oko - zive da ih jedes..za foto suting..a oni samo svrate u mesaru pri polasku i kupe onako sa sve koskom..i sa papira tresnu o gril..
kad je sve bilo gotovo, kazu - daj da probamo malo te vase..i pojedu sve, a ostave one svoje gadne :sad2: tad nisam ni jela, al od tada pravim drugacije dogovore

Za prvi maj smo isli tako na gotovo, kupio jedan sve u nekoj mesari I onda su pekli na vikendaji, ali nije to to....
I ja sam navikla jer moja majka uvek marinira meso dan ranije, I odmah primetim razliku...
Joj jedva cekam da ispecemo jagnjetinu... Dobro mirisi I izgleds I ovako :-)

Al ste omatorile :mrgreen:
Bitno je druzenje... meso ko meso...
Meni svejedno kakvo je, ionako je nezdravo kazu kad se pece na rostilju. Kancerogeno 100%.
Meni najmanji problem staviti u marinadu... ali nikad o tome ne razmisljam
A pravimo rostilje/paprikase/pasulje itd... bas cesto... celo leto u dvoristu... :)

Mozda i danas ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back