Šta kuvamo danas 4

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
gde je kupis? da probam ja da eliminisem zlu :)

danas bistru curecu supicu sa griz knedlama i boraniju sa curetinom naravno

Ja kupim u dm-u, ima tamo više sorti.
Ako je hladno, kao ovih dana, blago se podgreje da bude lakša za oblikovanje.
Prvo sam je koristila sa špatulicom al sam letos provalila foru sa kuglicama i odlična je, ja sam jako zadovoljna.
Napraviš kuglicu od paste, mrljneš je koji put među prstima da se fino razvuče karamel, namažeš na deo koji želiš, tračica preko i doviđons.
Nema urastanja, bolova, ničega, a ja sam kukavica najgrđa bila kad se radi o tim intimnim zonama.

A sad malo tema :)))))
Za ručak ako žmu nije napravio ništa, neću ni ja, ješću lovački a sutra ćemo nešto zajedno da sprčkamo.
Mrzim naše smene :neutral:

- - - - - - - - - -

Blek, životinjo, nagoniš me na blud, i još gore - na rad, dođe mi da ipak napravim neki ručak!

Prvo sam je koristila sa špatulicom al sam letos provalila foru sa kuglicama i odlična je, ja sam jako zadovoljna.
Napraviš kuglicu od paste, mrljneš je koji put među prstima da se fino razvuče karamel, namažeš na deo koji želiš, tračica preko i doviđons.
Nema urastanja, bolova, ničega, a ja sam kukavica najgrđa bila kad se radi o tim intimnim zonama.

Za ručak ako žmu nije napravio ništa, neću ni ja, ješću lovački a sutra ćemo nešto zajedno da sprčkamo.

- - - - - - - - - -

Blek, životinjo, nagoniš me na blud, i još gore - na rad, dođe mi da ipak napravim neki ručak!

cekaj, ta secerna pastta se skida tracicama?
meni je pre par odian neka iracanka dolazila kuci i depilirala me tom secernom pastom
al je ona tako otkidala kuglice, njih razvlacila preko koze i cupala..bez tracica

- - - - - - - - - -

- - - - - - - - - -

cekaj, ta secerna pastta se skida tracicama?
meni je pre par odian neka iracanka dolazila kuci i depilirala me tom secernom pastom
al je ona tako otkidala kuglice, njih razvlacila preko koze i cupala..bez tracica

danas ima od juče a juče bila domaća supa od ćurke, mm stavio svinjsku butkicu, krompir i malo luka u zemljani pekač pa u rernu, ja ispekla pogaču, pravi nedeljni lagani ručak :lol:
uz to zelena salata i naš domaći ljuti ajvar :D
nisam spremala kolač da bi sve bilo full (to ću večeras- čokoldni rum kolač) jer smo išli odmah posle ručka na dečiji rođendan pa smo jeli tortu. :D

Za sve pare sveta i bez obzira koliko vremena da imam, ne bih citao prepucavanje o ajvaru (ili nedaj Boze ucestvovao u tome). A druga hajlajt-tema vam bese depilacija, ako sam dobro pohvatao. I to na kuvanju...hahahhaa

Мени није, али кад смо већ код тога, ја користим Епи - лејди :mrgreen:

О ајвару сам већ написала шта сам имала.

Ћао, здраво.

Одох кући.

krompir-musaka :)

odlično je ispala :ok:

musaka.jpg

Pekla sam tortu u serpi precnika 28cm, treba da je dublja serpa.
Na dno serpe se stavi oko 1 cm debljine secera. Preko toga se stave jabuke kojima je izvadjen koren ( ako hocete mozete ih oljustiti) .Ja sam stavljala manje jabuke , visine oko 5-6 cm a izmedju stavljala polovine i cetvrtine jabuka. Staviti serpu sa jabukama u rernu zagrejanu na 220 stepeni, ne na dno rerne vec na resetku na sredini. Peci dok jabuke ne budu mekane, ostace izmedju njih softa, tako treba. Umutiti 6 jaja sa 6 kasika secera i dodati u to 6 kasika brasna pa preliti preko pecenih jabuka i vratiti u rernu da se patispanj ispece. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi pa izvrnuti tortu na tacnu ( tako jabuke nece ostati zalepljene za dno kad se ohlade). Preko staviti slag ili ulupanu slatku pavlaku ( ja sam koristila pavlaku u koju sam dodala 2 kafene kasicice secera)
Jabuke "popiju" secer sa dna serpe, budu fino staklaste i zelirane, ne bude niceg zagorelog ili karamelisanog

Zaboravila da dodam moze se staviti i zasecerenih mlevenih oraha mesto korena jabuke, ja ovog puta nisam stavljala, nekako mi lepse bez

Napravila sam smesu za punjene paprike kao za vojsku,jer hocu da zamrznem,pa da vadim po potrebi...ali nemam dovoljno babura..je l mogu da posluze i one mesnate crvene za pecenje ili da cekam jutro,pa da kupim ove male žute,m?

Napravila sam smesu za punjene paprike kao za vojsku,jer hocu da zamrznem,pa da vadim po potrebi...ali nemam dovoljno babura..je l mogu da posluze i one mesnate crvene za pecenje ili da cekam jutro,pa da kupim ove male žute,m?
Nem pojma, ali što čisto eksperimenta radi ne bi napravila i nekoliko punjenih velikih crvenih paprika, možda se pokažu izvrsnim?!?
U svakom slučaju biće dovoljno dobre za klopu makar u kombinaciji s baburama, a ako se pokažu boljim nešto si novo otkrila, pa jel?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back