Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kRzAOBy8s1

Kiflice slane, punjene kajmakom I kulenom...
Slatke iste takve,.al bez susama, punjene pekmezom od kajsija :-)
Bas su dobre, mekane, super....
Pasulj skuvan, sad.cemo da navalimo :-)

1798649_1408660216050763_1484223536_n.jpg

Poslednja izmena:
imate li vi zene vangle?
ja nemam i mislila sam do sad da mi to ni ne treba.uzmem da zamesim pogacice sa drozdinom.komsinica mi napisala na papiru,uzmes kilo brasna i pola kile drozdine.sunem ja to onu posudu za mucenja jaja mikserom i zapanjim se,jer u tome ne moze da se umesi testo.gledam po kuci,bacila sam oko na plasticni lavor u kome bobi pere noge :lol:
jedva sam pronasla taperver malu vanglicu u kojoj drzim crni luk:rumenko:
krenem da mesim,dolijem vode koliko je pisalo,ono zitko blato...bobi sav beo od brasna,ja od vrata nadole zalepljena...
al evo prijavljujem da mi je prva tura u rerni.ukoliko ne bude ugljenisana,sledi i slicica

a da,povodom vangle,ako imate pa gde to cudo drzite.moja kuhinja kao kutija za sibice,jedino da je drzim kao nosu ispod kreveta

imate li vi zene vangle?
ja nemam i mislila sam do sad da mi to ni ne treba.uzmem da zamesim pogacice sa drozdinom.komsinica mi napisala na papiru,uzmes kilo brasna i pola kile drozdine.sunem ja to onu posudu za mucenja jaja mikserom i zapanjim se,jer u tome ne moze da se umesi testo.gledam po kuci,bacila sam oko na plasticni lavor u kome bobi pere noge :lol:
krenem da mesim,dolijem vode koliko je pisalo,ono zitko blato...bobi sav beo od brasna,ja od vrata nadole zalepljena...
al evo prijavljujem da mi je prva tura u rerni.ukoliko ne bude ugljenisana,sledi i slicica

a da,povodom vangle,ako imate pa gde to cudo drzite.moja kuhinja kao kutija za sibice,jedino da je drzim kao nosu ispod kreveta

Imam 4 vangle :rumenko:,jedna je bas veeeelika, u nju stavim spanac kad perem, nalijem vode da otkiseli prasina i prljavstina pa odatle list po list perem i stavljam u rupicastu vanglu da se cedi. Ali ja imam vecu kuhinju i oko 6-7m2 spajza.
Cekam slicice i recept ako budu dobre pogacice

e ima i ja da se ponovim jednom vanglom :)
ne vredi ovo za pogacice,ja u stvari vijam duhove,pokusavam da se podsetim ukusa onih pogacica koje nam je komsinica donosila kad sam bila mala...ali dal sto ja vise nisam mala...
necu vise da se bakcem,nisu nista narocito

Bokice, ne vidim sliku tvojih kiflica a sigurna sam da su mljac po opisu, narocito slane :D

A danas bas divan dan, takav i rucak...S merak napravljen a bogami i poruckan:D
Junetina Stroganoff, alla me

1780862_10152221435239267_1002366624_n_zpso944gne_edit_1392132862917_zps4tlebb1v.jpg

1604821_10152221434774267_1813621497_n_zpsxquvxex_edit_1392132723717_zpsawronuyw.jpg

- - - - - - - - - -

Prijatno : )

- - - - - - - - - -

Smokvo, sta fali tim pogacicama : )?

Bokice, ne vidim sliku tvojih kiflica a sigurna sam da su mljac po opisu, narocito slane :D

A danas bas divan dan, takav i rucak...S merak napravljen a bogami i poruckan:D
Junetina Stroganoff, alla me

1780862_10152221435239267_1002366624_n_zpso944gne_edit_1392132862917_zps4tlebb1v.jpg

1604821_10152221434774267_1813621497_n_zpsxquvxex_edit_1392132723717_zpsawronuyw.jpg

- - - - - - - - - -

Prijatno : )

- - - - - - - - - -

Smokvo, sta fali tim pogacicama : )?

Jelo izgleda fino al pirinac me odusevio, kako si ga napravila tako da je svako zrno odvojeno?

Ja imala kokosiju supu sa griz knedlama za rucak. Uz to cufte na grilu pecene, meni krompir iz supe i sos od paradajza a muzu pire krompir i salata
I rolnice sa jabukama i cimetom od sinoc jos su meke kao da su danas pecene

Duso, pokupila sam trik moje mame a ona od njene, u vodi u kojoj kuvas pirinac, dodas malo ulja i limunovog soka i uvek mi ispadne ovakav pirinac, pretpostavljam da ima veze i sa duzinom kuvanja istog i samim kvalitetom pirinca:D
Dal je samo "bapska" prica, proceni prvom prilikom : )

Duso, pokupila sam trik moje mame a ona od njene, u vodi u kojoj kuvas pirinac, dodas malo ulja i limunovog soka i uvek mi ispadne ovakav pirinac, pretpostavljam da ima veze i sa duzinom kuvanja istog i samim kvalitetom pirinca:D
Dal je samo "bapska" prica, proceni prvom prilikom : )

Ja pirinac kuvam u mukrotalasnoj i uvek bude takav kao tvoj
nemam zivaca da stojim pored sporeta sa varjacom :aha:

:ok:

Reci mi jel mnogo jak ukus kajmaka i kulena nakon pecenja kiflica:D?
Obozavam i jedno i drugo al mi kulen uvek bude jak kad ga recimo na pizzu stavim malo : )

Kako, nisam nikad probala :D?

u vatrostalnu ciniju sipam pirinac i vodu u odnosu 1:3
dodam kasicicu vegete i 2 kasike maslinovog ulja
i turim u mikro
Treba mu otprilike 17 minuta ,nema veze koja je sorta pirinca u pitanju
onda na pola kuvanja samo izvadim iz rerne i promesam
i to ti je to :)

nije, stavljala sam pola koluta kulena i kasicicu kajmaka, ko dusa su, nama super, msm mozes ti da ih punis sa cim hoces ja sam htela ovako
na pici ne znam kako je, pojedem parce godisnje, i to obicno u gradu negde... jednom il dva puta sam je kuci pravila, al nikad sa tim stvarima tipa kulen

e ima i ja da se ponovim jednom vanglom :)
ne vredi ovo za pogacice,ja u stvari vijam duhove,pokusavam da se podsetim ukusa onih pogacica koje nam je komsinica donosila kad sam bila mala...ali dal sto ja vise nisam mala...
necu vise da se bakcem,nisu nista narocito
Уместо воде користи се млеко, или млеко + једно размућено јаје, а моШ приде додати и супену кашику свињске масти у тесто кад буде скоро урађено, тј већ почне да се одваја од прстију..
Бтв купиш неколико вангли различитих величина и једна се уклапа у другу, окренеш наопако(отвором ка поду) и то ти је то, тако могу да стоје и на тераси.

imate li vi zene vangle?

....sigurno ti nije kuhinja manja od moje, a ja imam vanglu i to sam nasla finu za mesenje testa oblu skroz dole bez onih ivica, i jako sam zadovoljna,
drzim je u donjem kuh.elementu gde i sudje, kad sve poslazes stane sigurno...:)

upravo se peču pogačice sa sirom koje moja deca obožavaju iz pekare..
kaže sin ,al napravi mama kao one iz M&M-a...
pa nisam ti ja pekarka,lebactibalavi...

al eo probala...neki smešan i jednostavan recept...što bih ja rekla,recept za debil domaćice ko što sam ja...pogotovo za testa...

će uslikam kad se ispeču,pa ako budu uspešne podelićem i recepis...

i ja konačno napravila onaj kolač za koji se spremam od subote. Snikers kocke: jednostavan, svakodnevni kolač

Pogledajte prilog 321255
a pravila sam ga i pre dve nedelje http://forum.krstarica.com/showthre...-3?p=27246991&highlight=kikiriki#post27246991

...mi smo ovo pravila par godina unazad, pa skoro svaki drugi dan, ali kao bombice onako malo krupnije...i dete nekim cudom izgubilo recept...i htele smo da
trazimo na netu ali ga nismo imale:(
..sad cu da im prepisem i posaljem, pa neka prave, mada znam da ce me "streljati" obe su na dijeti:mrgreen::lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back