Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Volim bas tu kombinaciju, oduvek mi to islo jedno uz drugo, sta znam :D
Visnje za kiseliji ukus a jagode za sladji pa mi njihov mix bude taman
A recimo ne volim bobicasti mix:D

- - - - - - - - - -

Niti volim slatkise sa jabukama i verovatno sam jedina : ))

Ispeci mafine. Skuvaj pudding (od vanile pa dodaj rendanu čokoladu I kandirano voće ili od čokolade). Kad se mafini ohlade odseci im kapicu, tj. poravnjaj ih ili ih čak malkice izdubi pa sipaj pudding:)

e pa mrzelo me :)
napravila sa jabukama i sa cokoladom,sad bas trecu vrstu da pravim samo za njega....
nikakva sam zena :lol:
a i obe nisu bile nikakve,iako su se odjednom prozdrnule,jer kad sam krenula da ih pravim,vidim da nemam ni malo mleko,pa sam ih umutila sa jogurtom
secam se da sam negde procitala neki recept da ide jogurt

2014-02-03 20.51.17.jpg
ja sam pravila opet rolnice sa jabukama I cimetom. obozavam ih, tope se u ustima, a meke su I sutradan.
pravila sam I kineze sa kikirikijem
2014-02-03 19.57.02.jpg

2014-02-01 16.10.52.jpg
2014-02-01 16.21.28.jpg

Od kako nemamo psa, počeli su da nam se gomilaju ostaci hleba. Nema togo puno, ali nakupi se danima. Kad ostane više, pravim prženice, kad ostane manje, osušim pa sameljem za prezle.
E, sad, nakupilo se mnogo prezli pa ne znam šta ću sa njima. Spremala gomboce, evo, danas ću pohovati mozak, ali opet, ostaje previše za normalnu upotrebu.
Imate li neke ideje kako da iskoristim prezle ?

Za prezle ne znam ali sto ne pravis pitu od starog hleba?
Ja pravila prosle godine i slanu varijantu sa sirom i slatku sa suvim grozdjem jako je lepo

e pa mrzelo me :)
napravila sa jabukama i sa cokoladom,sad bas trecu vrstu da pravim samo za njega....
nikakva sam zena :lol:
a i obe nisu bile nikakve,iako su se odjednom prozdrnule,jer kad sam krenula da ih pravim,vidim da nemam ni malo mleko,pa sam ih umutila sa jogurtom
secam se da sam negde procitala neki recept da ide jogurt

Tako meni došlo jedno veče da zbrkljačim mafine sa čokoladom kad ono od svih sastojaka imam samo mleko i čokoladu i malo šećera. Kaže mi brat "Sad možeš samo toplu čokoladu da napraviš":lol:

Poslednja izmena:
mljac su ti kolaci,daj recepis

vec sam postavljala, ali ne mogu sad da trazim link.
evo opet :D
ROLNICE SA JABUKAMA I CIMETOM
2 kesice suvog kvasca
250ml tople vode
50g secera
80 ml ulja
1 jaje, 1/2 kasicice soli
600g brasna
100g putera
150g smedjeg secera
70g oraha
1 kasika cimeta
3 ili 4 jabuke
PRELIV: 100 g secera u prahu, 1 kasika putera, 3 kasike mleka i 1 kesica vanil secera.

U ciniju za mesenje staviti kvasac, secer, toplu vodu I ulje. dobro promesati I ostaviti oko 5 min. Kada kvasac pocne da peni dodati so, malo umuceno jaje i brasno. Dobro umesiti i ostaviti da raste oko 45 min.na toplom. Izrendati jabuke. pomesati smedji secer i cimet..
Naraslo testo premesti i rastanjiti oklagijom debljine 5-6 mm, premazati ga sa 50g otopljenog putera. preko putera sipati pomesani secer i cimet, preko toga rendane jabuke (dobro ih iscediti rukama), apreko jabuka mlevene ili sitno seckane orahe. umotati u rolat I seci male rolate debljine 5-6cm. ispadne oko 12, 13 komada. poslagati ih na pleh, premazati sa 50g otopljenog putera I ostaviti 15ak minuta da rastu. peci u rerni na 180, 190 stepeni oko 30, 35 min.
Dok se rolne peku, napravite preliv tako sto se otopi secer sa mlekom, puterom I vanil secerom. vruce rolnice premazati vrucim prelivom

Poslednja izmena:
70 g oraha, sad cu da izmenim. I sto se tice brasna, mozda treba malo vise, sama odmeris, en sme da se lepi za prste I bude premekano testo. nije uopste komplikovano, veruj mi :D
ja sam inace modifikovala recept, u original pise samo 500g brasna, 200g secera cini mi se. mnogo je i 150 ako su jabuke slatke.

Poslednja izmena:
Evo ga http://soibiber.blogspot.com/2012/11/kako-se-pravi-americka-pita-american-pie.html

S tim sto sam ja bila malo hrabrija pa sam se usudila da pravim testo sa domacom svinjskom mascu te sam umesto 225 grama butera, stavila oko 100 grama butera i 100 grama masti, s tim sto svi ovi dodaci moraju biti sto hladniji i testo ne sme dugo da se mesi da se ne ugreje, i sto duze odstoji u frizideru, to je bolje, nailazila sam i na recepte gde danima cuvaju testo za ovu pitu u frizu al ja ne mogu toliko da cekam : ))
Posto sam koristila odmrznuto voce, mora bas dobro da se ocedi od viska vode i da se sjedini, na oko 700 grama voca sam dodala vanilin secer, dve, tri kasike gustina i po zelji limunovog soka, secer isto dodajes po zelji, ja volim manje slatko a kiselije :D
I mnogo je zabavno raditi americku pitu : )

Ja pravila rolnice po receptu kvinsi.
Ali otvorim frizider - imam putera velicine oraha, orahe imam 2 dzaka al nema ko da ih ocisti. I resih da malo improvizujem.
Testo sam napravila po svom receptu, kako uvek mesim. Od polovine testa kad se diglo napravim muzu kiflice sa gaudom

.
Fotografija1477_zps25a67b4d-1.jpg

Polovinu razvijem i pospem cimetom, secerom i prezlama pa onda stavila necedjene jebuke.

Fotografija1475_zps76624e67-1.jpg

Fotografija1476_zps2d67c5f8-1.jpg

Kad se ispeklo zalila sam ih sa mesavinom secera i vode - zaboravila da stavim ono malo putera sto sam imala.

Fotografija1478_zps1e5bd955-1.jpg

I kiflice i rolnice se tope u ustima, meke ko dusa. Samo prestacu da dolazim ovde i dobijam ideje. Preselicu se na dijetu. Moram
Inace ja sam ranije pravila ovakvu vrstu kolaca - zvalo se u mom kraju ruzice. Punila sam ih mlevenim orasima ili makom ( pomesano sa secerom i snegom od belanaca ) ili sirom , moze i tvrdi i feta. Nikad nisam pravila sa jabukama i cimetom i fantasticno je

....evo i mene da se prjavim dobrovoljno, kad god nece niko zovi mene, ja hocu:rumenko:
....znaci tako dobro izgleda da ne znam da li bi mogla da se zadrzim na ta dva parceta...qq..qq...kakav sam ja bolesnik
kad su te takve pite u pitanju, tacno bi se davila sa tim, zato ni ne pravim nista:rumenko::mrgreen:

Moze, ostaalo jos jedno parcence, sve se razgrabilo : )))

Duso, bas mi se dopadaju kiflice :ok:

Pogledajte prilog 321124ja sam pravila opet rolnice sa jabukama I cimetom. obozavam ih, tope se u ustima, a meke su I sutradan.
pravila sam I kineze sa kikirikijemPogledajte prilog 321123

Pogledajte prilog 321125Pogledajte prilog 321126

Ja pravila rolnice po receptu kvinsi.
Ali otvorim frizider - imam putera velicine oraha, orahe imam 2 dzaka al nema ko da ih ocisti. I resih da malo improvizujem.
Testo sam napravila po svom receptu, kako uvek mesim. Od polovine testa kad se diglo napravim muzu kiflice sa gaudom

.
Fotografija1477_zps25a67b4d-1.jpg

Polovinu razvijem i pospem cimetom, secerom i prezlama pa onda stavila necedjene jebuke.

Fotografija1475_zps76624e67-1.jpg

Fotografija1476_zps2d67c5f8-1.jpg

Kad se ispeklo zalila sam ih sa mesavinom secera i vode - zaboravila da stavim ono malo putera sto sam imala.

Fotografija1478_zps1e5bd955-1.jpg

I kiflice i rolnice se tope u ustima, meke ko dusa. Samo prestacu da dolazim ovde i dobijam ideje. Preselicu se na dijetu. Moram
Inace ja sam ranije pravila ovakvu vrstu kolaca - zvalo se u mom kraju ruzice. Punila sam ih mlevenim orasima ili makom ( pomesano sa secerom i snegom od belanaca ) ili sirom , moze i tvrdi i feta. Nikad nisam pravila sa jabukama i cimetom i fantasticno je
Jaoj!!! Ne radite mi to! :besna:
Obozavam peciva, ali slana. I to sebi dozvolim samo kada bas zasluzim, polozim ispit ili sl. Inace... :(

Predivno vam izgledaju :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back