Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Super je, Rado! Divno izgleda, efektno.
I ja sam videla to sa nutelom, ali sigurno je bolje sa tim tvojim filom.

Kad pomenusmo nutelu, priča koleginica pre neki dan kako njen muž voli eurokrem, a deca ne vole, nego vole nutelu. I onda on namerno kupi eurokrem da mu deca ne jedu nego da bude sve za njega.

Malo sam se igrala večeras. Zamesila sam "plemenito" testo neznajući šta ću s njim, a onda mi pade na pamet da probam ovo

30sga37.jpg

Bilo malo fila u frizu od Rozen torte ostalo, pa sam iskoristila

w2k6pt.jpg

Odlicno izgleda :)

Kad smo.dolazili, u raskoj kypumo taki dobar sir I kajmak, sa golije.... I mleki, zamrzla sam ga....
Pita nam se pece, I kore kupih u nekom selu usput, domace pravii zena, pita ima ima da bude boli glava, utrpala I sira I kajmaka :-)

Za rucak sarme, naravno :-)

Spremila krmenadle i kupus da napravim podvarak. A moj muz kaze da bi on nasuvo :dash: ( kad god otvori usta da predlozi sta cemo jesti ono : nasuvo)
I tako ti ja vratim meso u frizider, njemu skuvam nasuvo a meni isprzim kupus i obarim pirinac sa kurkumom uz to. Mnogo je ukusnije nego kad stavim pirinac u kupus i zajedno dinstam. Od sada cu tako sebi da spremam.
A super mi leglo posle one masnoce od juce :D

ma nije mi jasno samo sto ne koristimo expres kad imamo

ja, bogami, koristim.... za supu, sarmu, paprikaš, cveklu, nekad i krompir kad mi treba kuvan u ljusci. Za sat vremena bude sve, a nema razlike u ukusu.

Spremila krmenadle i kupus da napravim podvarak. A moj muz kaze da bi on nasuvo :dash: ( kad god otvori usta da predlozi sta cemo jesti ono : nasuvo)
I tako ti ja vratim meso u frizider, njemu skuvam nasuvo a meni isprzim kupus i obarim pirinac sa kurkumom uz to. Mnogo je ukusnije nego kad stavim pirinac u kupus i zajedno dinstam. Od sada cu tako sebi da spremam.
A super mi leglo posle one masnoce od juce :D

Meni se, eno peče podvarak u rerni, a na njemu svinjski vrat. I kuva se čorba od povrća, nisam davno, malo vitamina. Mada kažu da to kad se skuva, ništa vitamina i onog što je korisno ne ostane. Ja mislim da neke koristi sigurno ima. Bar bude ukusno.

ja, bogami, koristim.... za supu, sarmu, paprikaš, cveklu, nekad i krompir kad mi treba kuvan u ljusci. Za sat vremena bude sve, a nema razlike u ukusu.

Meni se, eno peče podvarak u rerni, a na njemu svinjski vrat. I kuva se čorba od povrća, nisam davno, malo vitamina. Mada kažu da to kad se skuva, ništa vitamina i onog što je korisno ne ostane. Ja mislim da neke koristi sigurno ima. Bar bude ukusno.

Mislim kao i ti, sigurno ostane dosta korisnog. Pre svega razni minerali koji se ne unistavaju kuvanjem . Zatim i vitamini kojima ne smeta toplota, a procitala sam da se vitamin C samo upola gubi pri kuvanju
( "Vitamin C kuvanjem i pečenjem se polovično zadržava, zavisno o načinu pripreme." )
A ovo je interesantno
"Crveni (ljubičasti) kupus – sadrži C vitamin u vidu askorbigena, koji se posle zagrevanja prevodi u ovaj vitamin. Zato je crveni kupus preporučljivo koristiti u kuvanom i dinstanom obliku." )

Mi smo danas rucali tacno u dvanaest , obicno jedemo izmedju dva i tri sata i sad sam vec gladna. Razmisljam da umesim nesto :think:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back