Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sos od belog luka je ispao dobar, ali šnicle se baš nisu izdinstale. Ne znam zašto nisam pravila u cepteru, ipak budu bolje i brže, nego izvukla neki prastari tiganj od svekrve. A meso sam ostavila malo duže da se prži, dok sam seckala beli luk, pa je malo zagorelo, zato mi je sos braon umesto da bude beo.

junece snicle sa sosom od belog luka.jpg

I pravila sam kolač od bundeve na lisnatom testu http://www.coolinarika.com/recept/bundeva-na-lisnatom-testu/
savršen je!

kolac5.jpg
kolac2.jpg

Prva slika je fotoaparatom, a druga telefonom. Isto mesto, ugao, položaj. Prošli put su slike bile lepše (slikala po danu),

kolac s bundevom1a.jpg
kolac s bundevom2a.jpg

ali je ukus bio lošiji jer sam stavila manje šećera nego što je u receptu i izostavila sam mleko. Sad sam sve po receptu

Treba: 4 jajeta, 180 grama masti, oraha 150 grama, brasna 300 grama, 1 prasak za pecivo, belo vino 4 kasike ( ili sirce+voda) pekmez 3 prepune kasike, secera 4 kasike + 200 grama.

Mast se penasto umuti sa 4 supene kasike secera.. Dodaju se 4 zumanceta, 4 supene kasike belog vina ( tako je po receptu, ja uvek stavim 3 kasike vode+1 kasika jabukovog sirceta, ako stavljate obicno stavite pola kasike jer je ono kiselije ) . U to dodati 300 grama brasna sa 1 praskom za pecivo i umesiti testo, Pola razviti oklagijom i staviti na suv pleh ( moj je 27x39 cm, tako da testo bude bas tanko ali se lepo razvija, ne kida se )
Belanca umutiti sa 200 grama secera, dodati pekmez i 150 grama oraha, krupnije mlevenih ili seckanih. Namazati na koru, gore izrendati drugu polovinu testa i peci na 180-200 stepeni nekih 20-tak minuta

Kolaci su prhki i jako ukusni. Ja vise volim da stavim kiseliji pekmez.

Hvala :)

Probacu sa pekmezom od smokava, kontam da ce biti slicno Pogledajte prilog 314072 :heart:

posne punjene paprike, suve ljute, naravno
punjene iskljucivo uprzenim lukom i pirincem + vegeta
pastrmke, przene
trljanica, ali sada od uvane suve paprike koja se onako kaksikom oljusti od kore i to je to sto se umesa sa prazilukom
i mislim da vise necu da je pravim, niti imam vise suve paprike niti vremena za silnu zajjebanciju

2d9pkwl.jpg
[/IMG]
2e0uzk1.jpg

34haz5k.jpg
[/IMG]

Poslednja izmena:
joj kako su meni krilca ispala vrhunski!
uvaljala ih u pomesano maslinovo, kasika meda, morska so,kari, tucana paprika, mleveni celer
prilog obareni krompir i brokoli sa maslinovim uljem
i maltovec salata sa rendanom sargarepom prelivene marinadom od maslinovog ulja malo meda, so jabukovo sirce
ruckic mi je bio vrh!
i kiki bombone :roll:

ja sam dive i navukla sam se na kiki

ja sam metla i navukla sam se na mancmelou :lol:

inace nisam ljubitelj, medjutim u obliznjoj slackari (inace bio hrana a unutra sve slatkisi i po neko zrnevlje, bio aha :lol:) dobili original pionirov onaj al na meru, imaju kutiju od kilo pa uzmes kolko oces, i probali prvi dan, uzmem onom mom on ga obozava 100gr za probu 33din (330din/kg) i super svez je isto ko onaj upakovani, bilo bitno da vidimo da nije bajato...inace kutija je je oko 75 din u radnji 100gr ima
posle toga danima uzmemo po 300gr i smazemo odmah sve, navuko se :zcepanje: bas je lep, ne znam sto do sad nisam volela
sad planiramo da odemo na po jednu turu :mrgreen:

Poslednja izmena:
uvaljala ih u pomesano maslinovo, kasika meda, morska so,kari, tucana paprika, mleveni celer
i maltovec salata sa rendanom sargarepom prelivene marinadom od maslinovog ulja malo meda, so jabukovo sirce
ruckic mi je bio vrh!

ja sam dive i navukla sam se na kiki

ma ti si trudna :ok:

ja sam metla i navukla sam se na mancmelou :lol:

inace nisam ljubitelj, medjutim u obliznjoj slackari (inace bio hrana a unutra sve slatkisi i po neko zrnevlje, bio aha :lol) dobili original pionirov onaj al na meru, imaju kutiju od kilo pa uzmes kolko oces, i probali prvi dan, uzmem onom mom 100gr za probu 33din (330din/kg) i super svez je isto ko onaj upakovani, bilo bitno da vidimo da nije bajato...inace kutija je je oko 75 din u radnji 100gr ima
posle toga danima uzmemo po 300gr i smazemo odmah sve :zcepanje:
sad planiramo da odemo po jednu turu :mrgreen:

ja ne smem vise kiki da kupujem
kao narkoman sam
prestala sam sve stalo slatko da jedem, ali kiki :sad2:
i one karamele i one gumi sa breskvom :sad2: :sad2:

- - - - - - - - - -

ma ti si trudna :ok:

pomeri se s mesta
nisam bre! :lol:

Šta je ovo na drugoj slici od danas?

Hleb od integralnog i crnog brašna. :)

Pa ako Leo voli mačke lako ćemo da te razvedemo:manikir:

:lol:

Voli Leo mačke, ali ne vole one njega. :rida: Jedna ga je išamarala pre neki dan. :sad2: Ima ogrebotinu na njuškici. Mukica.

danas musaka za ruckic

A kod nas za večeru na insistiranje mm. A ja htela boraniju... zapečenu. :lol: To ćemo sutra.

ruckic mi je bio vrh!

ja sam dive
i navukla sam se na kiki

Hi Dive :cao:

:lol:

Reci mi gde kupuješ ovu salaticu i po kojoj ceni?

Videla sam u Idei pre neki dan, neko malo pakovanje 250 din :sad2:

Jel ima to negde jeftinije? :confused:

ma ruckaj bas te briga
kad bi znala kolko sam ja nenormalna sa tim slatkisima bombonama i slicnim zanimacijama pala bi na dupe
ebe me sto mi se otvorila ta slackara kod mene na meru (dakle bio hrana, ja je zovem slackala, kakvi crni bio, blasfemija :lol:) i sto mi je relativno blizu svis lajn slatka kuca i soko stark radnje....a to na meru kad se uzima nije to kutijica ko u radnji 120 gr i slicne bruke, nego sestro od 300 pa na vise, pa po nekoliko proizvoda kombinacije....trebace mi hipoteka uskoro :zcepanje:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back