Šta kuvamo danas 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imam puno jabuka, tako da sam danas bila vredna i napravila pitu sa jabukama i orasima. Ovde sam preuzela recept, ako nekoga zanjima. http://kuvamo.com/recept/pita-sa-jabukama-i-orasima-1120
1120.jpg

Tara, ja cu ti kopirati iz maila koji sam slala drugarici jer su joj se svidele moje projice. Ja nisam bas neka kuvarica ali nas prijatelj kaze da sam projice "doktorirala" :-)

2 jajeta ulupati i malo posoliti
Dodati casu jogurta (moze i kiselo mleko) i tu casu nadalje koristiti kao meru
Dodati pola case ulja i
2 case kukuruznog brasna
1 casu psenicnog i
Prasak za pecivo
Kad sve to promesas dodati jedan krem sir (malo pakovanje od 100 grama, obicno ABC sir ja stavljam ali mozes neki mladi izgnjecen, sremski/svapski)

Rasporediti u kalupe za mafine i peci 20 minuta na 200 stepeni.

...upravo sam napravila ovo, samo sto sam umesto belog brasna stavila integralno....posto moram zbog nekog leka da doruckujem svako jutro,
racunam da mi je bolje to od nekih suhomesnatih preradjevina...umesto krem sira, dodala sam 250g mladog sira i 1/4 ulja....

..
Picture 403.jpg
Picture 404.jpg

..cekam da se ispece :)

- - - - - - - - - -

uz flekice kazhu da najbolje ide kad u tandemu popunjavash tiket za utorak uveche :lol:

...da si ti meni ziv i zdrav, tiket nisam popunila dobrih 5 godina....a to sto volim da svratim tamo da vidim sta igrate je prosto
zato sto me lepe uspomene vezu za vreme kad sam radila u kladionici..:)

...ajde napisi kako pravis taj pire? :)

ništa prostije...
prvo sam ogulila i nasekla na krupno 4 ogromne šargarepe pa ih kuvala u posoljenoj vodi oko 1 sat...tvrđe su i duže im treba od karfiola...
onda ubacila 3 glavice očišćenog karfiola pokidanog na sitnije cvetove,dolila vode i kuvala nekih 20-25 minuta...
voda se samo posoli...
ocedila,ispasirala onom pasirkom ručnom,dodala malo margarina i izmutila mikserom da se masa izjednači....
prilog za sve...lagan,jednostavan,zdrav....
može čak i samo da se jede,bez ikakvih dodataka mesa...

ono na sliki se moji klinci igrali kečapom po pireu...:hahaha:

ništa prostije...
prvo sam ogulila i nasekla na krupno 4 ogromne šargarepe pa ih kuvala u posoljenoj vodi oko 1 sat...tvrđe su i duže im treba od karfiola...
onda ubacila 3 glavice očišćenog karfiola pokidanog na sitnije cvetove,dolila vode i kuvala nekih 20-25 minuta...
voda se samo posoli...
ocedila,ispasirala onom pasirkom ručnom,dodala malo margarina i izmutila mikserom da se masa izjednači....
prilog za sve...lagan,jednostavan,zdrav....
može čak i samo da se jede,bez ikakvih dodataka mesa...

ono na sliki se moji klinci igrali kečapom po pireu...:hahaha:

...a mleko? jaje?...nista od toga?

...pravicu sigurno, prvo sebi da probam, a posle deci kad odem :)

Evo za Affro moje projice od juce, u polovinu dodala sitno iseckan svezi spanac. U polovinu, jer nisam znala kako ce muska populacija u sastavu otac+sin prihvatiti, ali su se te upravo razgrabile.
projice.jpg

Nije neka fotografija bas.

Affro jel nije mnogo sira 250 g? Ja stavljam 100g. I da, jednu casu palente i jednu kukuruznog brasna, ali to je stvar ukusa.

Poslednja izmena:
Evo za Affro moje projice od juce, u polovinu dodala sitno iseckan svezi spanac. U polovinu, jer nisam znala kako ce muska populacija u sastavu otac+sin prihvatiti, ali su se te upravo razgrabile. Pogledajte prilog 309223

Nije neka fotografija bas.

Affro jel nije mnogo sira 250 g? Ja stavljam 100g. I da, jednu casu palente i jednu kukuruznog brasna, ali to je stvar ukusa.

..pa nije jer je sir mlad...i ja stavih 2 case palente bar je tako pisalo u tvomm receptu + jednu integralnog brasna...
..odnela komsinici da proba, odusevila se pola pojela pola spakovala da nosi za dorucak :D
..nisam imala nista od tog zelenisa inace bih i ja stavila nesto...moje dete pravi sa prazilukom, i sa tikvicama...uz sir naravno...uvek se sve pojede..:)

- - - - - - - - - -

jos bi bio zdraviji kad bi se najo flekica :flert:

:mrgreen:

...jel':lol:

Kad pravite proju jel stavljate bas kukuruzno brasno ili moze i palenta? Jel tada isti donos materijala? (Vidi se da nemam veze sa pravljenjem iste :D )
Affro kako je ispala sa integralnim brasnom?

Danas opet pokusaj gibanice videcemo na sta ce da lici mada se nesto ne nadam uspehu :(

Kad pravite proju jel stavljate bas kukuruzno brasno ili moze i palenta? Jel tada isti donos materijala? (Vidi se da nemam veze sa pravljenjem iste :D )

Danas opet pokusaj gibanice videcemo na sta ce da lici mada se nesto ne nadam uspehu :(

Meni se obično desi da nemam kukuruznog brašna, pa stavim palentu. Isti je odnos. Ja imam neki recept sa 3 šoljice belog i 3 šoljice kukuruznog brašna. Ali pravim razne kombinacije, stavim nekad i pšenični griz, kukuruzni griz, to čak više volim da bude onako hrapavo kad se jede, integralno brašno, heljdino, ječmeno, ali to po malo. Važno da odnos brašna i "vlažnih sastojaka" bude isti.

- - - - - - - - - -

Sad pravim ovo: http://www.coolinarika.com/recept/bundeva-na-lisnatom-testu/

Samo sam jednom stavila palentu umesto običnog kukuruznog i proja je imala ukus kačamaka. Meni se nije dopalo.

Je l praviš gibanicu sa seljačkim korama i kajmakom ili...?

Je l ima na Kaleniću ili Bajlonu da se kupe dooobre kore za baklavu? Ove godine mi je slava posna pa će biti baklave ali mi trebaju baš dobre kore.

...lepo, lepo....eno ima jos...a to je i bio cilj....ja ne pravim nista sa belim brasnom, jer retko mesim....pa kad vec to radim onda koristim integralno ili kukuruzno (projino) brasno....
...sta ima da pogresis kod gibanice?

...ako se plasis da ce biti suva, prelij je sa jogurtom/mlekom, pola-pola...neka malo odstoji i onda peci nema sanse da bude suva...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back