Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Маст користим кад пржим јаја, кувам кнедлице за супу, за печење, гурабије, ванилице ...

Трудим се да користим колико могу, јер је здрава, нарочито за дете у развоју.

За нас маторе, ђене-ђене.

И да, обожавам супу од костију и кнедлица.

То ћу у недељу за ручкић, за остало још не знам.

...ja kad vratim film u nazad, mogla bih da zakljucim da sam pocela da dobijam na kilazi kada sam mas izbacila iz upotrebe,
ali to nije bilo iz nekog hira, vec sto jednostavno vise nisam mogla da dodjem do prave domace masti, a ona iz prodavnice mi
je nekako bila bzvz...

Mi smo jesenas oprobali starinski recept-kad je bio svinjokolj,blago izrostiljali snicle,redjali u bacvicu i zalili mascu z:)
Stavili je u podrum,pa vadimo kad zelimo z:mrgreen:
Mogu vam reci da nikad ukusnije i mekse meso nismo jeli :konfete:

Ми то радимо са месом у парчићима, не са шницлама.

Али имаш право, јесте јами!

Mi smo jesenas oprobali starinski recept-kad je bio svinjokolj,blago izrostiljali snicle,redjali u bacvicu i zalili mascu z:)

Ми то радимо са месом у парчићима, не са шницлама.

Али имаш право, јесте јами!

...sad ste me podsetile da su moje bake tako ostavljale meso preko zime dok ne otkrise zamrzivace, i jeste ukus za pamcene:ok:

Уствари то је рецепт и за не дај боже, оно... нема струје, ратно стање, слом цивилизације и слично.
Мада то обично иде у металне качице и углавно се солидније испече(по сећању мог оца који је јесенас догурао до 8 банки и зна како су то његови родитељи радили за време маЏарске окупације, а и доцније у доба присилног откупа).

Уствари то је рецепт и за не дај боже, оно... нема струје, ратно стање, слом цивилизације и слично.
Мада то обично иде у металне качице и углавно се солидније испече(по сећању мог оца који је јесенас догурао до 8 банки и зна како су то његови родитељи радили за време маЏарске окупације, а и доцније у доба присилног откупа).

Metal nikada,samo drvo z:poz:

Ovog se secam kad sam bila dete i isli na more, mama ispekla puuuuuno piletine, zalila mascu i nije se kvarilo iako je bilo u toplom. Bitno je da mast bude skroz preko mesa

jedna slicica jos, i necu vas daviti vise
1555314_1405006503082801_1091390319_n.jpg

ko se uvece prezderava slanine luka i leba,mora da ruca bez mesa :rtfm:
integralni pirinac sa povrcem i salata.ukusno je i sita sam,al mozak mi vec prebacio na razmisljanja o veceri :zblesav:

- - - - - - - - - -

e da,moja mama kaze da nikad nije videla da neko salatu sece nogama...al eto...

Jagnjeća čorba I braon šampinjoni punjeni sirom.Domaći kukuruzni hleb.

Kokice iskokane u kokosovom ulju jedem već nedeljama,2xdnevno,po punu činiju.Spremam ih samo za mene.Možda mi nešto nedostaje...? z:cry:

@Smokvo,kada vidim tvoje obroke,uvek pomislim šta li si sve pojela što nam nisi prijavila.z:p

Jagnjeća čorba I braon šampinjoni punjeni sirom.Domaći kukuruzni hleb.

Kokice iskokane u kokosovom ulju jedem već nedeljama,2xdnevno,po punu činiju.Spremam ih samo za mene.Možda mi nešto nedostaje...? z:cry:

@Smokvo,kada vidim tvoje obroke,uvek pomislim šta li si sve pojela što nam nisi prijavila.z:p
sto si kvarna :besna:
ima neka emisija na tlc ,ljudi se prijavljuju kako ne znaju od cega se goje,fol ne jedu mnogo.i onda ih krisom snimaju i na ulici i na poslu i kod kuce(svuda su postavili skrivene kamere) vidi se kako ljudi trpaju izmedju obroka slanise i slatkise,to se kao ne racuna :lol:
kad im to prikazu,ovi se zgroze...
bas sam pomislila kako imam srece sto nista izmedju obroka ne jedem i sto nista od industrijskih slatkisa i slanisa ne uzimam u ruke
al kad se obeznanujem,onda nema mere

sto si kvarna :besna:
ima neka emisija na tlc ,ljudi se prijavljuju kako ne znaju od cega se goje,fol ne jedu mnogo.i onda ih krisom snimaju i na ulici i na poslu i kod kuce(svuda su postavili skrivene kamere) vidi se kako ljudi trpaju izmedju obroka slanise i slatkise,to se kao ne racuna :lol:
kad im to prikazu,ovi se zgroze...
bas sam pomislila kako imam srece sto nista izmedju obroka ne jedem i sto nista od industrijskih slatkisa i slanisa ne uzimam u ruke
al kad se obeznanujem,onda nema mere

Ni ja to industrijsko,a jedem po ceo dan. Srušila bih se od gladi da me dočekaš sa takvim obrocima.Jedan dijetalniji dnevno još i može,ali više ne.
Mora biti da si se sinoć baš najela slanine i luka.z:lol:

.......

Lep ti hleb Jano! z:)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back