Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja cu da ti napisem kako ja pravim za nas i vladetu, znaci slistio je preki dan i vecerao ga je, samo je zijao...
izdinstam glavicu luka... na masti z:mrgreen:
ddodam sargarepicu, dodam meso (imala sam pileca krilca, 4 komada, otfikarim im one patrljke, znas na sta mislim.... imala sam jedan bubac i imala sam tri mala batacica od krila), izdinstam,
dodam malo vode, dodam i onaj beli koren, pastrnak i persun... nalijem vodom, dodam jednu solju (onu za caj) opranog pirinca, i kuvam
zacinis sa solju i biberom ili kako vec preferiras...
kad procenim da je kuvano, (u medjuvremenu mesam povremeno i dodam vodice ako treba, ne volim preretko...)
dodam svez iseckan persun i prespem u vatrostalnu (ona sto je kao camac :D ) i ubacim u rernu da se zapece i uhvati odgore malo korica... bio je stvarnooo slastan
a nas dvoje nismo ljubitelji pilava, tj pirinca ali ovo je bilo mljac mljac, a vladeta se razbio

e to je to, hvala bokice, spremam sutra
ja ga mnogo volim al nisam ga jela jer ne znam da ga spremim
a vegetu ne koristim nikada, kocku reeeetko, od kada jedemo svi nisam je stavila ni jednom

al valjda ce biti ok ako ne zalijem supom, ima vec svo povrce iz supe i meso unutra : ))

- - - - - - - - - -

pa dobro
ima i "ekoloska" varijanta samo ono suseno povrce pomesano, na meru, nije skupo skoro ko vegeta kosta, u onim bio radnjama
mislim kad treba za brzinske varijante

rece mi drugarica za to, da ima u dm-u neki takav zacin, samo suseno povrce ustvari i so, bez icega.
bas cu sutra da pogledam

a vegetu ne koristim nikada, kocku reeeetko, od kada jedemo svi nisam je stavila ni jednom

al valjda ce biti ok ako ne zalijem supom, ima vec svo povrce iz supe i meso unutra : ))

- - - - - - - - - -

rece mi drugarica za to, da ima u dm-u neki takav zacin, samo suseno povrce ustvari i so, bez icega.
bas cu sutra da pogledam

i aleva pravi takvu verziju zacina - bez aditiva, samo sol i povrce
ja samo taj koristim i opce ne dodajem jos soli kad to stavim
sto se pilava tice - moja baka je imala foru da prvo skuha pile u supi
pa ga zatim prebaci u posebno spremljeno povrce i rizu - pile na komade isijece
i sve to zalije dijelom supe, ostatak supe zakuha
a pilav ubaci u rernu da se zapece i to je to
nikakva mudrost, a meso bude mekanije jer je kuhano
i riza bude fina isto
dala si mi ideju, nisam to sto godina pravila i sutra cu za rucak : )))

...ja pravim kao Bokica, a moja mama je pravila kao Vraganina baka:)

....uglavnom i jedno i drugo na kraju bude isto...osim prednosti sto su ove druge imale i supu uz rucak....prave domacice..

....u zdravoj hrani ima da se kupi samo suseno povrce, koje je odlicno i moze da zameni sveze skoro pa u potpunosti,
prakticno je jer je iseckano i moze da se doda svakom jeli, pomaze kad nije zgodno otici do prodavnice ili pijace..e to
sam koristila dok su mi deca bila mala, pa sam praktikovala da svaki dan imaju da jednu kasikom, dodavala u sve sto
sam kuvala....spasavalo me je jer mi nekad nije bilo do odlaska na pijacu narocito kad zaveje...

...volim pilav, pravicu ga sebi ovih dana, hvala devojke sto ste me podsetile na njega..

- - - - - - - - - -

bas cu sutra da pogledam

ja vidjam to u onim bio hranama, sad te radnje imas na svakom cosku
cini mi se da je oko 300din 1kg, kupuje se na meru, i mislim da je bez soli, samo povrce

jedu mi se kokice :lol:
obicno uvek imam da kokam, nesto sam ove zime zatajila nemam vec nedeljama....moracu da kupim posle pa da kokam :zskace:

jel volite sa nekim zacinima kokice il onako klasicno?
ja volim sa onim zacinom za pecenu piletinu, nikad ga na pile nisam stavila, ali kupim malu kesicu od par grama da imam za kokice, lujka :lol:
mnooogo je lepo
i slatke sa cokoladnim topingom, mljac...a bilo je u knezu ranije slatkih al usecerene ne znam kako im je uspevalo, pa ti onda udare i toping, posle se zatvorilo, sad su svuda samo toping :(

jedu mi se kokice :lol:
obicno uvek imam da kokam, nesto sam ove zime zatajila nemam vec nedeljama....moracu da kupim posle pa da kokam :zskace:

jel volite sa nekim zacinima kokice il onako klasicno?
ja volim sa onim zacinom za pecenu piletinu, nikad ga na pile nisam stavila, ali kupim malu kesicu od par grama da imam za kokice, lujka :lol:
mnooogo je lepo
i slatke sa cokoladnim topingom, mljac...a bilo je u knezu ranije slatkih al usecerene ne znam kako im je uspevalo, pa ti onda udare i toping, posle se zatvorilo, sad su svuda samo toping :(
У врели отопљени путер у који је већ додата со ставиш претходно загрејана зрна кукуруза за кокање(углавно се по трговинама налази онај ситни жути, али је имам једнако ситан али бордо-љубичасти кукуруз), покријеш тигањ поклопцем и кад почну да пуцкетају повремено протресеш тигањ.
Наравно кокице се кокају само на плину.

Sto? Ja samo na puteru kokam i nekada pospem, na vruce, parmezan :ok:
Slatke kokice ne volim.

sa znam, nisam ljubitelj putera inace, jeste da je dobar za kolace i kuvanje, al samo njega da jedem ne volim, ne znam sto....drugo ne volim kad mi tako masne pod prstima budu kokice
sleze-ramenima-proteza-1.gif

sa znam, nisam ljubitelj putera inace, jeste da je dobar za kolace i kuvanje, al samo njega da jedem ne volim, ne znam sto....drugo ne volim kad mi tako masne pod prstima budu kokice
sleze-ramenima-proteza-1.gif
Уствари треба ставити солиднију количину путера јер се онда со добро прими на кокице и не труни се на дно посуде.
Отприлике 50% путера од масе кукуруза.
Бтв кажу да кокице имају највише антиоксиданаса од свих уобичајених домаћих јела.

Уствари треба ставити солиднију количину путера јер се онда со добро прими на кокице и не труни се на дно посуде.
Отприлике 50% путера од масе кукуруза.
Бтв кажу да кокице имају највише антиоксиданаса од свих уобичајених домаћих јела.

nisam to cula, ali ako su zagorele onda nemaju :lol:

nisam to cula, ali ako su zagorele onda nemaju :lol:
Тако писало на Крстарици летос.
Како бре можеш спалити кокице, мени то није успевало ни кад сам имао 15 година, а и онда смо имали шпорет на плин, додуше не овај мрежни, већ на бутан боцу?

Тако писало на Крстарици летос.
Како бре можеш спалити кокице, мени то није успевало ни кад сам имао 15 година, а и онда смо имали шпорет на плин, додуше не овај мрежни, већ на бутан боцу?

ne pricam o sebi pricam za inace, zagorelo je suprotno od antioksidansa, pa se zezam malo na tu foru

sto se mog licnog spaljivanja tice desavalo mi se kad pokusavam da izigravam sivu

Joj koliko smo mi puta spalili kokice :rumenko:
Brat i ja zajedno. ahahahah
stavimo ih na plin i odemo da gledamo film... ahahha
Па мсм сестро Чичак кад их ставиш на плин почну да се кокају за пола минута и мораш да протресаш тигањ сваких неколико секунди да би зрна кукуруза пала на дно тигања и искокала се!
Није то сарма па да се крчка сатима!

ne koristim mikrotalasnu niti cu je ikad kupiti..cim uz nju ide obavestenje da ne treba trudnica da bude kraj nje meni dovoljno govori o kolicini zracenja koju ona ispusta.. neka hvala...

inace najbolje se kokaju u cepteru :)

Najbolje su one za "mikrovalnu". Strpaš ih unutra, uključiš, iskokaju se za nekoliko minuta i ne prljaš šerpu, ne dimiš kuhinju, ništa:zjede:

sa te prakticne strane jesu
ali ja ih ne volim, ukusnije mi ove na ringli
a i nisu im lepe cene, nekako mi je bezveze da dam velike pare na kokice
1kg kosta 150din zrna, pa je cena one kesice za mikro bezobrazluk, relano platis pakovanje i reklamu....pa ja teram malo inat a malo i ukus :lol:

jao brate poznavalac aj otkri rupu na saksiji
mislim tupis sad celu stanu kako se kokaju kokice, sta ti je zivota ti
oces da nam odrzis predavanje kako se kuva caj, przi jaje....? :lol:
Чај зависи да ли је у филтер врећици, или у ринфузи, али по већини препорука око 5 минута за зелени и око 8 минута за црни и препоручује се преливање не тако топлом водом, тј око 80 целзијуса.
Јаја... на око, кајгана, омлет, на провансалски начи, кувана на пари, барена.. има штофа.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back