Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
o kakvoj kremi se radi?
prava sam domacica z:mrgreen:

dalija, kremica
imas i po dm-u, liliju idr.... nego malo je jeftinija u tempu, a drugo u tempu ima i drugih meni zanimljivih proizvoda za razliku od lilija pa mi draze da odem tamo ulovim evo ko onaj dan neku klopicu pride :mrgreen:
inace nije neka razlika velika oko 30 din jeftinija.... al sedim vozi me bus kratko, izbaci ispred, vrati kuci, pa mislim sta ces vise, em voznja em neka klopa....za lili mora peske i nema nista za prezalogajiti :zcepanje:

ja sam danas samo frustukovao ...
al znam da je bilo .... ma pravi jaki zimski dorucak, drzao me sve do sada, isao sam na venac da vidim koliko ima snega, pa sutra zorom, termos vruce rakije z;) i sa drustvom na skijanje i sankanje :sanke:

a kad ogladnimo, ima u blizini jedna koliba sa kaminom, a gazdarica je majstor za gljive i dizana testa
samo da znate, vec sam se najavio, cekaju nas puding od svinje, friskih, dve nedelje starih odimljenih kobasica, debelih i mirisljavih
mogu se vec tako jesti ali najbolje su u serpi na malo masti i crna vina, pa laganica da puste "sok" pa vruca 'leba bela iz smederevca pa... ko dokle moze da izdrzi :zskace:

idi, bre, proko, u peršun. Čitam ovaj tvoj post i sve mi curi pljuvačka, a samo što sam jela.
Makarone sa sirom i jajima, zapečene u rerni, deo samo tako, deo sa spanacem, a deo sa ajvarom. Sve je to lepo, najedes se da ne mozes da dises, a za pola sata si gladan

idi, bre, proko, u peršun. Čitam ovaj tvoj post i sve mi curi pljuvačka, a samo što sam jela.
Makarone sa sirom i jajima, zapečene u rerni, deo samo tako, deo sa spanacem, a deo sa ajvarom. Sve je to lepo, najedes se da ne mozes da dises, a za pola sata si gladan

da uvek je tako...jedino kad se napravi sa mesom moze da izvuce stvar na jedno 2h da izdrzis :lol:

ja se prejela krmenadle i pecenog krompira i sargarepe...toliko me uhvatila bila glad da me mrzelo da spremem salatu, samo sam dohvatila tepsiju :lol: i sad sam se prejela i zato mi se spava plus :aha:
varim uz

ja sam danas samo frustukovao ...
al znam da je bilo .... ma pravi jaki zimski dorucak, drzao me sve do sada, isao sam na venac da vidim koliko ima snega, pa sutra zorom, termos vruce rakije z;) i sa drustvom na skijanje i sankanje :sanke:

a kad ogladnimo, ima u blizini jedna koliba sa kaminom, a gazdarica je majstor za gljive i dizana testa
samo da znate, vec sam se najavio, cekaju nas puding od svinje, friskih, dve nedelje starih odimljenih kobasica, debelih i mirisljavih
mogu se vec tako jesti ali najbolje su u serpi na malo masti i crna vina, pa laganica da puste "sok" pa vruca 'leba bela iz smederevca pa... ko dokle moze da izdrzi :zskace:

danas sam bas uzivala na snijegu. te dzakonija koje si nabrojao kod mene nema. z:cry:

Za dorucak kacamak od brasna sa potocare
kuvan na vatri
sa tvrdim prevrelim kozijim sirom iz paprike
i hladnim mlekom..da malo creva procistimo
a rucak vec stavljen krcka se gulas od divljaci sa dodatkom junetine,naravno na vatri..

Krompir pire zgnjecen kasikom, jedina viljuska mi se nedje zagubila..., Moram da nadjem viljusku samo ne znam dje, nidje je nema...:sad2:
Krompir pire sa pavlakom i majonezom umesto sa mlekom i maslacem... Nije los, lepog je ukusa i jos sam dodao biber, mirodjiju i origano i naravno so.
Lepo ispalo, bar po mojim standardima.:cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back