Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Napravim danas divnu pilecu supu, procedim i uzmem da napravim griz knedle kad u tegli samo 1-2 kasike griza. Odoh u spajz- nema ni tamo :mrgreen:( kupujem inace pakovanje od 1 kg, Stari mlinar, providno pakovanje )
Sta cu, napravim dronjce

Veceras muz kaze napravi mi koju savijacicu. Hajd, sipam vodu, so i brasno u vanglu umutim varjacom, taman meeeko testo. Odoh u spajz po brasno. Pakovanje od 5 kg sto sam imala otvoreno, mislila sam da ima jos brasna u njemu - nema. Neka, videla sam u cosku police jedno pakovanje od 1 kg kad sam trazila griz. Uzmem kad ono GRIZ :mrgreen::mrgreen: Kesa ista kao od brasna, zaboravila da sam zadnji put to kupila

Sta cu, ko ce u devet uvece da radnje koja radi i nedeljom, pa dodala griza u testo dok nisam zamesila kako treba. naravno griz sam posipala i dok sam razvijala testo. Mislim bice jestivo. Epilog: kuca ima sutra da se sladi .Grucka griz sa povrsine pod zubima i poprilicno tvrdo ispalo ..
Samo sam isprskala sporet od ulja i morala da perem :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
( Tek da se pozalim )

ja od kilo mesa i malo pirinca napravim skoro pa 40 sarmi...al' tu ulozim puno ljubavi da budu patuljaste, patuljaste, jer ih ja tako male volim. :lol:

ne volim patuljaste sarme
to znam da prave neki, kod nas u familiji ne...
sto kaze moja maa, kad odes u goste a sarme ko naprstak, sipas dve i ostanes gladan, a sramota te da sipas npr pet :mrgreen:

ja kesu za pecenje obavezno skroz otvorim makazama i zapecem ono sto se peklo u njoj
kao i kad pod alu folijom pecem, isto....

danas bila supa i djuvec

Napravim danas divnu pilecu supu, procedim i uzmem da napravim griz knedle kad u tegli samo 1-2 kasike griza. Odoh u spajz- nema ni tamo :mrgreen:( kupujem inace pakovanje od 1 kg, Stari mlinar, providno pakovanje )
Sta cu, napravim dronjce

Veceras muz kaze napravi mi koju savijacicu. Hajd, sipam vodu, so i brasno u vanglu umutim varjacom, taman meeeko testo. Odoh u spajz po brasno. Pakovanje od 5 kg sto sam imala otvoreno, mislila sam da ima jos brasna u njemu - nema. Neka, videla sam u cosku police jedno pakovanje od 1 kg kad sam trazila griz. Uzmem kad ono GRIZ :mrgreen::mrgreen: Kesa ista kao od brasna, zaboravila da sam zadnji put to kupila

Sta cu, ko ce u devet uvece da radnje koja radi i nedeljom, pa dodala griza u testo dok nisam zamesila kako treba. naravno griz sam posipala i dok sam razvijala testo. Mislim bice jestivo. Epilog: kuca ima sutra da se sladi .Grucka griz sa povrsine pod zubima i poprilicno tvrdo ispalo ..
Samo sam isprskala sporet od ulja i morala da perem :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
( Tek da se pozalim )

duso sto mi sve ovo poznato...meni uvek nesto zafali :lol:
za danas krompir u rerni sa slaninicom i pecenim jajima i trapistom,za sutra sam kupila spanac i belo meso
ja cu danas pecene sampinjone sa pecenim paprikama.

ja sam bila vredna za vikend, ali nisam fotkala, zaboravila. juce domaca dimljena butkica i spic rebra sa krompirom u zemljanom pekacu, domaca supa /junetina/piletina, domaci hleb sa semenkama iz serpe I jogurt kocke koje je bokica kacila.
od svega sam se najvise najela vruceg leba :D

ali meni je kod tog prebranca ostalo nejasno koliki treba da bude odnos luka i pasulja. I pitala sam ovde, i opet su mi svi rekli različito. Šta kaže tvoj recept?

Mogla bih ja da zovem decu kući da potope pasulj da ga skuvam popodne za sutra. Pasulj uvek spremam dva dana

Ispao pun đuveč :D

Meni u receptu piše 1,5 kg luka (od toga se pet glavica kuva sa pasuljom) i 300g pasulja.
Ispalo je skoro podjednako, mada ne bi bilo loše da je još malo pasulja bilo. Ubuduće bi 400g trebalo biti taman.

Ispao pun đuveč :D Meni u receptu piše 1,5 kg luka (od toga se pet glavica kuva sa pasuljom) i 300g pasulja. Ispalo je skoro podjednako, mada ne bi bilo loše da je još malo pasulja bilo. Ubuduće bi 400g trebalo biti taman.
Meni je najbolji prebranac sa 300gr pasulja i 1kg luka. Pasulj se skuva, a ovamo se izdinsta luk. Siječe se na tanke kolutove i dinsta na niskoj temperaturi duže od 15 minuta, možda i 20. Ređa se red pasulja, red luka i tako dok se ne potroši. Na kraju se zalije tečnošću u kojoj se kuvao pasulj.

Meni je najbolji prebranac sa 300gr pasulja i 1kg luka. Pasulj se skuva, a ovamo se izdinsta luk. Siječe se na tanke kolutove i dinsta na niskoj temperaturi duže od 15 minuta, možda i 20. Ređa se red pasulja, red luka i tako dok se ne potroši. Na kraju se zalije tečnošću u kojoj se kuvao pasulj.

To je isti princip kojim sam ja radila, samo se brojke malo razlikuju.. :lol:

<p>
To je isti princip kojim sam ja radila, samo se brojke malo razlikuju.. :lol:
Reče vas 4 klopalo? Ovo bi trebalo da je malo za četvoro. Nas je dvoje, i ba&scaron; malo pretekne, a i garant sam bila pod nekom dijetom, tako da nam za četvoro sigurno ne bi bilo. Izgleda da je taj dinstani luk caka. Dinsta se sve dok ne postane sladunjav. I ovo mi je jedini sočan prebranac koji sam jela.</p>
<p>
Ipak troje: ) Ma ni za troje: )</p>

kilo ipo luka na 300 grama pasulja?

:bljak:
Vidi se da nisi nikad prebranac jeo :) još nisam srela osobu da ga ne voli..

<p>
Reče vas 4 klopalo? Ovo bi trebalo da je malo za četvoro. Nas je dvoje, i baš malo pretekne, a i garant sam bila pod nekom dijetom, tako da nam za četvoro sigurno ne bi bilo. Izgleda da je taj dinstani luk caka. Dinsta se sve dok ne postane sladunjav. I ovo mi je jedini sočan prebranac koji sam jela.</p>
<p>
Ipak troje: ) Ma ni za troje: )</p>
Ma ima da bude za troje :ljutka:

Kad izvadim iz rerne slikaću, po meni ga je dosta ispalo, taman za troje..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back