Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1958408_10203634172120866_1377525520_n.jpg

treba mi pomoc od iskusnih!

evo ovako, sutra idemo na rostiljanje kod prijatelja, oni javili da peku kobaje neke na rostilju

i ja sve smislim lepo, odem kupim batake i karabatake
kupim i jagnjece kotlete
sve planiram posebno u neke marinade, sve smislila
pravicu i raznjice neke
elem
imam par dilema....

za marinade, znam koje cu, ali dal so stavljam u marinadu s mesom ili tek neposredno pre pecenja??? to me zbunjuje jer sam naisla da negde nikako ne ide so, jer ne znam sta radi mesu, bla bla bla, a negde pise staviti so....
svakako meso mariniram veceras i stojace u marinadi do sutra, do rostilja

i sad jos jedna stvar, zbog koje se i razocarah pa da vidim sta imate pametno da mi kazete
sad javio mm prijatelj da on u stvari nema rostilj - zicu
nego ima talandaru, znate na sta mislim, znaci nesto mu se desilo sa zicom, bla bla
i sad sam ja razocarana, jer sam zamislila moje divne marinirane jagnece kotlete na pravom rostilju sa zicom
a ne na tamo nekoj talandari
dragi me tesi, da ce to moci tako, i da nece nista pokvariti kotlete
a ja sam razocarana jer sam ubedjena da to nece biti to!

jer moze to ikako na talandari, ljudi?
ja to tako nikad jela nisam
pa to mi ko da sam ih bacila u tiganj, tako mi se cini
i kotlete i raznjice :/

treba mi pomoc od iskusnih!

evo ovako, sutra idemo na rostiljanje kod prijatelja, oni javili da peku kobaje neke na rostilju

i ja sve smislim lepo, odem kupim batake i karabatake
kupim i jagnjece kotlete
sve planiram posebno u neke marinade, sve smislila
pravicu i raznjice neke
elem
imam par dilema....

za marinade, znam koje cu, ali dal so stavljam u marinadu s mesom ili tek neposredno pre pecenja??? to me zbunjuje jer sam naisla da negde nikako ne ide so, jer ne znam sta radi mesu, bla bla bla, a negde pise staviti so....
svakako meso mariniram veceras i stojace u marinadi do sutra, do rostilja

i sad jos jedna stvar, zbog koje se i razocarah pa da vidim sta imate pametno da mi kazete
sad javio mm prijatelj da on u stvari nema rostilj - zicu
nego ima talandaru, znate na sta mislim, znaci nesto mu se desilo sa zicom, bla bla
i sad sam ja razocarana, jer sam zamislila moje divne marinirane jagnece kotlete na pravom rostilju sa zicom
a ne na tamo nekoj talandari
dragi me tesi, da ce to moci tako, i da nece nista pokvariti kotlete
a ja sam razocarana jer sam ubedjena da to nece biti to!

jer moze to ikako na talandari, ljudi?
ja to tako nikad jela nisam
pa to mi ko da sam ih bacila u tiganj, tako mi se cini
i kotlete i raznjice :/

pravi rostilj nije sa zicom

sad ovako - cevap meso se uvek sprema i mesi posoljeno, pa tek onda ide na rostlj
verujem da to vazi i za ostala mesa kad se peku na rostilju
ja sam nekoliko puta jela meso peceno na talandari i meni se ukus svidja, jer bude socnije nego sa zice
e sad ako ti bokice, ako ti hoces zicu, gde je problem..svratite do nekog veceg marketa i kuite zicu da bi dobila onaj ukus izgrilovanog

sad ovako - cevap meso se uvek sprema i mesi posoljeno, pa tek onda ide na rostlj
verujem da to vazi i za ostala mesa kad se peku na rostilju
ja sam nekoliko puta jela meso peceno na talandari i meni se ukus svidja, jer bude socnije nego sa zice
e sad ako ti bokice, ako ti hoces zicu, gde je problem..svratite do nekog veceg marketa i kuite zicu da bi dobila onaj ukus izgrilovanog

Sočnost zavisi od načina na koji se roštilja i od temperature.Može se isušiti i u talandari,a i na roštilju.

Kad se kod nas roštilja ja delim savete.:lol:

ako umes da pravis onu lepinju palacinku koja se pece na rostilju, verovao ili ne zaliva se junecom supom

i ja mislim da je tako, ima lepinja dobrih na vise mesta u gradu. lepinja se presece napola pa se zalije tom supom, pa na rostilj da zapekne. cevai kada se ispeku idu u lepinju koja se tada skida sa rostilja

stvar je u stosu da taj rostilj za grupu kolega bude taj put nesto drugaciji od naseg uobicajenog rostilja. mogli bi i pazarski cevapi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back