Adriana Lima
Queen
- Poruka
- 15.266
Proko jesu li to lazanje?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Za nedelju, spori dan u našem domu se sprema pileća supica, paradajz sos, pire krompir, meso, pečurke sa plotne (staviti ih na foliju na ringli i pri kraju posoliti - kao sa roštilja su-njami,njami...), brokoli i prokulice u sosu sa vinom i naravno kolačitj. torta juče napravljena - čokoladna da ne može biti čokoladastija...
![]()
mozda i uspeju da budu ukusne. moracu da probam.Juneća supa se kuva. Gledam neki recept u najnovijoj Lisi Šnicle (juneće) u sosu od belog luka. Kaže 3 šnicle, 2 kašike brašna, 3 čena belog luka, (so, biber, začini...) Šnicle se proprže, pa izvade a u šerpicu se odvoje 2-3 kašike ulja u kom se pržilo meso, pa se uprži brašno id dolije voda, vrati meso, nasecka beli luk, doda so, biber i kuva još jedno 25-30 minuta. Tako piše u receptu. E sad, mene zanima da li je neko pravio tako neki sos od belog luka i kakvo to bude. Da li se oseća taj beli luk? Baška, što mislim da 30 minuta za juneće šnicle nije dovoljno.
Retko pravim junetinu, svinjetina je jeftinija, a meni i ukusnija, i mođeš da je spremiš kako hoćeš, dok junetina uvek treba u nekom sosu da ne bude suva.
sad....koliko tvoje snicle ispunjavaju te uslove. Saljem ti link sa detaljnim objašnjenjem, odlične su ...
http://zakuvavanje.org/index.php/predjela-prilozi-uzina-dorucak/pecurke-na-zaru
a evo i fotke ...dok ih nismo poručkali
Pogledajte prilog 313970
Prijatno !!

kad je lepa, sveza, mlada, naravno...
to je TARANA![]()

![]()

...pa i nisu masne - 250g butera na veliki pleh ali su zato slatke pa ne mogu puno da se pojedu
vidim da pise tarana,al lice kore na lazanju,a jelo lici na mlince sa necim![]()

Juneća supa se kuva. Gledam neki recept u najnovijoj Lisi Šnicle (juneće) u sosu od belog luka. Kaže 3 šnicle, 2 kašike brašna, 3 čena belog luka, (so, biber, začini...) Šnicle se proprže, pa izvade a u šerpicu se odvoje 2-3 kašike ulja u kom se pržilo meso, pa se uprži brašno id dolije voda, vrati meso, nasecka beli luk, doda so, biber i kuva još jedno 25-30 minuta. Tako piše u receptu. E sad, mene zanima da li je neko pravio tako neki sos od belog luka i kakvo to bude. Da li se oseća taj beli luk? Baška, što mislim da 30 minuta za juneće šnicle nije dovoljno.
Retko pravim junetinu, svinjetina je jeftinija, a meni i ukusnija, i mođeš da je spremiš kako hoćeš, dok junetina uvek treba u nekom sosu da ne bude suva.
Ja cesto pravim sos od belog luka, kad kuvam supu i uz nju rinflajs ( meso iz supe+ povrce iz supe + kuvani krompiri)
Na masnoci, svejedno ulje ili mast, malo proprzim iseckan beli luk ili cak sitno izrendan, tako da ostane beo, dodam brasno, malo przim da zapeni, sipam tecnost preko toga: pola mleka pola vode , soli i malo sirceta, moze i kasicica secera. Skuvati kao svaki drugi sos da ne bude ni redak ni pregust . Odlican je, naravno da se oseca beli luk ali ne jako, ima bas lep ukus i miris, mi ga volimo i pored sosa od mirodjije i sosa od paradajza cesto pravim i taj
Ti snicle dinstaj dok ne budu mekane, zatim izvadi iz masnoce i napravi sos pa snicle vrati samo neki minut da se ukrcka u sosu. Ili jos bolje napravi junecu supu pa kuvanu junetinu i povrce posluzi sa sosom od belog luka
Ja danas imala za rucak pilecu supu sa knedlama od griza, rinflajs i sos od paradajza. I cupavu pitu od oraha i pekmeza
![]()
http://i1147.photobucket.com/albums/o560/dusbenc/Fotografija1304_zpsac22501c.jpg
Kako se pravi ova pita? Dole testo utapka, a gore renda? Moze recept?