Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
kad tako napises kontrolisani rezim, meni odmah slika koncentrovanog logora pre ocima :lol:

danas punjene paprike
za sutra sam kupila svinjski file i laks kare..to cu da izdinstam sa nekoliko suvih sljiva pored, posle ubacim kari prah i ispecem
uz to i grasak sa mirodjijom

...file minjon je najlepši sa pečurkama... kako ti nije žao da ga kvariš sa šljivama i graškom...:cry:

ovde u lokalnoj mesari bili super prosle godine
ima i na pijaci na delu sa sirom hala sa friziderima, dobri su vecina....
mljac
ali duvan cvarci su meni vrh, to je bre u le kad sam bila mala bilo dzaba, jos mi imamo sprzu tamo, to su ti duvan cvarci sabijeni pa oblik salame seces debele kriske i lomis....znaci to luka i sira i nirvana...ovde nema sprza, ima duvan al skupo, a obicni su jeftiniji tako nekako kako ti rece, znam da su duvan oko 1000
nama nema nirvane ove nedelje. Otišli kasno na pijacu, nije više bilo čvaraka. Inače, ima baš dobrih da se kupi, bude i po 700 dinara, ali uglavnom su 800.

Samo vas gledam kako se obizujete na cvarke. Kupite kilu masnoce po 180 dinara pa za pola sata istopite cvarke, sto ste lenji ?
Pa nije to tek tako, istopiš. Mora to da se zna.
kad tako napises kontrolisani rezim, meni odmah slika koncentrovanog logora pre ocima :lol:

danas punjene paprike
I kod mene danas punjene paprike, a od sutra se vraćam u konc.logor, tj. na Podršku za dijetu.
Ne može se biti istovremeno na obe teme. Ovde ima suviše izazova.

nama nema nirvane ove nedelje. Otišli kasno na pijacu, nije više bilo čvaraka. Inače, ima baš dobrih da se kupi, bude i po 700 dinara, ali uglavnom su 800.

Pa nije to tek tako, istopiš. Mora to da se zna.

I kod mene danas punjene paprike, a od sutra se vraćam u konc.logor, tj. na Podršku za dijetu.
Ne može se biti istovremeno na obe teme. Ovde ima suviše izazova.
ВрућИ чварака и ладнА кисела коопооса!!!:worth:
Бтв истопиш чваркОве, процедиш мас' и вратиш чваркОве на ватру, прелијеш их млеком(око 2% млека од масе чварака, нпр на 10кг чварака 2 деци млекЦа), добро промешаш и скинеш их с ватре.
Буду: :zaljubljena:

- - - - - - - - - -

boze mardz ti ko ona urbana legenda (ne znam ima li istine) kad su neki cigani dobili socijalni stan pa su digli parket naneli zemlju i gajili paradajz, a parket posluzio za smederevca, i dimnjak kroz razbijen prozor :zcepanje:
Истина је.
Само нису гајили пардајз, просили су и даље.

za razbijanje prozora za dimnjak smederevca je stara prica svaki grad je ima i u to ne sumnjam, ma sta grad, svako naselje :lol:

al za paradajz ne znam, nije nemoguce, cula sam i price da su neki Urbanus prostakus gajili na terasama paradajz, isto nanese zemlju na betonsku plocu

a oko ovih cigana u stanu, kao provalili ih kad je komsiji dole pocela kisa posle par dana zalivanja :lol:

ne znam, nije ni bitno za poentu :lol:

za razbijanje prozora za dimnjak smederevca je stara prica svaki grad je ima i u to ne sumnjam, ma sta grad, svako naselje :lol:

al za paradajz ne znam, nije nemoguce, cula sam i price da su neki Urbanus prostakus gajili na terasama paradajz, isto nanese zemlju na betonsku plocu

a oko ovih cigana u stanu, kao provalili ih kad je komsiji dole pocela kisa posle par dana zalivanja :lol:

ne znam, nije ni bitno za poentu :lol:
Ово што сам навео је из НС-а.
Откупљивали су старе куће, реновирали их и давали цигаЊима, пошто су приземне зграде ником није могло да ,,процури" испод, али славине, вц шоље, лавабое, каде, тушеве, судопере и бојлере продали, пећ направљену од бурета ложили паркетом, а сулундар кроз разбеејени пенџер....
Прошња је остала приоритет, еб га за парадајз и сличне коолтооре потребан је рад и организација.

danas punjene paprike
za sutra sam kupila svinjski file i laks kare..to cu da izdinstam sa nekoliko suvih sljiva pored, posle ubacim kari prah i ispecem
uz to i grasak sa mirodjijom

kontrolisani rezim al ishrane. nista slatko, nista alkohol, bez leba, bez suhomesnatog, obavezno voce 2x dnevno,

a vi ste bila u koncentarcionom logoru?

E izvinte na pominjanju domaćih čvaraka, odo da zamenim prozor što sam progurala cev da se ogrejemo, a u međuvremenu, izvolte...
23k4vhg.jpg

imala sam prilike da probam iz marketa upakovane dal je roda sta li...nisam ja kupila, za mene je to uvreda cvaraka prodavati ih sa etiketom u plastici, samo probala jedan....ali mi je i logika uvek govorila da to ne moze tako da se cuva da se to pokvari...i naravno uzeglo + budjavo, nevidjena kombinacija ukusa :lol:....znaci ako sam gore nesto stavila u usta :bljuc:
nema bez pijace nista :D

mozda je fora odozgo svezi lepi odozdo oni od pre dve nedelje neprodati :lol:
cesto to rade za sve
Не говорим за чварке с пијаце већ за властите, домаће.
ДаклеМ... кад се обави цео пос'о чварКи се оставе по качицама(оним мањим од око 20кг) поклопљени да разна жгадија ко бубе и глодари не уђе унутра и опогани их, на хладно онолико колико је напољу хладно(шпајз, шупа, донекле и подрум и сл).
И тако до пролећа, а онда, ако их остане у велики фрижидер(ко га има), или замрзивач... мада се мени чварКови нису кварили ни преко лета ако одлеже у качици нпр у шупи где је температура ко и напољу.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back