Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...piletina u završnoj fazi i odmah ide i krompir...:)

Pogledajte prilog 322355
Pogledajte prilog 322354

...i na kraju dobije koricu kao da je izgoreo a unutra bude mekan ko puter:)

230220141459_zps60dccb7b-1.jpg

...o pa to bas dobro izgleda...e tako sad znam kakav je tiganj potreban da krompir bude lepo isprzen, one dve me udavise kako im nikad
nije lepo isprzen...sad ce mama da im javi sta da kupe :)

- - - - - - - - - -

...da, to sam jutros razglabao sa afro...:)

...mada je meni najbolji kada se natrpa u onu kesu zajedno sa svim i svačim...:zjede:

..pa jeste iz one kese sve fino, pomesaju se ukusi, ali mora malo i da se zapece posle, inace bar
meni sve ispadne vise kao kuvano/bareno, nikad onako lepo hrskavo...ili ja nesto ne radim kako treba...

ja imam ceo meni do petka, uglavnom cu sve sada da skuvam

ponedeljak - razno povrce i belo meso iz corbe (to je u stvari sve skuvano zajedno sa dodatkom jedino soli, povrce procedim corbu podelim i stavim u zamrzivac, kada mi treba podloga za nesto) plus salata
utorak - corba od bundeve (treba mi ona podloga) i neko meso sa zacinima i salata (mozda dodam przeni celer, da vidim kako izgleda)
sreda - boranija kuvana sa batacima i karabatacima
cetvrtak - neko jelo od paprike i paradajza sa belim lukom (lici na becarac, ali ne ide crni, nego samo beli luk i kuva se da bude gusto i bez soka) i pecena riba
petak - ostatak boranije sa batacima ili karabatacima (sta ostane)

ja problem kuvanja resila. :smeker:

- - - - - - - - - -

valjda nece biti nikakvih izmena...:sad2:

Zene, umotala sam 13 sarmi, nisu male, cak sta vise.... Nego ostalo mi fila pa za jedno mozda jos 8 komada....
U ovu zemljanu tepsiju ne moze stati, al je mogu da zamotam pa zamrznem tako ili prvo da ih skuvam pa onda zamrznem?

ja od kilo mesa i malo pirinca napravim skoro pa 40 sarmi...al' tu ulozim puno ljubavi da budu patuljaste, patuljaste, jer ih ja tako male volim. :lol:

nismo se tako dogovorili za sarmice, nego za kiflice. sarmice delimo bratski pola - pola tjah meni 25 tebi 15. :lol:

blah... nema nista vise od sarmi, nemam vise kupus, a sa onim kupovnim nema sanse da budu tako ukusne. :(

...prostudiraj pre tog druženja sarmice od vinovog lista...:)
...mislim da sam ih jednom utamanio 50, doduše u dva navrata... i pola šerpe kiselog mleka...:rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back