Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Svakoj treba, ja da ti kažem onako skromno :zstidljivko:

Boga mi, ispade da je Razvigor u pravu. Eto sve recepte razdelio dok sam ja stigla.

Salata od piletine je sa kuvara Krstarice: http://kuvar.krstarica.com/l/salate/nolina-salata/

Rozen tortu sam pravila slično... ima raznih varijanti, ko šta ima i voli. Ja sam stavila oko 150 margarina, možda bolje puter, ali možda bolje ništa od tih masnoća. Krem sira oko 300 grama (ja stavljam sremski), malo fete (imala), pavlake 200-300 grama, praške šunke 300-500. Ja nisam stavljala majonez. Sve se izmeša, pa podeli na dva dela, u jedan se stave 2-3 kašike ajvara. Onda se filuje jedna kora belim filom, druga rozim, pa dok ima. Odozgo fil i narenda se kačkavalj.

Bundevice: http://www.coolinarika.com/recept/bundevice/
Obavezno bundevu pecite u rerni da se isuši što više. Ja nisam dodavala kakao u deo, nema potrebe da budu dvobojne.

1011749_1399776270272491_473213053_n.jpg
1555565_1399776266939158_2024023815_n.jpg

mi prosle nedelje nismo slavili, samo smo obelezili 21. rodjendan..firme..
provereni kulen i prsutica..proverene crne zelene i susene masline i razni sirevi - e to sam spremala!
kuglice od sremskog blagog sira uvaljane u razlicite zacinske trave, u peceni susam, u lomljeni peceni badem i ono sto je meni pobednicki ukus - u sitno seckane suve brusnice..odlican je ukus i sa sitno seckanim suvim sljivama! :ok:
i tvrdi masni beli ovcji i kozji koji je odstojao u maslinovom ulju, pa isto uvaljan u razlicite suve zacine i tucanu ljutu papriku - vrh!
i nisam imala kada da mesim, hleb i kifle odradile cabatu sa maslinama..

mi prosle nedelje nismo slavili, samo smo obelezili 21. rodjendan..firme..
provereni kulen i prsutica..proverene crne zelene i susene masline i razni sirevi - e to sam spremala!
kuglice od sremskog blagog sira uvaljane u razlicite zacinske trave, u peceni susam, u lomljeni peceni badem i ono sto je meni pobednicki ukus - u sitno seckane suve brusnice..odlican je ukus i sa sitno seckanim suvim sljivama! :ok:
i tvrdi masni beli ovcji i kozji koji je odstojao u maslinovom ulju, pa isto uvaljan u razlicite suve zacine i tucanu ljutu papriku - vrh!
i nisam imala kada da mesim, hleb i kifle odradile cabatu sa maslinama..

Jaoj, Dive... :heart:

da znas :lol:
kako je spremas? sta je ovo crveno?
da nisi mozda trudna?

Doneo mi tata punu kesu avokada sa kvantasa, moze li to da stoji dugo u frizideru?

Nisam trudna nego mi je avokado idealna hrana po testu intolerancije a ja konacno nadjoh dobar recept - 2 avokada, 1/2 paprike, 1/2 paradajza (kaze li se paradajz, nikako da zapamtim), belog luka i soli po ukusu pa u blender. Uz to prepecen hleb sa ruzmarinom i meslinovim uljem. Po ceo dan samo to jedem.

Doneo mi tata punu kesu avokada sa kvantasa, moze li to da stoji dugo u frizideru?

Nisam trudna nego mi je avokado idealna hrana po testu intolerancije a ja konacno nadjoh dobar recept - 2 avokada, 1/2 paprike, 1/2 paradajza (kaze li se paradajz, nikako da zapamtim), belog luka i soli po ukusu pa u blender. Uz to prepecen hleb sa ruzmarinom i meslinovim uljem. Po ceo dan samo to jedem.

moze ako je tvrd, sve dok ne omekasa..kad omksa previse, onda vise nije ni za sta
za paradajz znam - kaze se paradajz sigurno!

]

Stalno hocu da probam da kozji sir potopim u maslinovo ulje, kako to radis? Samo ga prelijes, koliko dugo treba da stoji?

Za veceru sam pravila picu - muzu klasika a meni sam testo premazala domacim kecapom, preko mladi sir izmrvljen i pomesan sa jajima a preko toga izdinstan kiseli kupus na maslinovom ulju sa biberom i kurkumom. Odgore poneka kocka suve slanine i gde/gde po kap kecapa. Ne da je dobro, prejela sam se a gledam dal da idem da pojedem i ono sto je ostalo

Fotografija1400_zpsdd2e8eb9-1.jpg

Stalno hocu da probam da kozji sir potopim u maslinovo ulje, kako to radis? Samo ga prelijes, koliko dugo treba da stoji?

Za veceru sam pravila picu - muzu klasika a meni sam testo premazala domacim kecapom, preko mladi sir izmrvljen i pomesan sa jajima a preko toga izdinstan kiseli kupus na maslinovom ulju sa biberom i kurkumom. Odgore poneka kocka suve slanine i gde/gde po kap kecapa. Ne da je dobro, prejela sam se a gledam dal da idem da pojedem i ono sto je ostalo

Fotografija1400_zpsdd2e8eb9-1.jpg

kupus, sir..ja bih samo to jaje izbacila..kako da ne bude dobro..

ma samo iseckas na kockice i prelijes maslinovim uljem
ako volite ljuto, obavezno ubaci i tucanu papriku osim zacinskih travcica:ok:
odlicno ide origano, ruzmarin, majcina dusica..sta volis..

kupus, sir..ja bih samo to jaje izbacila..kako da ne bude dobro..

ma samo iseckas na kockice i prelijes maslinovim uljem
ako volite ljuto, obavezno ubaci i tucanu papriku osim zacinskih travcica:ok:
odlicno ide origano, ruzmarin, majcina dusica..sta volis..
letos kad sam bila sa drugaricama na moru,svaki dan ujutru u teglu stavimo maslinovo,celu glavicu iseckanog belog luka,ruzmarin iz baste i sir.stoji samo do uvece,uvece nas tri pojedemo celu teglu.sutra opet.kad nam je stigla cetvrta posle par dana,kaze vi tako smrdite da ne moze da se izdrzi
a mi kao samo uvece pred spavanje jedemo:whistling:

letos kad sam bila sa drugaricama na moru,svaki dan ujutru u teglu stavimo maslinovo,celu glavicu iseckanog belog luka,ruzmarin iz baste i sir.stoji samo do uvece,uvece nas tri pojedemo celu teglu.sutra opet.kad nam je stigla cetvrta posle par dana,kaze vi tako smrdite da ne moze da se izdrzi
a mi kao samo uvece pred spavanje jedemo:whistling:

ja kad sam socijalizovana, nema belog luka :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back