Kad pravite proju jel stavljate bas kukuruzno brasno ili moze i palenta? Jel tada isti donos materijala? (Vidi se da nemam veze sa pravljenjem iste

)
Affro kako je ispala sa integralnim brasnom?
Danas opet pokusaj gibanice videcemo na sta ce da lici mada se nesto ne nadam uspehu
Neo wolf, ja obicno ovako: jedna casa kukuruznog griza (ja to zovem palenta, kupujem zeleno pakovanje sa decakom, moje dete inace svaki dan trazi da jede palentu skoro pa to uvek imam), jedna kukuruznog brasna (to valjda zovu projino brasno) a tu trecu gde ide psenicno do pola napunim belim i pola ovim kao sto ima Affro na slici. Nije to realno integralno brasno, to je neka mesavina. Tako mi ispadne najlepse.
Ako ti je za utehu, ja ne umem da napravim gibanicu i vise ni ne pokusavam. Jedino mi je pristojno ispadala neka jogurt pita sa mesom, dobila recept od drugarice, evo kopiracu ga ovde ako nekog zanima. To je vec (meni) varijanta sa rucak. Lepo je sa heljdinim korama.
- - - - - - - - - -
Jogurt pita s mesom
Sastojci
1 pakovanje gotovih kora
500 gr mljevenog mesa
100 gr svjezeg sira
1 litar jogurta
100 ml pavlake
2 jajeta
pola glavice crnog luka
pola praska za pecivo
malo soli
Priprema
1. Umutiti jaja pa dodati jogurt i pavlaku, malo posoliti, dodati prasak za pecivo i sve dobro izmjesati.
2. U mljeveno meso nasjeckati luk sto sitnije, izmjesati, zaciniti po zelji i malo proprziti.
3. Kore podijeliti na dva jednaka dijela.
4. Uzimati po jednu koru, prepoloviti je, zguzvati, umociti u smjesu sa jogurtom (ne trebate pretjerano natapati) pa slagati u nauljen kalup.
Postupak ponavljati dok se ne potrosi jedna polovina kora.
Kada je potrosena jedna polovina kora, preko njih namrviti 100 gr sira i fino rasporediti mljeveno meso.
Preko mesa se ponovo redaju kore, koje su zguzvane i umocene u smjesu sa jogurtom, dok se ne potrose.
U slucaju da vam ostane jogurt smjese, prelijte preko pite.
Peci dok ne porumeni.