Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
sve njihovo spremam kratko, nista prekuvano ili preprzeno. e sad bambus se koristi u jelima....ima recepata, ali nisma nikada pravila po tim receptima, nego ovako kako mi padne na pamet. ali uzmi u obzir da crne gljive i bambus obozavam i taj njihov ukus. e da jedino sma muljala onaj kineski mix sto ima da se kupi i samo se proprzi. to sam seckala u kucnoj varijanti i meni bilo dobro.

moram bas jednom po receptu da spremim nesto.
aha znaci tako iz konzerve samo proprzis?
a jel on u konzervi prokuvan, pasterizovan, ili zivo nesto sta vec
ja sam vidjala neke varijante u kesicama zivo li je sta li je, nisam stigla da pitam, kad budem isla sledeci put u blok moracu da pronjuskam bolje
posto je to sto ti uzimas, konzerva?

pa pisala si da si kupovala na meru, al' reko mozda si pravila ovo sama. jednom sam pravila taj mancmelou, ali meni je ono izaslo ko indijaner ukus. msm, volim i indijanere :lol:, al' ne znam kako bih pogodila ukus da bude mancmelou.

ostaje dona mileva da objasni ono sa paprikom kako pravi. mogla bih to da ubacim u meni za badnje vece, ako je posno, a izgleda da jeste. mljac...:lol:

indijaner je sne, tacnije lupa se ko i sampita sa secernim sirupom i belanca mutis dok kad okrenes naglavacke ciniju nista ne mrda :lol:
a mancmelou moras da muckas isto i onda da zapeces u rerni da dobijes tu kao zvaka kako da objasnim, znas na sta mislim, formu
e sad fora je u pecenju ako preteras dobices puslice, ako premalo ostace ko sne, i to je mnogo dosadno

ima i brza varijanta laksa u kucnoj radinosti umesto secernog sirupa roknes brate secer klasican i mutis, malkice i limuncica moze a ne mora, i onda peces

to su jako niske temperature, 100, 120 C pa to trajeee :roll:

Ja sam pravila mančmelou, petljavina nevidjena. Ali volim ja ponekad takve izazove
http://forum.krstarica.com/showthre...ANAS-2-deo?p=17480243&viewfull=1#post17480243
mancmelou.jpg

aha znaci tako iz konzerve samo proprzis?
a jel on u konzervi prokuvan, pasterizovan, ili zivo nesto sta vec
ja sam vidjala neke varijante u kesicama zivo li je sta li je, nisam stigla da pitam, kad budem isla sledeci put u blok moracu da pronjuskam bolje
posto je to sto ti uzimas, konzerva?

bambus sam uzela danas u maxiju. mala teglica sto i nesto dinara, nije bas jeftino za tako malu teglicu i gramazu. pise da je pasterizovan i ima samo vodu i bambus.

secam se da su kinezi prodavali bambus ranije, ali zivi bambus, barem ja imam takvo secanje. zadnji put kad sam bila uzela sam te crne pecurke i jos neke stvari. sad sam zaboravila cene. pravila sam i salatu od algi otprilike, onako kako sma je jela kod njih (ono sto sma upamtila da stavljaju). kupus, sargarepa i stavila susam. ali sam koristila suncokretovo ulje. mada je moguce da oni ne koriste suncokretovo, nego susamovo, a ni ono nije bas jeftino. same alge su dosta jake. imaju i bele pecurke, ne znam kakve su.
mislim da za njihova jela treba dosta tih zacina i ulja, koji nisu bas jeftini, pogotovo sto ih ne koristim stalno, pa bi mi stajalo. :( pri tome navukla sam se na njihovu hranu i na mesanje ukusa. kupim jednom usput obicnu domacu pljesku i sokiram se sto mi pljeska nije npr slatka. :zcepanje:

ali hit mi ej bio kada sam kod njih narucila pohovani ananas i ustremila se, kad ono cokolada tecna kojom je ananas preliven ljuta....i to ljuta samo tako. i ja se tu odusevim i pozovem posle par dana opet da narucim to isto i pitam ovog naseg jel uvek ljuta cokolada i covek se soknuo, kaze cokolada nije ljuta i ne bi trebalo da bude. :eek: :zcepanje:sta cu, narucim banane, ali mi nisu ostavile neki poseban utisak. ali zato ono pohovano slatko kiselo pile i ono slatko ljuto. :rumenka:

ili mi bila prvo banana ljuta, a ananas obican. nebitno, ostala mi u secanju samo ljuta cokolada. :lol:

Poslednja izmena:
pa pisala si da si kupovala na meru, al' reko mozda si pravila ovo sama. jednom sam pravila taj mancmelou, ali meni je ono izaslo ko indijaner ukus. msm, volim i indijanere :lol:, al' ne znam kako bih pogodila ukus da bude mancmelou.

ostaje dona mileva da objasni ono sa paprikom kako pravi. mogla bih to da ubacim u meni za badnje vece, ako je posno, a izgleda da jeste. mljac...:lol:
Nekako vjerujem da ne može da se dobije
Jela sam domaće pravljene od vrsnih majstora sa kolačima i to ni blizu nije to
Nema u slobodnoj prodaji odgovarajućih emulgatora: )

bambus sam uzela danas u maxiju. mala teglica sto i nesto dinara, nije bas jeftino za tako malu teglicu i gramazu. pise da je pasterizovan i ima samo vodu i bambus.

secam se da su kinezi prodavali bambus ranije, ali zivi bambus, barem ja imam takvo secanje. zadnji put kad sam bila uzela sam te crne pecurke i jos neke stvari. sad sam zaboravila cene. pravila sam i salatu od algi otprilike, onako kako sma je jela kod njih (ono sto sma upamtila da stavljaju). kupus, sargarepa i stavila susam. ali sam koristila suncokretovo ulje. mada je moguce da oni ne koriste suncokretovo, nego susamovo, a ni ono nije bas jeftino. same alge su dosta jake. imaju i bele pecurke, ne znam kakve su.
mislim da za njihova jela treba dosta tih zacina i ulja, koji nisu bas jeftini, pogotovo sto ih ne koristim stalno, pa bi mi stajalo. :( pri tome navukla sam se na njihovu hranu i na mesanje ukusa. kupim jednom usput obicnu domacu pljesku i sokiram se sto mi pljeska nije npr slatka. :zcepanje:

ja obozavam njihovu hranu
al sto ti kazes trebaju ti zacini i ulja, aj zacine i kupim pa koristim za druga jela, al ulja ne uzimam, skupa zanimacija a ja ne volim u salate ulja, samo za termicku obradu koristim tako da suncekretovo za sve i bas me briga za ostalo :lol:
i palmino ponekad kupim posto je lepsi pomfrit i moze da se "reciklira" vise puta da se koristi, za razliku od suncokretovog....al to nema veze s kinezima

ali hit mi ej bio kada sam kod njih narucila pohovani ananas i ustremila se, kad ono cokolada tecna kojom je ananas preliven ljuta....i to ljuta samo tako. i ja se tu odusevim i pozovem posle par dana opet da narucim to isto i pitam ovog naseg jel uvek ljuta cokolada i covek se soknuo, kaze cokolada nije ljuta i ne bi trebalo da bude. :eek: :zcepanje:sta cu, narucim banane, ali mi nisu ostavile neki poseban utisak. ali zato ono pohovano slatko kiselo pile i ono slatko ljuto. :rumenka:

ili mi bila prvo banana ljuta, a ananas obican. nebitno, ostala mi u secanju samo ljuta cokolada. :lol:

da greska nije ljuta inace :lol:
al znas kako ti mozes da im kazes da ti u to ubaci prstohvat cilija u prahu ili ljute aleve sta vec koriste, posto se to inace radi, perverzije ovo ono cokolada i cili, nije nista cudno, pa probaj :lol:

ja obozavam njihovu hranu
al sto ti kazes trebaju ti zacini i ulja, aj zacine i kupim pa koristim za druga jela, al ulja ne uzimam, skupa zanimacija a ja ne volim u salate ulja, samo za termicku obradu koristim tako da suncekretovo za sve i bas me briga za ostalo :lol:
i palmino ponekad kupim posto je lepsi pomfrit i moze da se "reciklira" vise puta da se koristi, za razliku od suncokretovog....al to nema veze s kinezima

pa da...na kraju izadje jeftinije povremeno otici u njihov restoran i jesti, nego kuvati kod kuce. al' ja tako kupim neke stvarcice, kada mi se jede nesto drugacijeg ukusa.

nisam na palminom ulju przila krompir, nisam nikada ni koristila palmino ulje, ali jesam na masti...i cuti, cuti, padam u iskusenje da za praznike malo ashikujem i sa svinjskom mascu i sa svime i svacim. :lol:

da greska nije ljuta inace :lol:
al znas kako ti mozes da im kazes da ti u to ubaci prstohvat cilija u prahu ili ljute aleve sta vec koriste, posto se to inace radi, perverzije ovo ono cokolada i cili, nije nista cudno, pa probaj :lol:

da decko nas koji radi na narudzbinama mi rekoa da se kuvar izgleda zeznuo. bilo decku bzvz, dok sma mu objasnila da mi je to bas bilo ukusno. :lol: to mi pada na pamet da kazem da mi ubace cili...hm ili sama da ispohujem bananu i istopim cokoladu sa cilijem i prelijem. :sanke:

- - - - - - - - - -

oni koriste belanca u prahu i arome, mi kuci pravo jaje, normalno da nece biti isto, al je toliko drndanje a na kraju ispadne da kosta isto
ako je kilo 330 din kucni nije jeftinije sigurno, tako da dzaba muke

meni nece da se otvori recept bi

moras da se registrujes na taj forum...ja se registrovala sad. dal ce mi odobre registraciju, valjda ce.

pa da...na kraju izadje jeftinije povremeno otici u njihov restoran i jesti, nego kuvati kod kuce. al' ja tako kupim neke stvarcice, kada mi se jede nesto drugacijeg ukusa.

nisam na palminom ulju przila krompir, nisam nikada ni koristila palmino ulje, ali jesam na masti...i cuti, cuti, padam u iskusenje da za praznike malo ashikujem i sa svinjskom mascu i sa svime i svacim. :lol:

ja sam probala palmino zbog te mogucnosti ponovne upotrebe, ne moras da bacis posle prvog przelja, a pomfrit trazi duboko ulje ako oces onaj pravi, i sad sa suncokretom to je bankrot, ako si prase ko ja....a palmino je oko 250-300 din 1l i traje brate, neces ti celu litru u tiganj (oces ako u fritezu) tako da se isplati
a za mek mi jednu kazu palmino jedni kazu susamovo, tako da ne znam tacno koje koriste, ali vrsta ulja itekako utice na ukus pomfrita, i onaj na palminom lici na onaj iz meka, za razliku od suncokreta

a sto se kineza tice, soja sos i neke kesice zacina nije skupo uopste tamo u bloku, a traje dugo, tako da to kupujem pa muckam po sistemu sta ima u kuci....ali restoran je naravno ukusnije
alge nisam probala nije mi se svidelo kako su ih pakovali tada kad sam videla, tj nisu ih pakovali bilo u kanti :bljuc: a posle vidim gore u drugoj radnji upakovane pa cu to mozda probati

da decko nas koji radi na narudzbinama mi rekoa da se kuvar izgleda zeznuo. bilo decku bzvz, dok sma mu objasnila da mi je to bas bilo ukusno. :lol: to mi pada na pamet da kazem da mi ubace cili...hm ili sama da ispohujem bananu i istopim cokoladu sa cilijem i prelijem. :sanke:

- - - - - - - - - -

moras da se registrujes na taj forum...ja se registrovala sad. dal ce mi odobre registraciju, valjda ce.

ma da dodaj i sama kuci, kako ti volja, ili trazi u restoranu....ma sve moze....
ja ljuto ne volim
to slatko kiselo i sve te varijante moze, al cili i ljutina od paprika ne mogu, biber mogu

- - - - - - - - - -

necu da se registruje, nije ni bitno, nema veze

Ma, jok. Ček evo ti link: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86

Nisam kuhinju, već kupatilo. :D

Kuhinju smo renovirali pre 3 god. Ništa specijalno. Menjali pločice, kupili par novih elemenata i ja izmislila neki šank od dva radna dela spojena.

Kako da ti objasnim? :think:

Naspram šporeta, elemenata sa fijokama i naspram sudopere, stoje dva spojena radna dela (između kuhinje i d. sobe) koja su kao pozadinu imala onu običnu tanku lepenku.

E mi smo to skinuli i naručili dasku u boji kuh. elemenata (tako da se ne provaljuje da nije komplet jelte :lol: ) i u uradi sam smo kupili dve metalne nogice koje drže šank (isti materijal kao i daska, samo uže 10 x) :lol:

Sami smo spojili i tako :aha:

a, pa vi ste to kao ostrvce uradili na sred kuhinje. ako sam dobro skapirala :)

'Ajde, sad lepo priznaj :mazi:...

U kojoj si kafani ovo slikala? :lol:

kakva kafana
ja kad odem u kadanu jasno ces da vidis u pozadini Dagija, Mali podrum, Mehanu i sl....
ovo je kucevna atmosfera

bilo bi lepo da se jave dona mileva povodom ovog treceg jela koje je pravila, sa paprikama, i metla na vestici, povodom mancmeloua, ukoliko ga je sama pravila. i javno da se oglase sa receptima.:lol:

pisala sam vec
pravim ovo u dve varijante

U svakom slucaju prayiluk se sitno isecka
suva paprika, naravno uymem i malo one ljute reckaste sto je ja zovem potpisana, znaci ljuta bas bas
dobro se opere, osusi i ispecka na ringli
posle se sitno iseck ili iylomi i pomesa sa prazilukom
zacini se uljem i solju
neko doda i sirce, ja licno ne
samo treba bas puno paprike, bez dvadesetak ne moze:mrgreen:
druga varijanta je da se suva paprika suva
neko je posle samelje na masini za meso
posto ja istu nemam i ne treba mi
ond apristupam varijanti b inace takodje veoma odomacenoj u ovim krajevima
paprika se otvori, onom glatkom tj spoljasnom stranom stavi na dasku za secenje
i onda kasikom se struze onaj kao mesnati deo, koji narabno uopste nije toliko mesnat jer je u pitnju suva paprika
i onda se to mesa sa prayilukom
od jedne paprike ne ispadne ni kasika tog nazovimo ga mesom paprike, tako da treba puno paprika i puno posla
ali nema yimske salate koja moye da se meri sa ovom

dokay je sto i jedan izvestan broja kafana uopte nema ovu salatu na meniju, a one koje je imaju
naplacuju je tri do cetri puta vise od recimo sopske u sred decembra

kakva kafana
ja kad odem u kadanu jasno ces da vidis u pozadini Dagija, Mali podrum, Mehanu i sl....
ovo je kucevna atmosfera

pisala sam vec
pravim ovo u dve varijante

U svakom slucaju prayiluk se sitno isecka
suva paprika, naravno uymem i malo one ljute reckaste sto je ja zovem potpisana, znaci ljuta bas bas
dobro se opere, osusi i ispecka na ringli
posle se sitno iseck ili iylomi i pomesa sa prazilukom
zacini se uljem i solju
neko doda i sirce, ja licno ne
samo treba bas puno paprike, bez dvadesetak ne moze:mrgreen:
druga varijanta je da se suva paprika suva
neko je posle samelje na masini za meso
posto ja istu nemam i ne treba mi
ond apristupam varijanti b inace takodje veoma odomacenoj u ovim krajevima
paprika se otvori, onom glatkom tj spoljasnom stranom stavi na dasku za secenje
i onda kasikom se struze onaj kao mesnati deo, koji narabno uopste nije toliko mesnat jer je u pitnju suva paprika
i onda se to mesa sa prayilukom
od jedne paprike ne ispadne ni kasika tog nazovimo ga mesom paprike, tako da treba puno paprika i puno posla
ali nema yimske salate koja moye da se meri sa ovom

dokay je sto i jedan izvestan broja kafana uopte nema ovu salatu na meniju, a one koje je imaju
naplacuju je tri do cetri puta vise od recimo sopske u sred decembra

a nije isto ako se tucana paprika pomesa sa prazilukom? :rumenko: mislim da ubrzam malo stvari

nazalost nije
mislim u sve ovo dodam ja i gruvanu ljutu
to je kao tucana samo jos krupnija
i nije lose
ali nema nista dok pola venca suve paprike ne iseckas.....

- - - - - - - - - -

Nije isto: )

Mileva, sad se I meni jedu te paprike, moji ih davno nisu pravili :think:

meni posne punjene paprike, ove suve, lepse no one sa mesom
ali in ne spremam cesto jer muski deo populacije je mesozderski orejentisan kad su punjene paprike u pitanju

ma vas dve ste neozbiljne :)

- - - - - - - - - -

nazalost nije
mislim u sve ovo dodam ja i gruvanu ljutu
to je kao tucana samo jos krupnija
i nije lose
ali nema nista dok pola venca suve paprike ne iseckas.....

- - - - - - - - - -

meni posne punjene paprike, ove suve, lepse no one sa mesom
ali in ne spremam cesto jer muski deo populacije je mesozderski orejentisan kad su punjene paprike u pitanju

i meni su te suve punjene ili pirincem ili krompirom ili prebrancem vrh!
isto su mi mnogo ukusnije nego one klasicne

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back