Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa sta ce da ti se lepi kad ga kuvas?
zezam se ja za ulje,ne treba masnocu potpuno izbacivati,ona je vazna za organizam,al mi je lepse da dodam na kraju kasiku ljutog maslinovog ulja,nego da se smaram i da mi uvek izgori luk

e setila sam te se danas...
pitam mamu šta kuva..kaže ona drugi đuveč
kako drugi
pa kaže za prvi mi izgoreo luk, ugljenisao se
stavila je da se dinsta i da ne bi miris išao u dnevnu sobu, zatvorila kuhinju i sela da čita novine valjda
kad ona u kuhinju posle nekog vremena-a luk crrrrrrrrrrrrrrrrrrn
:lol:

e setila sam te se danas...
pitam mamu šta kuva..kaže ona drugi đuveč
kako drugi
pa kaže za prvi mi izgoreo luk, ugljenisao se
stavila je da se dinsta i da ne bi miris išao u dnevnu sobu, zatvorila kuhinju i sela da čita novine valjda
kad ona u kuhinju posle nekog vremena-a luk crrrrrrrrrrrrrrrrrrn
:lol:
bas si me se lepo setila,kako nisi videla neku manekenku pa pomislila na mene :lol:
a moj muz skoro stavio jaja da se kuvaju i seo da gleda film,ja osetim neki rostilj,kad je otisao tamo,ono jaja eksplodirala

Dr Radlović upozorava: Čokolada je nešto najgore za decu

Parče hleba premazano svinjskom mašću i alevom paprikom daleko je zdravija ishrana nego mlečna čokolada, kaže za „Blic“ dr Nedeljko Radlović, pedijatar u Univerzitetskoj dečjoj klinici i predsednik Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva.

Radlović kaže da deci nećemo davati mlečnu čokoladu ako želimo da žive dugo i zdravo.

- Ovaj desert je nešto najgore što može nekome da se preporuči. Kombinacija mlečne masti i šećera saharoze koja daje fruktozu je najbolji put da nekome zakrčite krvne sudove, odnosno da dobije aterosklerozu. Zbog toga treba menjati svest dece, ali i roditelja i umesto mlečne ponuditi im crnu čokoladu, koja je daleko zdravija - objašnjava ovaj poznati pedijatar.

230647_chocolate-ap_hs.jpg
On kaže da su deca u Srbiji sve više gojazna zbog nezdrave ishrane u kojoj preovlađuje mlečna čokolada. Zato se, kaže, u praksi susreće s decom koja već imaju promene na zglobovima zbog težine, ali i s mališanima koji imaju visok pritisak i predispoziciju za šećernu bolest.

Stručnjaci upozoravaju da je mlečna čokolada poput neke razblažene varijante, čije su sve dobre vrednosti stavljene po strani nauštrb dobrog ukusa. Sadržaj kakao delova je i do tri puta manji nego kod crne čokolade, dok dodato mleko sadrži zasićene masnoće koje povećavaju nivo holesterola. Druga činjenica je da mlečna čokolada sadrži više šećera od crne, koji posledično podiže apetit, dok kod crne nema takav učinak.

Prof. dr Ljubomir Pfaf, jedan od naših istaknutijih nutricionista u zemlji, kaže da su hleb i mast bolji od čokolade.

- Sve što imate u čokoladi imate i u hlebu. Ali, ako na hleb dodate životinjske masti, onda imate i A, D, E i K vitamine. Ukoliko još tu mast namažete na crni hleb, onda u organizam unosite i kompleks B-vitamina, što je zdravije od mlečne čokolade - savetuje Pfaf.

juče sam skuvala papzjaniju mojima i jedva da će biti za dva dana ručka...:fdlan:
a ja planirala da bude za tri...:hahaha:
kuvala u onom najvećem zepterovom loncu,al džaba..gajim izjelice pa to ti je...

elem,imala neku kokošetinu koju sam skinula sa kostiju...kosti ostavila za supu,a mesu usitnila i prodinstala na praziluku i maslinovom...
dodala meso,boranije,šargarepe,graška i krompira...i naravno začine...
krčkalo se na peći na drva jedno dva sata....
mljackali su danas ko da ništa jeli nisu nedelju dana...:hahaha:

odo sad da im pravim palačinke za večeru kad dođu iz škole...
ima džemić od kajsija iz pekarice za lebac i evrokrema...

Није о кувању, али...
Кајмак увек купимо на пијаци, али нестало га данас(а пијаца у нашем малом граду тек у субАту) и купи жена зрели кајмак паковање суботичке млекаре...
Укус ко да су стрпали брашно у њега, а још је под гаранцијом.
Двапут гори од ужаса.

Није о кувању, али...
Кајмак увек купимо на пијаци, али нестало га данас(а пијаца у нашем малом граду тек у субАту) и купи жена зрели кајмак паковање суботичке млекаре...
Двапут гори од ужаса.

tako sam i ja preskocila dan na pijaci kad dolazi da prodaje zena ciji kajmak volimo i kupim u tempu prezidentov
upravo to, zrnca kao brasno unutra, ukus :sad2:

tako sam i ja preskocila dan na pijaci kad dolazi da prodaje zena ciji kajmak volimo i kupim u tempu prezidentov
upravo to, zrnca kao brasno unutra, ukus :sad2:
Изгледа ми да намерно фалширају с кајмаком ко и са сиревима(тема на ДиП-у о сиревима), а сасвим је могуће да кајмак није могуће конзервирати на прописан начин, а да одржи укус и текстуру.
http://forum.krstarica.com/showthread.php/654493-Jeftini-sirevi-Sta-ustvari-jedemo

Није о кувању, али...
Двапут гори од ужаса.
nije tema, ali meni ovaj nas 'ravnicarski' kajmak, domaci i onaj s kopaonika, ko dupe i oko :D
ne kupujem vise ovaj iz ravnice :D

Danas kupila par svezih kobasica, ispekla i uz njih skuvala "krompir uparu" - tako ga je zvala moja svekrva. Krompiri iseceni na kolutice, preko iseckan crni luk, vode tek do pola pa na ringlu poklopljeno. Kad je gotovo ( treba da ostane 1cm softa) posuti iseckanim belim lukom i alevom paprikom. Divan prilog uz kobasice, meso, moze i uz pecenu slaninu
+ salata od svezeg kupusa

Pogledajte prilog 313668

dok nisam bila konektovana,ispekla sam 46 palačinki...:mrgreen:

al bi ove tvoje serpe brzo zavrsile u ostavi :evil:
da vidim tog ko bi meni ugasio internet
danas bile cigan snicle krompir pire za neke,za neke kuvani kukuruz,a za mene odvratni brokoli koji sam zamrzla jesenas,pa sam ga danas odmrzavala kuvajuci ga ,pa sam dobila odvratnu kasu
i zelena salata
sad cu da pravim oblatne ili oblande,nesto sam skinula sa neta,uhvatila sam se u radnji za kore kao trudna zena za teglu krastavaca :sad2:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back