Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gotove pihtije, prve ove zime
Fotografija1302_zpse7032be3-1.jpg

Fotografija1301_zps392084b5-1.jpg

Gotove pihtije, prve ove zime
Fotografija1302_zpse7032be3-1.jpg

Fotografija1301_zps392084b5-1.jpg

super su ti pihtije :aha:
kad ih vidim setim se dede mog druga
drug voleo da jede pihtije, a deda da mu ucini - uzme i skuva
zove unuka da dodje, i srecnim ga cinilo samo da gleda unukuvu radost
moj drug ode odusevljen, naostrio se na pihtije
dodje kod dede, deda iznese tepsiju u kojoj je pihtije razlio, a tamo preko cele tepsije proviruje neseceno uvo neke velike svinje
u komadu!
i jos kaze drug, ajde sto je celo uvo, nego jbt nije ga ni obrijao - iz uveta vire dugacke dlake
:rotf:
jel treba da kazem da od tada pihtije vise nigde nije jeo :lol:

Duuso, pihtije su ti baš lepe, mesnate.
Moja mama pravi kao deda od Divinog druga. Doduše, obrije uvo i isecka ga, ali bukvalno budu samo uši, repovi, hrskavice. I naravno da ih nikad nisam volela. A onda kad sam jela kod nekih drugarica sa butkicom, shvatila sam da to i ne mora da bude tako loše. Ja sam ih pravila jednom u životu, pa sam preterala sa zeleni. I nisu bile baš nešto. Znam ja da moraju uši, repovi, kožure da bi se upihtijalo, ali za jelo može i malo mesa. :)

Danas za ručak /večeru bio rižoto s lignjama i kaparima http://www.coolinarika.com/recept/rizoto-od-liganja-sa-kaparima/
Moja slika od ranije
Rizoto s lignjama i kaparima.jpg

I treba mi savet, pomoć...
Smrzlo mi se maslinovo ulje :( Mislim, pretvorilo se u čvrsto agregatno stanje. Ostalo u plakaru na terasi.
Sad sam ga unela unutra. Hoće li se otopiti ili će ostati takvo i može li da se koristi. Mislim, ne može da se korist jer ne mogu ga dohvatim kad ga ima pola flaše, ako se ne otopi pa da iscuri.

I treba mi savet, pomoć...
Smrzlo mi se maslinovo ulje :( Mislim, pretvorilo se u čvrsto agregatno stanje. Ostalo u plakaru na terasi.
Sad sam ga unela unutra. Hoće li se otopiti ili će ostati takvo i može li da se koristi. Mislim, ne može da se korist jer ne mogu ga dohvatim kad ga ima pola flaše, ako se ne otopi pa da iscuri.

Na sobnoj temperaturi vratice se u prvobitno stanje. Kvalitet se nije promenio.

Duuso, pihtije su ti baš lepe, mesnate.
Moja mama pravi kao deda od Divinog druga. Doduše, obrije uvo i isecka ga, ali bukvalno budu samo uši, repovi, hrskavice. I naravno da ih nikad nisam volela. A onda kad sam jela kod nekih drugarica sa butkicom, shvatila sam da to i ne mora da bude tako loše. Ja sam ih pravila jednom u životu, pa sam preterala sa zeleni. I nisu bile baš nešto. Znam ja da moraju uši, repovi, kožure da bi se upihtijalo, ali za jelo može i malo mesa. :)

Danas za ručak /večeru bio rižoto s lignjama i kaparima http://www.coolinarika.com/recept/rizoto-od-liganja-sa-kaparima/
Moja slika od ranije
[ATACH=CONFIG]313919[/ATTACH]
Ja u pihtije stavim samo biber u zrnu, beli luk i lovor, ne volim zelen, od njega mi pihtije imaju ukus na supu. Inace stavim delove od svinjske glave, obrijane naravno:D., skidam meso, kozu i hrhkavice sa kostiju da ne kuvam zube ( bljak ) , dodam kozure i obavezno meso od buta ili krmenadlu ( ovog puta je bilo 3 kg od glave, 1 kg krmenadle i 1/2 kg kozura). Kad je kuvano, meso sitno iseckam, nalijem procedjenom corbom i odgore bibera u prahu, aleve paprike i seckanog belog luka . I nema kozura, hrskavica i kosti
To posebno stavim na tanjir pa delimo ja i macke :D Sta cu kad je to volim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back