Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovako vas sve zamisljam :zimag:

196665_10200381206761560_395801317_n.jpg

meni ta slika lici na neku koja oce da se oslobodi kuhinje, vis da je bacila i kecelju, i sa osmehom se oslobodila.....
da imam takvu kuhinju ne bih izasla odatle, kakvo crno oslobadjanje
jes da je malo mracno za moj ukus, ja bih veselije boje, ali lako se oboji :zper: ocekujem posiljku proko

Skuvala corbicu od punoooo povrca sa dva karabataka i jednim velikim krompirom i domacim testom.
Na kraju izvadila taj krompir i karabatake, pojeli supu-corbu sa domaci testom, a od karabataka napravila ajmokac(mm ga obozava)
Iseckala onaj kuvani krompir muzu i prelila sa sosom, a sebi samo sos.
Taman mi bilo.

Za veceru palacinke... sveki pekla... tek sam dve pojela... ali stace jos :mrgreen:

pravila pogacice sa sirom.super su uspele i sve su se pojele,al nisam slikala posto su secene kako su secene....
super mi je recept.1/3 sir 1/3 brasno i 1/3 mast ili margarin,1 celo jaje,2 zumanceta,so i pzp.ne moze da omane

al ozbiljno, sto ih ne vadis sa obicnom casom, bice ti iste, posle samo ono resto testa premesis pa opet izvadis i tako dok ne utrosis

pa brze mi je da ih secem sa onim nozem za pice,nema sta da se premesi.ko hoce da jede jednake nek mesi sam,il nek kupi gotove.moji ne prave probleme oko toga
al nekako kad sam ih mesila bilo mi previse mekano testo,jer ima to veze sto sam kupima masni mekani sir,a nisam recimo krisku izgnjecila?

Bila sam ubeđena da sam spremila za ručak teletinu.:zstidljivko:
Tek sam,videvši na računu šta sam kupila,potražila fotku na netu i shvatila da je to jagnjetina,i to najukusnija koju sam ikada jela.

Pogledajte prilog 318355

Ovo me podseti...kupila mama bamiju, smrznutu. 2 kese. Ubedjena da je kupila buraniju. (:cistinaocare:)
Spremila-klasika na corbasto sa lukom, i umesto bibera na kraju, omane joj se cimet, pa ga je "kamuflirala" drugim zacinima. Teska egzotika:lol:
Pojeli smo, ali je bilo za nezaborav.:bljuc:

Tema: grilovani oslic, karfiol bareni pa na puter i prezle i corbanjac-mix povrca.

• Podržavam
Reactions: Em.
Evo peče se pita od sira i blitve, kore od heljde. Nisam probao do sada to, videćemo je li čemu... smrznuta pizza čeka kao džoker.

Kako je ispala pita? Ja kad sam počela da koristim kore od heljde, ove obične su mi bile totalno neukusne i bezvezne. Heljdine su mnogo bolje.

Moj sin je danas pohovao meso, tj. pravio bečke šnicle, kako on voli da ih zove. Bile su fenomenalne. Mekane, sočne, a potpuno pečene. I onaj poh sav na mestu. Bolje nego kad ja pravim. Doduše, ja to skoro nikad i ne pravim. Prvo što se isprlja mnogo sudova, mnogo "miriše", a i nije zdravo.

Kako je ispala pita? Ja kad sam počela da koristim kore od heljde, ove obične su mi bile totalno neukusne i bezvezne. Heljdine su mnogo bolje.
Svi koji su je jeli (tj. proždrali) kažu da je fantastična, ali po mom ukusu bila je malo masnija nego što volim... a sve sam radio po receptu. Sledeći put ću sve isto ovako, samo što ću staviti manje ulja, a deo ulja možda čak zamenim kajmakom i biće perfektno.

Istina je, heljdine koje su daleko bolje... inače, ima ih samo 6 u pakovanju tako da je zgodno za računanje nama kojima je digitron pored vage i lenjira u kuhinji glavna sprava... :lol:

Svi koji su je jeli (tj. proždrali) kažu da je fantastična, ali po mom ukusu bila je malo masnija nego što volim... a sve sam radio po receptu. Sledeći put ću sve isto ovako, samo što ću staviti manje ulja, a deo ulja možda čak zamenim kajmakom i biće perfektno.

Istina je, heljdine koje su daleko bolje... inače, ima ih samo 6 u pakovanju tako da je zgodno za računanje nama kojima je digitron pored vage i lenjira u kuhinji glavna sprava... :lol:

Pa ne mora da znači da je recept dobar. To ti je polazna tačka, pa posle prilagodjavaš svom ukusu.
Jao ja isto koristim digitron. Moram da izračunam koliko fila na koru i slično da bih imala jednako za sve. I mislila sam da sa mnom nešto nije u redu. Ali kad sam pročitala da i Zadovoljna Domaćica to radi, osetila sam se kao velika poslastičarka. :mesi:

corba od povrca (luk, pastrnak, paskanat, celer, karfiol, sargarepa, krompir, pavlaka... so, biber, persun)
dinstana junetina na luku... od zacina samo so, biber u zrnu, lovorov list i maloooo drobljenog korijandera...
pire krompir i zelena salata

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back