Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
SPECULLAS KEKSI
90g butera, 1/3 cup prah secera, 1 umuceno jaje, malo ruma, 1 cup brasna sa 1/4 kasicice p. za pecivo, 1 kasicica cimeta, 1 kasicica muskata, 1/4 cup seckanog badema, malo soli - ako je premeko dodati brasna, ostaviti 1/2 sata u frizider, razviti na 1/2cm debljine na foliji posutoj prah secerom i seckanim bademima, vaditi oblike, slagati na peki papir i peci

Proveren i odlican samo ih kratko peci na 175C da ne izgore (1 cup = 250ml)

...a pica je bila odlicna, testo posebno - hrskavo a mekano...recept sam dobila od drugarice a ona od profesionalnog kuvara:D

hvala ti ovo cu verovatno praviti sutra posle podne,sve imam
samo bih ja volela da su tanji,al ne znam dal ce pucati?

Zna li neko da li ima u Srbiji da se kupi mlecni namaz Dukatela. Aj ako ima naci cu ga u prodavnicama. Ali ako nema, pitanje je na koji nas proizvodi najvise lici i koji bi mogao da ga zameni?. Krem sir? Ala kajmak? Ili nesto trece? Treba mi za ovaj recept http://www.coolinarika.com/recept/rafaelo-muffini/
mozda kao malo masniji abc sir .ili onaj sabacki kajmak
kajmak.jpg

Poslednja izmena:
Mozda kondezovano slatko mleko ili pavlaka za slag, odlicno se slaze sa kokosom. Pravila sam tako bounty i bio je super - 3 solje kokosa i 1 solja kondezovanog mleka pa se prelije sa cokoladom

uz rizik da ispadnem potpuno neobaveštena, moram da priznam da ja u stvari ne znam koje je to kondezovano mleko. Kakvo je pakovanje i šta tačno piše na njemu? I gde obično stoji u prodavnicama? Sa pavlakom za kuvanje i slatkom pavlakom ili sa dugotrajnim mlekom?

Poslednja izmena:
Sad sam malo izguglala i zaključila da je kondenzovano mleko u zemlji Srbiji prilično egzotična stvar. Tako da ništa od kondenzovanog mleka. Ako nema te dukatele i ne uzmem Ala kajmak, naći ću neku varijantu rafaela od pristupačnih sastojaka. Bar tih recepata ima more.

Sad sam malo izguglala i zaključila da je kondenzovano mleko u zemlji Srbiji prilično egzotična stvar. Tako da ništa od kondenzovanog mleka. Ako nema te dukatele i ne uzmem Ala kajmak, naći ću neku varijantu rafaela od pristupačnih sastojaka. Bar tih recepata ima more.

Bi ... to je samo jak koncentrat mleka
ako nema kupi najmasnije sto mozes naci i kuvaj ga dugoooo dugooooo na kecu da sto vise ispari
ostane tecno samo je masnooooo ... nista drugo

KONDEZOVANO MLEKO

1 l. punomasnog mleka, 500g secera, 50g glukoza sirupa i 1 kasiku etkerovog ekstrakta vanile kuvati na srednjoj temperaturi 1 sat i 15min.

...pravila sam po ovom receptu i kao kupovno je. Glukoza sirup sam izguglala u nekoj radnji eurowilt, salju postom

pa napisi,da vidim koji cu danas da napravim

Tek sada sam videla da je Adriana pisala. Slicno je.
-250 gr maslaca
-1 solja smedjeg secera
-3 solje brasna
-1 jaje
-1 k.k. praska za pecivo
-1/2 k.k. soli
-limunova kora
-1 k.k. cimeta
-1/2 k.k. orascica
-1/2 k.k. djumbira
-1 solja badema

Pece se na 180 u zagrejanoj rerni 15 min. I treba praviti veci razmak kada se redjaju u tepsiju jer se sire, pa da se ne lepe. Tek ohladjene vaditi iz tepsije, da ne puknu.

Naravno, ja moram da improvizujem, pa cesto odgore stavim listice badema, a nekada pravim i sa susenim vocem (sitno iseckam i ubacim u testo) najlepsa mi je kombinacija sa brusnicom i ananasom.

uz rizik da ispadnem potpuno neobaveštena, moram da priznam da ja u stvari ne znam koje je to kondezovano mleko. Kakvo je pakovanje i šta tačno piše na njemu? I gde obično stoji u prodavnicama? Sa pavlakom za kuvanje i slatkom pavlakom ili sa dugotrajnim mlekom?

Mislim da tog kondenzovanog mleka ima samo u Veru, i da se pakuje u konzerve. A ako ga ima, gde stoji, ne znam, nisam nikada koristila, ni videla, samo sam čula za to.
videh ga u veru, kad s eprodje raf sa svezim mlekom, pa ona polica sa dugotrajnim, ispred nje, naredjane konzerve, mislim da je neka plavo- bela etiketa, izgleda kao soc-realizam

SPECULLAS KEKSI
90g butera, 1/3 cup prah secera, 1 umuceno jaje, malo ruma, 1 cup brasna sa 1/4 kasicice p. za pecivo, 1 kasicica cimeta, 1 kasicica muskata, 1/4 cup seckanog badema, malo soli - ako je premeko dodati brasna, ostaviti 1/2 sata u frizider, razviti na 1/2cm debljine na foliji posutoj prah secerom i seckanim bademima, vaditi oblike, slagati na peki papir i peci

Proveren i odlican samo ih kratko peci na 175C da ne izgore (1 cup = 250ml)

...a pica je bila odlicna, testo posebno - hrskavo a mekano...recept sam dobila od drugarice a ona od profesionalnog kuvara:D

Ako te ne mrzi, napisi.

Ja pravim kao za kiflice: 0,5 kg brasna, 1 kesica kvasca, 1 k.k. secera, 0,5 k.k. soli, 1 dl ulja, 250 ml mleka.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back