Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
jao sto sam u fr jela dobar tartt sa kesten pireom!
dole ide korica od masnog testa - klasicna ona sa podignutim ivicama, kad se malo zapece testo se premaze tanko marmeladom od kajsija..ona mu da onu kiselkastu notu, a na to dodat kesten pire
posuto lomljenim bademom i zapeceno u rerni
odlican je bio!

Pravila sam danas tart sa kesten pireom, po ovom receptu: http://creactiveallaround.blogspot.com/2013/11/tart-od-kestena-i-lesnika-chestnut-and.html
i nisam nešto oduševljena. Testo mi se raspadalo. I nisam premazala marmeladom od kajsija (jer nema u receptu), ne bi ga pokvarila sigurno.

tart1.jpg
tart2.jpg
tart9.jpg

A pravila sam i kuglice od kestena http://www.kuhinjica.rs/recepti/poslastica/kuglice-od-kestena i dodala malo mlevene plazme, pa sam neke uvaljala u rendanu čokoladu, neke u mlevene orahe.

kuglice1.jpg

sutra sam u akciji.

koji rum koristis?

znam za bacardi, ali je najskuplji

pa jeste najskuplji, ali mi drugi alkool ne pijemo..a i ovo nam traje
ajde vina ne racunam..to nije alkohol, nego bozji nektar
cak i kad su bela
jao sto je mohito dobar! :super:

e napravila sam kuglice
sad i vise nikad
ukusne su do bola, a hebavanje - nekoliko sati!
sto kaze moje dete, do sad bi napravila deset torti bre! i u pravu je!
zezanje je bilo sto je masa lepljiva i mekanija, a u svaku sam gurala po jednu visnju koja mi je pre toga stajala u rumu
al da su ukusne, ukusne su :ok:

a ja napravila sa kulinarike pogacice sa kiselim mlekom.dobila tvrde,neukusne klikere
pojeli smo ih,nije da nismo,zaliveno sa jogurtom,pojeli bi i hrastovu koru
a tako sam bila sretna sto mi ide lako mesanje testa i sto lepo izgledaju

- - - - - - - - - -

e da,i sarma mi se kuva za prekosutra

a ja napravila sa kulinarike pogacice sa kiselim mlekom.dobila tvrde,neukusne klikere
pojeli smo ih,nije da nismo,zaliveno sa jogurtom,pojeli bi i hrastovu koru
a tako sam bila sretna sto mi ide lako mesanje testa i sto lepo izgledaju

- - - - - - - - - -

e da,i sarma mi se kuva za prekosutra

lepo ja kazem ti recepti sa neta su uvek sumnjivi i beskorisni. nista bez velikog narodnog...:lol:

e ja cu sutra da spremam:
suve paprike punjene prebrancem
i zapecene suve paprike punjene basmati pirincem
i krompir salatu sa crvenim lukom
braon sampinjone..ne znam kako da ih spremim..
ribu niko nece da jede..bezveze mi je da je spremam..
i pitu sa kupusom
a od slatki program -i pitu sa pirincem i grozdjicama i pitu sa visnjama

e ja cu sutra da spremam:
suve paprike punjene prebrancem
i zapecene suve paprike punjene basmati pirincem
i krompir salatu sa crvenim lukom
braon sampinjone..ne znam kako da ih spremim..
ribu niko nece da jede..bezveze mi je da je spremam..
i pitu sa kupusom
a od slatki program -i pitu sa pirincem i grozdjicama i pitu sa visnjama

nisam nikada probala te braon sampinjone,jel ima razlike u ukusu?

ja ih nigde nisam videla,a bas sam pre neki dan bila na pijaci i videla prekrasne bele sampinjone,160 din kg,mislila sam da su skuplji

toliko su i u bgd-u
ja ih od skoro vidjam
kod nas na vidikovcu uglavnom imaju samo bele, sitake i bukovace
ali se pojaljuje i jedan prodavac koji ima seze vrganje kad im je vreme, ima lisicarke i videla sam jednom da je imao ono zuto pile

jao samo da povucem ono sto sam rekla za rum kuglice!
ne da su mi ukusne sad ovako rashladjene, nego ne mogu da opisem!
u svaku sam ubacila ili visnju ili malinu koja je pre toga stajala u rumu..i uvaljala sam ih u kakao!
ukus neopisivo dobar!

ma ja budala imam mamin recept,al sam lakoma na lepe slike na netu,pa volim svasta nesto novo da probam

i meni su slike uvek lepe i primamljive.

@tema zavrsila planirano za danas...i jos pretopila margarin, valjda cu uspeti da mu odvojim vodu. :rida:

to je npr. jedan koristan savet koji sam nasla na netu. a preko mi je potrebno da odvojim vodu, ako neko zna neki drugi nacin neka slobodno kaze i ne stidi se.

Pravila sam danas tart sa kesten pireom, po ovom receptu: http://creactiveallaround.blogspot.com/2013/11/tart-od-kestena-i-lesnika-chestnut-and.html
i nisam nešto oduševljena. Testo mi se raspadalo. I nisam premazala marmeladom od kajsija (jer nema u receptu), ne bi ga pokvarila sigurno.

Pogledajte prilog 317169 Pogledajte prilog 317170 Pogledajte prilog 317171

A pravila sam i kuglice od kestena http://www.kuhinjica.rs/recepti/poslastica/kuglice-od-kestena i dodala malo mlevene plazme, pa sam neke uvaljala u rendanu čokoladu, neke u mlevene orahe.

Pogledajte prilog 317172

Nema veze ako se malo testo raspada, deluje da je ukusno sa tim kestenom i čokoladicom:kolac:

Treba sutra da se prave bajadere, a ja ne znajući da je bela čokolada za to kupljena ( pošto mi stavljamo belu čokoladu u onaj svetli deo bajadere), uzmem i smažem celu i to sama:zkez:

sutra sam u akciji.

koji rum koristis?

znam za bacardi, ali je najskuplji

Najbitnije da je beli(light) rum za koktele
Znam da imaš po supermarketima Old Pascas,koji je jeftiniji od Bakardija,a sasvim je solidan. Imaš i Havana Club(ovo sa mog avatara :) ) ali to ti je kubanska verzija iako je istog imena kao bakardijev(Kastro zauzeo Bacardi fabrike posle revolucije pa i otuda ista imena),kao i Bacardi skupa je ovde.

Dark(Añejo) rum,naročito 6 ili ne daj bože 7 ili 12 godina stari nisu za kolače i koktele nikako :rtfm: Greota je ljudi.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back