Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam vremena, nazalost, bas bas sam u frci i stisci.
Probacu ovu varijantu da pomesam neke kombinacije, pa valjda ce uspeti...

- - - - - - - - - -

Hvala, enivejz.
kajmak.jpg
ja sam vec pisala,sa ovim pravim i odlicno je

Ako neko moze da mi odgovori, treba mi pomoc.
Hocu mami za rodjendan da napravim cheese cake, al sam htela da promenim malo, pa da ove godine napravim njujorsku varijantu.
Interesuje me da li postoji neki krem sir na nasem trzistu da nije osoljen, ili nema veze sto su blago slani - nece pokvariti ukus torti?!
Ja ne znam, nisam pametna, pa pitam iskusnije domacice ako mogu da mi pomognu.

U sivm receptima na koje sam naisla pise da ide krem sir, filadelfija ugl, al to nem pojma gde da nabavim.
I takodje je navedeno ako ne filadelfija, moze bilo koji krem sir, pa mi to nesto sumnjivo :S

Posto sam i ja imala taj problem snasla se ovako:

http://forum.krstarica.com/showthre...mo-danas-3?p=23632888&viewfull=1#post23632888

Ako neko moze da mi odgovori, treba mi pomoc.
Hocu mami za rodjendan da napravim cheese cake, al sam htela da promenim malo, pa da ove godine napravim njujorsku varijantu.
Interesuje me da li postoji neki krem sir na nasem trzistu da nije osoljen, ili nema veze sto su blago slani - nece pokvariti ukus torti?!
Ja ne znam, nisam pametna, pa pitam iskusnije domacice ako mogu da mi pomognu.

U sivm receptima na koje sam naisla pise da ide krem sir, filadelfija ugl, al to nem pojma gde da nabavim.
I takodje je navedeno ako ne filadelfija, moze bilo koji krem sir, pa mi to nesto sumnjivo :S
Meni je cheese cake bio odvratan sve dok nisam probala jedan u kom je bio Ella sir. http://www.oceni.rs/restorani-i-hrana/hrana/mlekara-subotica-ella-svezi-sir/
https://www.coolinarika.com/recept/pravi-cheesecake-ciz-kejk/ ovaj recept koristim i svi se oduseve, nestane za jedan dan kolac.

lunasa,nema izgleda nikoga osim mene koja u zivotu nije pravila i ne voli da jede ciz kejk.ali znam da zene stavljaju ela sir,on je totalno neutralan :cao:

- - - - - - - - - -

pretekla me andrea :)

ja ne volim. eto...nesto sto ja ne volim...msm, nije mi bljak da mi je muka, ali mi je bezvezan ukus skroz.

Najbolje na pijaci da uzmes neki krem, probas malo, jer to "malo slan" varira. Ako je zaista malo slan, nece povariti ukus.
Ja sam probala sa X sireva, svaki mi je bio dobar. Samo obavezno u smesu dodam i vanilin secer i koricu i malo soka limuna. Nekad i malo ruma. Ako je sa vocem.
I najbolje mi je kad miksam vise vrsta sireva npr. -maskarpone i "pijacni" krem (sremski npr.), ili rikota i mladi neki posni, koji bude u cvrstom stanju, pa ga izdrobim viljuskom (tipa president). Posle sve mikserom. Ako je bas retko, dodam i zelatin.

rikotica...:zaljubljena: rikota se koristi za sicilijanske kanole. i nikada ih necu napraviti, jer nemam onaj kalup za saum rolne. ne znam kako drugacije da mi bude suplje da bi se punilo.

ipak volim neku varijantu slatkisa sa sirom. ako ikada opet odem na siciliju...ima da se ubijem jeduci kanolije. cim stignem sa aerodroma u grad odma bi deset narucila, pa neka crknem i neka mi bude muka. :rumenka: i da ponesem kajmak, pa da pravim sendvice sa kajmakom i onim preeeediiiivniiim suhomesnatim proizvodima. :lol:

ja ne volim. eto...nesto sto ja ne volim...msm, nije mi bljak da mi je muka, ali mi je bezvezan ukus skroz.

rikotica...:zaljubljena: rikota se koristi za sicilijanske kanole. i nikada ih necu napraviti, jer nemam onaj kalup za saum rolne. ne znam kako drugacije da mi bude suplje da bi se punilo.

ipak volim neku varijantu slatkisa sa sirom. ako ikada opet odem na siciliju...ima da se ubijem jeduci kanolije. cim stignem sa aerodroma u grad odma bi deset narucila, pa neka crknem i neka mi bude muka. :rumenka: i da ponesem kajmak, pa da pravim sendvice sa kajmakom i onim preeeediiiivniiim suhomesnatim proizvodima. :lol:

....zna to Domacica :)

kupis viklere one metalne i napravis .vidjela sam negdje da su pravili i od kukuruzovo stabla ili kako e to zove,ne moze da izgori

Ja to volim, a moji ne i retko pravim. Ali secam se da sam jednom motala na trubicama napravljenim od folije i bilo je isto testo kao na kalupu da je peceno.

a sta je bila podloga, posto je folija meka? ili si samo pazljivo radila sa folijom.

pravila bih i saum rolne (od kada to nisam jela), al' me nervira to oko kalupa.

- - - - - - - - - -

e pa da...kupim viklercice, obmotam ih folijicom i pravim saum rolne i kanolije.

a sta je bila podloga, posto je folija meka? ili si samo pazljivo radila sa folijom.

pravila bih i saum rolne (od kada to nisam jela), al' me nervira to oko kalupa.

- - - - - - - - - -

e pa da...kupim viklercice, obmotam ih folijicom i pravim saum rolne i kanolije.

Onu deblju foliju malo naguzvam u stapic, a onda okolo namotam opet foliju, ali da bude glatko. Kao stapic, debljinu sama odredis.

Јуче остали без плазма торте.

Цело поподне сам се играла са дететом :heart:

Данас додајем питу уз јучерашње вариво и, ваљда, правим плазма торту :rumenko:

mi danas imamo grasak sa curetinom
sad sam stavila da se kuva
kako mi lepo mirise kuhinja
bacila beli luk na maslinovo ulje, pa na to ubacila dve vezice sveze mirodjije, pa kad je pustila aromu ubacila grasak, paradajz i pecenu curetinu
iscedila pola limete
jedva cekam da bude gotovo:ceka:

019-1.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back