Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ko ja kad sam kuvala onu secernu pastu za depilaciju, pa umesto paste skuvala karamel bombone :mrgreen: minut duze kuvas i dodbijes keramiku u serpici....

elem, kod nas danas spanac, za malog junetina dinstana uz to, za nas velike piletina na komadice , sa senfom i susamom (marinirana prvo )

Danas kupila par svezih kobasica, ispekla i uz njih skuvala "krompir uparu" - tako ga je zvala moja svekrva. Krompiri iseceni na kolutice, preko iseckan crni luk, vode tek do pola pa na ringlu poklopljeno. Kad je gotovo ( treba da ostane 1cm softa) posuti iseckanim belim lukom i alevom paprikom. Divan prilog uz kobasice, meso, moze i uz pecenu slaninu
+ salata od svezeg kupusa

Mislim da si o ovim krompirima pisala i prošle godine.
Ja pravio tako,super su :D

Nije karamel već pečeni šećer. Karamel je mutan i razvlači se ko žvaka. Ima neka fora koliko se ukuvava šećer, sa koliko vode i do koje gustine. Ja bih verovatno upalila kuću u pokušaju pravljenja istog:lol:

Ja ne ukuvavam sa vodom, samo ga karamelišem, i u vruće dodam kašiku sirćeta da se ne stegne prebrzo. Sirće ispari, ne primeti se da je postojalo.

Mi smo se navukli na mafine. Opet sam ih juče pravila, ovoga puta sa crnom i belom karavelom.

2vingqp.jpg

A danas nam je divan dan, sveki mi je rođendan! :zkez: Ručak: riblja čorba, pečeni oslić, krompir salata, i rođendanska torta. Njena omiljena - žito torta.

jl1o4l.jpg

domacice,mnogo ti je monotona torta,sve pod konac :mrgreen:
kod mene lovacki rucak
supa normalna,ali belog mesa nisam imala dovoljno ,pa sam uguravala sampinjone,kulen,trapist i jaja u tepsiju da popunim rupe:rumenko: od gore pavlaka za kuvanje i parmezan
za mene se kuva isto trc trc pa sta nadjes
luk,praziluk,sargarepa,malo kupusa i neki oglidzavljeni paradajz sa suvim rebrima

Ja ne ukuvavam sa vodom, samo ga karamelišem, i u vruće dodam kašiku sirćeta da se ne stegne prebrzo. Sirće ispari, ne primeti se da je postojalo.

Mi smo se navukli na mafine. Opet sam ih juče pravila, ovoga puta sa crnom i belom karavelom.

2vingqp.jpg

A danas nam je divan dan, sveki mi je rođendan! :zkez: Ručak: riblja čorba, pečeni oslić, krompir salata, i rođendanska torta. Njena omiljena - žito torta.

jl1o4l.jpg

ti si zeno kontrol frik kad ti je ovako torta sve pod konac :lol:

mi smo danas poceli sa brokolijem kuvanim na pari
a zavrsili sa kupus salatom i cvarcima od mangulice..i belim hlebom sa hrckaviom korom
pre toga smo se smrzli na adi, pa mu to dodje samo kao popunjavanje potrosenih depoa
i kiki bombone :rumenko:

Jel mogu dobiti recept za rafaelo kuglice?
Obicne

Ne znam šta ti znači ovo obične, ja ih pravim ovako, i savršene su:

Rafaelo kuglice

1 dl vode
200 g šećera
1/2 margarina
150 g kokosa
200 g mleka u prahu

100 g lešnika

Ušpinovati šećer i vodu, dodati margarin, pa kada se istopi, dodati mleko u prahu i kokos. Sačekati da se prohladi, praviti kuglice, u svaku staviti lešnik i uviti u kokos.

I ti odabrala da budeš domaćica? Ko bi rekao...

Nego, dodaj taj margarin, pa kada počne da se topi, ako je pregusto, dodaj još malo mleka. Brašno nemoj dodavati. U mojoj karijeri domaćice, nisam čula da u fil za oblandu ide brašno. Da nema tebe, umrla bih u neznanju.

Imam ja recept za obletne gde u fil ide brasno, :rumenko:
U mom selu ( sad bivsem) jako je popularan , ja ne pravim tako obletne jer volim karamel fil ili bele obletne ( fil ob belanaca i oraha ).
Evo recept za one koji hoce na brzinu da naprave fil: 1/2kg secera, 6 kasika brasna, 12 kasika mleka, 2 kasike kakaa, 2 cela jajeta izmesati, cim provri dodati 1 margarin i cim se istopi filovati

Kod tih čupavaca ne mute se odvojeno žumanca i belanca, nego cela jaja. Ne znam kakav je recept, i šta ide od masnoće u testo. Ako ide mast ili margarin, onda se to umuti mikserom, doda šećer, pa cela jaja, pa mleko i na kraju brašno. Ako ide ulje, onda se umute jaja i šećer, pa se doda ulje i mleko, i na kraju brašno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back