Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
posne punjene paprike, suve ljute, naravno
punjene iskljucivo uprzenim lukom i pirincem + vegeta
pastrmke, przene
trljanica, ali sada od uvane suve paprike koja se onako kaksikom oljusti od kore i to je to sto se umesa sa prazilukom
i mislim da vise necu da je pravim, niti imam vise suve paprike niti vremena za silnu zajjebanciju

2d9pkwl.jpg
[/IMG]
2e0uzk1.jpg

34haz5k.jpg
[/IMG]

'Ajde, sad lepo priznaj :mazi:...

U kojoj si kafani ovo slikala? :lol:

Hleb od integralnog i crnog brašna. :)

:lol:

Voli Leo mačke, ali ne vole one njega. :rida: Jedna ga je išamarala pre neki dan. :sad2: Ima ogrebotinu na njuškici. Mukica.

A kod nas za večeru na insistiranje mm. A ja htela boraniju... zapečenu. :lol: To ćemo sutra.

Hi Dive :cao:

:lol:

Reci mi gde kupuješ ovu salaticu i po kojoj ceni?

Videla sam u Idei pre neki dan, neko malo pakovanje 250 din :sad2:

Jel ima to negde jeftinije? :confused:

300gr 600din :sad2:
na pijaci kod odgajivaca
kupila sam jednom tu u kesici i smrduckala mi je cudno na plastiku.mislim da je povukao vakum..

pa jeste mnogo :sad2:
al posto nemamo drugih grehova (osim kikija) onda ajde

nije, rukola ima ostar ukus, a ova nezan puterast

Mi smo tu salatu probali u Nemačkoj i nisu znali da nam kažu kako se zove, oni je nazivaju zimska salata... čini mi se...

Jedva sam pronašla pravi naziv. Nisam znala da je tako skupo. Obična travkica.

Ma, ima da zasadim ispred zgrade ladno, jeftinije mi je :zcepanje:

al neki rodjak jel?
da to nije lisce maslacka? nije

Ma, jok. Ček evo ti link: http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%9C%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%86

xella ti si relativno skoro renovirala kuhinju. jesi li kacila slike iste negde?

sto se tice teme, danas ne kuvam. dragi pravi piletinu sa prazilukom.

Nisam kuhinju, već kupatilo. :D

Kuhinju smo renovirali pre 3 god. Ništa specijalno. Menjali pločice, kupili par novih elemenata i ja izmislila neki šank od dva radna dela spojena.

Kako da ti objasnim? :think:

Naspram šporeta, elemenata sa fijokama i naspram sudopere, stoje dva spojena radna dela (između kuhinje i d. sobe) koja su kao pozadinu imala onu običnu tanku lepenku.

E mi smo to skinuli i naručili dasku u boji kuh. elemenata (tako da se ne provaljuje da nije komplet jelte :lol: ) i u uradi sam smo kupili dve metalne nogice koje drže šank (isti materijal kao i daska, samo uže 10 x) :lol:

Sami smo spojili i tako :aha:

ja sma inace danas izdinstala bambus sa ostatkom crnih pecurki i prelila uljem. plus zelena salata i oslic. bambus je onaj iz teglice. nisma pravila nista kinesko, al' super je ispalo i ovako, s obzirom da volim i ukus crnih pecurki i bambusa. :zjede:

jedem li ja vise nesto normalno? :huh:

ja sma inace danas izdinstala bambus sa ostatkom crnih pecurki i prelila uljem. plus zelena salata i oslic. bambus je onaj iz teglice. nisma pravila nista kinesko, al' super je ispalo i ovako, s obzirom da volim i ukus crnih pecurki i bambusa. :zjede:

jedem li ja vise nesto normalno? :huh:

e nikako da kupim to kod kineza, jela sam u gotovim njihovim jelima u restoranima i svidja mi se
jel se kuva brzo il dugo?

zlozi nece bona
na predhodnoj strani pise kupujem ga na meru, nisam pravila kucnu verziju, pravo ti kazem niti bih se s tim drndala, par puta smo se drndali po kuci sa onom tortom spanski vetar koja ima kore ko mancmelou i stvarno je drndanje pogoditi taman da ispadne ni ko puslica ni zivo ko sne :roll:

fala x, meni je teze da guglam pa izbegavam, ovako gotov link mi je lakse da otvorim, tehnikalije, nije lenjost :lol:
o pa to je rodjaka macine trave :mace:

Ma, kakva bre macina trava? :zcepanje:

Moš da guglaš koliko hoćeš, ovi naši pišu i za spanać i za rukolu i za zelenu salatu da je matovilac, zato ti poslah sa sličicom.

Dobro, znam da ti ne znači ništa lendove jedan :p Ne pravdaj se. :lol: Poslaću ti 500 gr (dosta ti je) ako mi ikada uspe uzgoj. :lol:

e nikako da kupim to kod kineza, jela sam u gotovim njihovim jelima u restoranima i svidja mi se
jel se kuva brzo il dugo?

sve njihovo spremam kratko, nista prekuvano ili preprzeno. e sad bambus se koristi u jelima....ima recepata, ali nisma nikada pravila po tim receptima, nego ovako kako mi padne na pamet. ali uzmi u obzir da crne gljive i bambus obozavam i taj njihov ukus. e da jedino sma muljala onaj kineski mix sto ima da se kupi i samo se proprzi. to sam seckala u kucnoj varijanti i meni bilo dobro.

moram bas jednom po receptu da spremim nesto.

zlozi nece bona
na predhodnoj strani pise kupujem ga na meru, nisam pravila kucnu verziju, pravo ti kazem niti bih se s tim drndala, par puta smo se drndali po kuci sa onom tortom spanski vetar koja ima kore ko mancmelou i stvarno je drndanje pogoditi taman da ispadne ni ko puslica ni zivo ko sne :roll:

pa pisala si da si kupovala na meru, al' reko mozda si pravila ovo sama. jednom sam pravila taj mancmelou, ali meni je ono izaslo ko indijaner ukus. msm, volim i indijanere :lol:, al' ne znam kako bih pogodila ukus da bude mancmelou.

ostaje dona mileva da objasni ono sa paprikom kako pravi. mogla bih to da ubacim u meni za badnje vece, ako je posno, a izgleda da jeste. mljac...:lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back